Rôzne

Varechárka z Prahy

mijaita - fotkamijaita, 30. júla 2011

Navštěvujem tyto stránky už dlouhou dobu, ale dnes jsem se zaregistrovala teprve, líbí se mi tu velmi jazyk i recepty. Ráda si tu čtu a zajímavého tu není málo od receptů přes diskuze až po blogy. Ráda bych i já přispěla nějakými recepty, fotkami. Mohu ale psát česky? Děkuji za názory , Mijaita

@zareaguj


Diskusia k téme

ludka10
...mijaita, si vitana medzi nami a samozrejme ze pis vo svojom rodnom jazyku. Tesim sa na Tvoje recepty..-:)))))))
kuchticka
@miaita , vitej v nasi varechacske rodine. Psat muzes jak umis. Je zde vice devcat z Ceska a vsichni pouzivaji svuj jazyk. Vzdyt jsme byli jeden stat a mne se to zda pred nedavnem. (rychle ten cas bezi, ze jo?) Taze se tasim na tvoje recepty i prispevky.
hubata
@mijaita - ja tiež rada chodím na vaše webové stránky a nielen o varení. To nás len politika rozdelila, priatelia na Morave a v Čechách zostali a zostala nám aj podobná kuchyňa. Takže len píš, prispievaj chutnými receptami a radami !!!!!!
marcy
Silvestra (kedy sa republika rozdelila ) sme preplakali v Slovenskom raji na bále spolu s českými milovníkmi prírody....vitaj :-DDDDD
kata50
@mijaita spokojne píš v svojom rodnom jazyku. Všetko rozumieme - verím, že aj mladé varecháčky :-)) Teším sa tvoje originálne české recepty.
dorisa
Vítam ťa aj ja, som rada,že ti je náš jazyk blízky, aj naša mentalita. teším sa na tvoje recepty, nápady, zážitky a aj iné príspevky v diskusiách. Máme tu medzi sebou viacej varecháčok, píšucich po česky, my ti rozumieme.
roiboos
Ja "coby" mladá varecháčka :-)) Československo sotva (ne)pamätám. No češtinu odjakživa milujem a ovládam. A tu na vareche je mnoho šikovných kuchárok, cukrárok - Češiek, ktoré píšu samozrejme v češtine. Teda, nie je to nijaký problém. Vitaj teda @mijaita , tešíme sa na recepty od Teba. :-)))
bozulka
Vítam ťa medzi nami,určite sa tu budeš cítiť dobre.Musím súhlasiť s @hubat á, že mi sme sa nedelili už len preto že v Čechách mám viac priateľov než tu doma lebo sme tam dlhé roky žili.A ty si ďalšia "pražanda" ktorá bude určite patriť medzi mojich priateľov.
helca103
@mijaita ved každý rozumie aj tomu čo píšeš. Mnoho rokov sme boli jedna krajina takže to nie je problém píš tak , ako to máš prirodzené a VITAJ medzi nami....... ja tiež rada chodím na české stránky a hladám to , čo ma zaujíma rečová bariera tu vôbec nie je.
aroooo
aj ja Ťa tu vítam, môj otec bol od Kolína, s jeho mamou a s ním som automaticky hovorila česky, už dávno nežijú a preto keď vidím český text alebo počujem normálnu češtinu, je to pre mňa ako pohladenie.Ako malá som chodila do Prahy k tete,máme známych na Morave.Takže len kľudne píš česky, len asi pri pridávaní receptov do zoznamu surovín by si to mala písať v slovenčine, aby sa to riadne zaradilo.

tatranka
Vítaj @mijaita medzi nami Vareškárkami.Teším sa na tvoje recepty.Určite sa ti bude medzi nami páčiť.
tomas
Vitajte z Prahy... Samozrejme budeme radi, ak tu budú aj české recepty :)
alena45
tuším dobre, že nielen české ? A je tu super kuchárska kniha.
sylvinka
Tiež mám veľa kamarátov z Čiech,teším sa,že si medzi nami.
danculka
mijaita,vítamŤa medzi nami a ver,že i v našom veku sa máme čo učiť,aj od mladších,ja niekedy,,zírám",tak ahoj.....
merylas
Tady u této diskuze mám radost,že tak mile přijmete mezi sebe i české uživatele. Děkuji.