Varenie

Varenie bez vajíčok

zuzaniatko - fotkazuzaniatko, 24. septembra 2014

Dobrý deň " varecháčky a varecháci":-) potrebujem trošku poradiť. Kôli zdravotnému stavu som musela zo stravy vylúčiť niektoré potraviny a medzi nimi sú aj vajíčka. Viete mi niekto poradiť zdravú náhradu za vajíčka pri príprave jedál???

Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Náhradu poradiť neviem, ale viem, že vajcia môžeš bez problémov vynechať napr. v haluškách (dokonca bez nich budú ľahšie stráviteľné), v kysnutých knedliach, v kysnutých koláčoch (pokiaľ sa nejedná o špeciálny recept).
jenni
podľa toho do akých jedál, v koláčoch sa zaobídeš bez vajec keď použiješ banán, jablkové pyré (možno by šlo ja iné, ako tekvicové a pod.), ďalej jogurt a mne fungujú koláče aj keď do mlieka dám 1 PL jablčného octu + sóda a/alebo PDP a krásne držia, ďalej pri sušienkach ľanové semienka, chia semienka, a iných receptoch napr. nejaké karbonátky stačí vychytať správnu kombináciu a drží to aj bez vajec a pri obaľovaní miesto vajca múka+voda, aby vznikla hustá kaša :)
jenni
oprava, nie správnu kombináciu , ale správny pomer surovín a drží to, stačí iba múka a strúhanka pri plackách a karbonátkach..skús pozrieť aj nejaké vegánske stránky, tam zvyknú byť obrázky v akom množstve sa tieto suroviny používajú, keď majú v recepte nahradiť 1 vajce (1 ks).
methi
Pri obalovani odporucam cesticko z cicerovej muky alebo hrasky.
radost
vraj aj sojová múka nahradí vajíčko..
zuzaniatko
Všetkým veľmi pekne ďakujem za rady. Určite pomôžu prekonať problémz pri príprave jedál s obmedzením. Ešte by ma potešilo keby sa niekto podelil so skúsenosťami s celozrnnou múkou, nemôžem ani bielu múku :-(, takže používam celozrnnú a vychytavam problémy.....