Pre mňa nie je problém "ako" navarím ale "čo" navarím.Určite to poznáte!!!Mám chuť variť ale neviem sa rozhodnúť čo.To je základná otázka nás -kuchárov amatérov-.V reštauráciach majú predpísané , že v ktorý deň čo navaria a budú podávať.Ale mi si musíme jedlo nie len pripraviť ale aj "vymyslieť".Preto si myslím,že keby sme si stručne napísali čo sme napr.včera robili alebo čo budeme robiť dnes tak by nám to pomohlo.Sme tu vo veku keď sa staráme nie len o nás a naše "polovičky" ale (bohužiaľ alebo chvalabohu) aj o našich starkých alebo vnúčatka.A mozog je nastavený na stereotyp.Stále to isté len aby niečo bolo.Skúsme sa medzi sebou informovať (podľa možnosti) čo nás napadlo.Možno nám to pomôže.Veď nie vždy máme čas napísať recept alebo dokonca fotorecept.Ale poznáme jedla podľa názvov a keď niekto napíše : "včera som robil(a) zemiakové placky a fazuľovú polievku" tak nás to môže osloviť a môžeme zajtra urobiť to isté podľa seba.No a tie fantastické recepty ktoré si tu posielame budú ako "bonus".Čo vy na to???
@zareaguj
To je dobry napad s tym dennym jedalnym listkom. Prave my nejde pridat foto, tak sa zapojim aspon s jedlom co som varila v nedelu a dnes.
Nedela:zugety s paprikou a por podusene, varene zemiaky s petrzlenovou vnatou a manzel na elektr.grile ugliloval file marinovane s konskeho mäsa-super, bolo chladne pocasie glilovat vonku.K tomu cervene vino: PINOT.
PONDELOK:Spagety s avokadom a tuniakom/vlastny recept.
vecera: zbytok na sedvici od obeda bez spagiet.
grilovat vonku.
V sobotu som varila paradajkovú polievku so strúhaným syrom a zemiakove placky podľa čistinkinko receptu - boli výborné,
v nedeľu zeleninovú polievku s maslovými haluškami a pečené plnené kura s ryžou a zeleninovým šalátom,
dnes to bola hríbová omáčka s chlebom a práve som dopiekla ľahký jablkový koláčik.
Pred pár rokmi ma jeden kolega obdaril zoznamom 124 slovenských, ale hlavne vychodniarskych jedál - výborná pomôcka.
A ešte jedna výborná vec, ktorú už teraz veľmi nepoužívam, je jedálny lístok na celý týždeň. Ten sme kedysi, keď už boli deti väčšie, robievali v sobotu, alebo v nedeľu a bola to veľka pomoc nielen pri nákupoch, ale hlavne som sa už nemusela každý každý deň trápiť- čo zasa variť.
@stefanm : VELMI dobry napad, ale mali by sme mat na to specialnu kolonku pod jednym nazvom pre lahke hladanie. Alebo to ostane tu v diskusii? Dakujem.
Tinca, daj do paradajkovej omáčky mlieko a štipku škorice, nám to pomáha.
Sranda je, že tak ako sme rovnako prežívali detstvo, tak sa to s nami vlečie aj naďalej. V podstate to isté.
egreška - prosím ťa - a aký je strojček? práve sa chystám kúpiť, ale neviem dostať nejaký slušný, kvalitný - všetky majú umelé súčiastky, a také nechcem.... :)
šúľance by som si dala aj ja :) - robila som pirohy so slivkovým lekvárom a strúhankou a masielkom.
www.marcato.net
a k tomu bravčové mäso s korením gyros a ryžu. V nedeľu som
nevarila boli sme na slávnostnom obede u švagrinej. Mala výborné menu, slepačiu polievku, kuracie prsia s ananásom, syrom a čučoriedkami, kuraciu roládu a mnoho iných dobrôt.
Musime sa zohriat. stale prsi a je tu chladno.