Varenie

Veľká prosba...

forneta - fotkaforneta, 13. marca 2010

Milujem francúzsku kuchyňu a preto by som vás chcela poprosiť, či by ste mi nedali pár receptov z francúzskej kuchyne. Mám niekoľko receptov ale tie sú naozaj pravé francúzske recepty a ostatné také recepty sú len také, čo niekto vymyslel a dal len nejaký francúzsky názov. Preto vám prosím o PRAVÉ recepty z francúzskej kuchyne. Budem vám veeeeeeeeeeeeľmi vďačnáá. Ďakujeem... xDxDxD

@zareaguj


Diskusia k téme

evas13
@forneta , na vrchu prvej stranky je na pravo miesto, kde sa prihlasuješ a odhlasuješ, v ľavo je v rámčeku "Hľadaj v texte". Klikneš na to, text sa ti stratí a tam zadáš svoj text"Francúzska kuchyňa". Orvorí sa ti Google prehľadávač s francúzskou kuchyňou. Sú to všetko recepty z Varechy, ktoré tam zakladala redakcia a verecháči, ktorí súťažili o knihu s francúzskými receptami.
evas13
...alebo na titulnej strane máš z ľava :I riadok;chladnička, recepty-klikneš na recepty a podtým je II. riadok, kde si môžeš vybrať spôsob prípravy, suroviny a sú tam národné jedlá, klikneš, otvorí sa ti stranka s rôznými národmi, klikneš na francúzsku a máš recepty z tejto národnej kuchyne :-))).
forneta
=)))) ďakujem ale na to som prila aj ja... a ide o to, še vačšina tycvh receptow niesu prawé z fran. podla mojich zisteníí... ale niektoré uš mám... a jedno som ete neurobila... to čo ste poradili še dat do wyhladáwania na warechee... dikyy... to mošem skúsit...
chorvatka
Francuzske narodné jedlo : kralik na francuzskej horcici.
Rozpporcovat kralika. Do misky zamiesat postupne 3-4 polievkové lyzice franc.horcice, 3-4 lyzice oleja a tolko i struhanky, aby vznikla kasa. Lyzicou potriet porcie kralika, dat na vymasteny pekac , podliat trochou vyvaru alebo suchym bielym vinom a piect v rure vyhriatej na 190 - 200 °C asi hodinu;( skusit pichnut nozom, ci je maso upecené). Ku koncu prikryt pekac, ak je maso do cervena upecené, aby sa struhanka nepripalila. Mozno dochutit lyzicou kyslej smotany. Podava sa s cestovinou
nbert
narodna svacinka : croque monsieur

2 krajce toastoveho (hranateho) chleba
kvalitnejsia sunka
platok ementalu
maslo

male mnozstvo béchamel omacky

urob sendvic ktory opec na masle z obidvoch stran dozlata, potom na jednu stranu rozotri béchamel, daj do rury na 180 stupnov dovtedy kym bechamel nezacne zlataviet. Hotovo.

V béchamel omacke mozes predtym rozpustit nejaky iny syr ( male mnozsvo plesniveho, parmezan, eidam, cheddar...)
V tomto pripade zvyraznis syrovu chut tak pol lyzickou dijon horcice.

sracz
Veľmi dobré poznámky a odporúčania! Základ Bechamellovej omáčky = 2 PL masla + 2 PL vysokokvalitného (nie panenského) olivového oleja - rozohriať, za stáleho miešania metličkou prisypávať 2 PL hladkej múky, až "zápražka" získa zlatohnedú (svetlobéžovú) farbu, pokračovať v miešaní a prilievať !!studené!! mlieko (asi dva hrbčeky, podľa toho, akú hustú chceš mať omáčku), až do zhustnutia; hotovo; a potom už podľa vlastnej chuti a fantázie, napr. tak, ako radí nbert! Dobrú chuť a ciao!
forneta
to e smejko... xDxDxD x-oči D-smiech... nowý steal...