Rôzne

Verili by ste , že ?...

stefanm - fotkastefanm, 30. decembra 2013

Verili by ste , že : aj dobrým úmyslom , pomôcť kamarátovi dohnať zameškané , sa dá prevrátiť vianočný stromček ? Ani ja som o tom nevedel . Ale len do Štefana 2013 . Presvedčím vás o tom ale najprv chcem poďakovať všetkým tým čo mi písomne napísali prianie k môjmu sviatku , ktoré som si , egoisticky , vynútil v diskusnom príspevku : Meniny  varecha.pravda.sk/diskusie/meniny-/5600-forum.html...
ako aj tým čo na mňa mysleli vo svojich myšlienkach . Dary boli celkom iné ako som si predstavoval ale najviac na tejto oslave zaujala príhoda , ktorú vám opíšem .
Švagrovci prišli peši okolo pol tretej , odovzdali mi dary , švagrinky rozdali bozky , usadili sme sa každý už navyknutý na svoje miesto . A oslava začala klasickou otázkou oslávenca : „Tak čo si kto dá na prípitok“? Dámy , samozrejme vínko , jeden švagor koňačik , druhý čaj , lebo : ...“ráno idem do služby“!!! , a ja obľúbenú vodku . Potom prišla dcéra s partnerom a syn a odrazu sa moja obývačka , dimenzovaná sedacou súpravou privezenou z Poľských trhov , na tri miesta na gauči plus dva v kreslách , zaplnila a musel som použiť rôzne stoličky z bytu . Oslava pokračovala , hlasy sa zosilňovali podľa vzorca – čím menej vo fľaši , tým väčší hluk - a do toho hurvarku , pri ktorom sa konzumovali chlebíčky , obložené misy a vianočne koláčiky , prišli ešte kamaráti – susedovci . Miesta na sedenie už nebolo , tak som použil záchrany variant , plastové kempingové stoličky z balkóna . Lenže nevhodným umiestnením jednej z nich , priamo na plávajúcu podlahu tesne vedľa stojaceho stromčeka sa v okamihu odohralo toto :
Kamarát si zaželal tiež pohár červeného vína (mali sme „značkové“ , z Lidla , po 1,39€/ liter - ale veľa!!) . Tak som mu , ako muž znalý základného bontónu , nalial do toho väčšie pohára na víno , tak ako sa má červené víno do takýchto pohárov nalievať , tak do dvoch tretín . Ale všetci na mňa začali : „veď mu dolej , mešká , nech nás dobehne“!!! Tak som dolial . A len čo som dolial asi deci , zadné nohy na stoličke sa začali hrozivým šmykom rozchádzať , každá opačným smerom a ani vyšportované telo suseda nedokázalo v sekunde skoordinovať svoje pohyby do stavu aby sa na nej udržal . Stolička povolila , za sekundu sa z nej stala kôpka plastových úlomkov a sused s pokrikom ...“ víno , vylejem víno“... padal na podlahu . Druhou rukou sa chcel zachytiť najbližšieho čo bolo po ruke a bol to stromček . Stiahol ho na seba , švagrovi , tomu čo pil čaj , prisadol nohu a po asi troj sekundovom tichu sa ozvalo jeho volanie : „noha , mám zlomenú nohu . Doneste mi ľad“! . Ja som mu vybral z mrazničky zamrznutú špikovú kosť , on si ju prikladal na palce na nohe a ostatní kontrolovali straty . Neuveríte , ale ani jedna guľa sa nerozbila . Máme totiž nové , čo sme kúpili po minuloročných Vianociach za 0,75cent. vo výpredaji a bolo na nich napísane , že sú z „nerozbitného skla“ . Vtedy som sa na tomto slovnému spojení pobavil , dnes tomu verím . A verím aj tomu , že ak na niečo vylejete červené víno , treba na to nasýpať soľ . Celý pohár sa vylial na fotel , všetko sme posolili a nie je na ňom ani jedna škvrna . Stromček opäť stojí a ak prežije Silvestrovskú oslavu , ktorá sa bude konať v tých istých priestoroch a v tom istom zložení ako Štefanská oslava , tak bude stáť až do Troch kráľov .
Mrzí ma , že som nestihol nič odfotiť , ale fotoaparát som mal na druhej strane izby a musel som hľadať zmrazenú špikovú kosť !!!
Tak vám pridám aspoň videjko ako som toho roku „slávnostne“ rozsvietil náš symbol Vianoc a pesničku čo mi (nám) zaspievala dcéra ! Pobavte sa a veselého Silvestra vám prajem : @stefanm – Prešov .










@zareaguj


Diskusia k téme

radost
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
babidka
Nuz , v tomto pripade veta "menej znamena viac " bola na mieste :-) Vidis , vidis - stacilo trochu skromnosti a drzat sa bontonu a naliat tak akurat ....a bol by si mal viacej vina , celu stolicku aj stromcek na mieste , spikova kost sa mohla radsej uvarit v polievke :-) Rovnovaha musi byt ! :-)
luss44
dobrééé :) plastová stolička je potvora, ale aspoň máte ďalšie roky na čo veselo spomínať:))) nech Vám dobrá nálada vydrží po celý budúci rok, a veselého Silvestra prajem
hannah22
dobrééé, plastové stoličky vyhodit, sú životu nebezpečné, ale aspon je na čo spomínat...:))
sovka62
Všetko musíš mať na meniny, aj "Neváhej a toč"? Lebo to čo si popísal by bolo na víťazstvo, to nenaplánuješ, to sa musí stať samé od seba. Veľká škoda, že si nemal kameru pri ruke.
A nenapísal si, či sused zachránil aspoň voľačo toho vína v pohári. Ja som kedysi na prázdninovej praxi pomáhala kuchárke v kuchyni. Pochýbali vajcia, prišiel zootechnik, na motorke ma vzal na farmu, kde mi do rúk položili preložky a na nich 60 vajec. Tak ma viezol späť do kuchyne, na motorke a nedržala som sa, lebo som pred sebou držala tie vajcia. Pred kuchyňou zastavil, ja s vajcami v rukách zosadala a noha, ktorú som prehadzovala cez motorku, sa mi zachytila o nosič, ktorý bol namontovaný za sedadlom. Nedalo sa to ustáť, balancovala som a spadla rovno na zadok, preložky s vajcami pred sebou v rukách a nerozbilo sa ani jedno. Keď sa človek snaží, dá sa.
zdezda
:-))))))))som sa opäť nasmiala, až mam vreckovku(plátenkovú) úplne mokrú, totiž keď sa moooooooc smejem, tak mi mooooooc tečú slzy a nielen to :-) Viem si tie pohyby u vás živo predstaviť :D Ešte veselšieho Silvestra ti prajem a daj si už teraz dobíjať kameru, či foťák !
evanaaa
Tak toto je (pred)silvestrovská groteska, akú zrežíruje len sám život, ja som si to ozaj živo predstavila a ako som čítala, tak som sa natriasala, musela som si držať ústa, aby si muž nemyslel, že som sa zbláznila práve v posledný deň roka. A škoda, že chýbala tá kamera, lenže potom by asi už nik neveril, že to bola len náhoda ale zohraná scénka. Jáj, chihchichi, a to ešte ani program nezačal v TV.......
janger
A svagrova noha bola zlomena? Radsej zlomena stolicka ako noha...No to ste ale teda mali zazitok. A tie (niektore druhy) plastove stolicky su potvory! Moj muz tak padol u mojej mamy na balkone, tiez sa zlomili pod nim nohy (na stolicke) a to aj bez kvapky alkoholu ;-)...