Rôzne

Vegánske večere Trenčín/ Nové Mesto nad Váhom

natt - fotkanatt, 4. mája 2013

Tak mi napadlo, že by som veľmi rada spoznala vegetariánov,
vegánov či vitariánov z okolia Nového Mesta či Trenčína. Mohli by
sme si usporiadavať vegánske večere kde by sme sa všetci
stretávali, rozprávali a pochutnávali si na výbornom jedle. Tak isto
by sme si mohli vymienať skúsenosti o zdravej výžive, typy do
kuchyne a príjemné zážitky. Neskôr- ked sa počasie unormálni by
som vás rada pozvala aj k nám domov, kde by sme mohli dva až
štyri krát do mesiaca usporiadať grilovačku alebo len také
posedenie :) Kto by mal záujem? Deti, dorastenci, dospelí alebo
dôchodci, poteším sa každému milému človeku :)

@zareaguj


Diskusia k téme

pupu
ahoj, skvely napad! skoda ze uz par rokov nezijem v tn, ale mozme nieco vymysliet medzi tn a ba...
natt
@pupu , to je vééľka škoda, ja mám pocit že z Trenčína sa všetci vytratili. Ale ja som za, nech je to kdekoľvek :) Hlavne že strávim čas pri dobrom jedle s príjemnými ľudmi :)
natt
Ešte mi tak napadá, keby mal niekto záujem, môžete ma kontaktovať na maily benkovanatalia@centrum.sk alebo na facebooku kde som Natália Benková , tak pokojne pošlite správu či mail, ja sa veľmi poteším :)
pelinka
Ahoj Natalia, tesim sa, ze aj na vareche som nasla nieco raw :) Som zaciatocnicka a kazda rada a kazdy recept sa mi zidu. Len velka skoda, ze v mojom okoli sa nikto raw nenachadza.. Som z dalekeho vychodu.. Rada sa vsak aspon prostrednictvom mailov budem s tebou rozpravat a radit.. :) Tak napriklad ..kupila som si tekvicu co vyzera ako veelka hruska oranzovej farby a neviem ako by som ju mohla zpapkat na surovo... Nemas nejaku skusenost?
A tie rezance s makom si dnes urobim kedze milujem sladke :)
natt
@pelinka ...pokojne sa mi ozvite aj cez mail :) Myslím že to bude jednoduchšie :) Na tekvicu vám poradím napríklad špenátovo-dyňovú polievku - recept:
1 hrsť čerstvý špenát
1 hrsť nasekaná dyňa
1/2 ks avokádo
2 ks mrkva
štipiek mletý kmín
štipiek soľ
trochu rímsky šalát

Do mixéru dáme šálku vlažnej vody, potom pridáme čerstvý nasekaný špenát, kúsky dyne, kúsky avokáda, nakrájanú mrkvu, 1-2 lístky rímskeho šalátu a dobre premixujeme. Ochutnáme a pridáme korenie a soľ, podľa potreby doriedime vodou. Prelejeme do hrnca, kde polievku zahrejeme vo vodnom kúpeli na teplotu 42°C. Ihneď podávame.

Je to taká jesenná vychytávka :) Tak asi stojí za to skúsiť to :) A niečo môžete hodiť len tak do šalátiku. Alebo urobiť nejakú paradajkovo dyňovú omáčku :) Fantázií sa medze nekladú:)
prezvierata
Mila Natalka,

vzdy sa velmi tesim, ked natrafim na mladych ludi, ktori nekonzumuju bezhlavo co supermarkety ponukaju.

Som veganka z Bratislavy, ale vela casu travim v Nemecku u syna a vnucatiek.
Len sa drz svojho presvedcenia!!!
Zelam Ti vsetko dobre Katka