Prosím vás ešte o tipy na vaše osvedčené vianočné polievky, do ktorých nejde kyslá kapusta ani voda z kyslej kapusty.
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 58 najnovší komentár včera 19:19
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 58 najnovší komentár včera 19:19
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 71 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 58 najnovší komentár včera 19:19
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 27. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Šošovicová polievka +video
-
Langoše s kyslou smotanou +fotopostup
-
Makovo-ovocná štrúdľa
-
Slaný koláč z lístkového cesta so špenátom a s balkánskym syrom
-
Vrstvený mäsový bochník +fotopostup
-
Praženica s ovsenými vločkami +fotopostup
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami +video
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Recept mám z kalendára Gazdinky .
Na Záhorí sú z kapusty chlapi hustí najmä v okolí Stupavy a Zohora. V okolí hl. mesta Záhoria Malaciek robia okrem dobrého zelá s kusiskem masa a dubákama niekedy aj šošovicovú polievku so zeleninou a údeným. To tí ktorí scú byt bohatí ...........
No a do Troch kráľov času dosť, takže ak by ste boli ochotné sa podeliť s nami o recept, dopredu vám patrí moja vďaka.
@pacik @babidka môžete dať presné recepty? Pozerala som na vareche a je tu x receptov na hrachové polievky...všetkým ďakujem
"bo od hrachu - ric u strachu" :-)))
Ale polievka je to dobra , chutna .Na druhy den sa moze jest so zemiakmi "na supku" ako privarok . A kedze uz nie je post , tak si niekto prida do nej aj kusok udeneho :-)
www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/vianoce/slovenska-rybia-polievka...
@hubata , ja ti ten recept napíšem po sviatkoch, pohľadám ho a vydodám v presnom znení aj s mojimi dodatkami. to zas bude veľdielo. :-)) čo sa týka čistenia kaprích hláv, tak tie čistím tak, že hlavy, vnútornosti aj rôzne odrezky z rýb našvácam do hrnca, korenie guličkové i nové, bobkáč, spravím vývar, ten precedím cez husté sito a poďho pekne ručičkami opatrne a pozorne oberať a vyberať mäsko, ktoré potom, keď je zelenina takmer hotová, len nahádžeme do polievky. dávam do nej variť aj nejakú tú kocku filé a kúsok ryby od chvosta, ak sa mi zdá, že mäsa by perspektívne mohlo byť málo. čiže - čistenie systémom ža-ve-s, žádné velké sr**** (samocenzúra). :-)