Prosím vás ešte o tipy na vaše osvedčené vianočné polievky, do ktorých nejde kyslá kapusta ani voda z kyslej kapusty.
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 37 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
Recept mám z kalendára Gazdinky .
Na Záhorí sú z kapusty chlapi hustí najmä v okolí Stupavy a Zohora. V okolí hl. mesta Záhoria Malaciek robia okrem dobrého zelá s kusiskem masa a dubákama niekedy aj šošovicovú polievku so zeleninou a údeným. To tí ktorí scú byt bohatí ...........
No a do Troch kráľov času dosť, takže ak by ste boli ochotné sa podeliť s nami o recept, dopredu vám patrí moja vďaka.
@pacik @babidka môžete dať presné recepty? Pozerala som na vareche a je tu x receptov na hrachové polievky...všetkým ďakujem
"bo od hrachu - ric u strachu" :-)))
Ale polievka je to dobra , chutna .Na druhy den sa moze jest so zemiakmi "na supku" ako privarok . A kedze uz nie je post , tak si niekto prida do nej aj kusok udeneho :-)
www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/vianoce/slovenska-rybia-polievka...
@hubata , ja ti ten recept napíšem po sviatkoch, pohľadám ho a vydodám v presnom znení aj s mojimi dodatkami. to zas bude veľdielo. :-)) čo sa týka čistenia kaprích hláv, tak tie čistím tak, že hlavy, vnútornosti aj rôzne odrezky z rýb našvácam do hrnca, korenie guličkové i nové, bobkáč, spravím vývar, ten precedím cez husté sito a poďho pekne ručičkami opatrne a pozorne oberať a vyberať mäsko, ktoré potom, keď je zelenina takmer hotová, len nahádžeme do polievky. dávam do nej variť aj nejakú tú kocku filé a kúsok ryby od chvosta, ak sa mi zdá, že mäsa by perspektívne mohlo byť málo. čiže - čistenie systémom ža-ve-s, žádné velké sr**** (samocenzúra). :-)