Prosím vás ešte o tipy na vaše osvedčené vianočné polievky, do ktorých nejde kyslá kapusta ani voda z kyslej kapusty.
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár včera 16:51
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár včera 16:51
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár včera 16:51
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár 21. novembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
Recept mám z kalendára Gazdinky .
Na Záhorí sú z kapusty chlapi hustí najmä v okolí Stupavy a Zohora. V okolí hl. mesta Záhoria Malaciek robia okrem dobrého zelá s kusiskem masa a dubákama niekedy aj šošovicovú polievku so zeleninou a údeným. To tí ktorí scú byt bohatí ...........
No a do Troch kráľov času dosť, takže ak by ste boli ochotné sa podeliť s nami o recept, dopredu vám patrí moja vďaka.
@pacik @babidka môžete dať presné recepty? Pozerala som na vareche a je tu x receptov na hrachové polievky...všetkým ďakujem
"bo od hrachu - ric u strachu" :-)))
Ale polievka je to dobra , chutna .Na druhy den sa moze jest so zemiakmi "na supku" ako privarok . A kedze uz nie je post , tak si niekto prida do nej aj kusok udeneho :-)
www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/vianoce/slovenska-rybia-polievka...
@hubata , ja ti ten recept napíšem po sviatkoch, pohľadám ho a vydodám v presnom znení aj s mojimi dodatkami. to zas bude veľdielo. :-)) čo sa týka čistenia kaprích hláv, tak tie čistím tak, že hlavy, vnútornosti aj rôzne odrezky z rýb našvácam do hrnca, korenie guličkové i nové, bobkáč, spravím vývar, ten precedím cez husté sito a poďho pekne ručičkami opatrne a pozorne oberať a vyberať mäsko, ktoré potom, keď je zelenina takmer hotová, len nahádžeme do polievky. dávam do nej variť aj nejakú tú kocku filé a kúsok ryby od chvosta, ak sa mi zdá, že mäsa by perspektívne mohlo byť málo. čiže - čistenie systémom ža-ve-s, žádné velké sr**** (samocenzúra). :-)