Rôzne

@VANDRAK

janadelfi - fotkajanadelfi, 3. marca 2011

Je super, ak priatelia na "Vareche" komentujú recepty, ale haniť niekoho recept, ktorý ani nevyskúšal (koľko ľudí, toľko chutí), je trošku nevhodné, obzvlášť ak sám nepridám ani jeden.....
 varecha.pravda.sk/recepty/pizzove-rozky-fotorecept/9845-r...

 varecha.pravda.sk/recepty/rychla-vecera/11371-pouzi.html...

 varecha.pravda.sk/recepty/orechove-rozky/11247-recept.htm...

 varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-pecen-na-stave/6381-po...


Ak sa mi niečo nepáči, alebo to nemám rada, nekomentujem a nehaním veď každému chutí niečo iné..... ako vravím koľko ľudí, toľko chutí....

@zareaguj


Diskusia k téme

lucylee
@janadelfi súhlas, už som to aj niekde písala. Mne sa naopak stalo, že som recept osobne vyskúšala, napísala som, čo sa mi na recepte páčilo, čo naopak nepáčilo a čo by som nabudúce spravila inak a keďže som nenapísala iba pochvalný komentár, tak som bola bez milosti vymazaná.
arasidka
Pozerali ste tú reláciu CHUTÍŠ MI? :))) Martinka - Kleopatra z Turca pri tých úžasných receptoch, ktoré tam vytvorili mládenci v čapiciach povedala:"Koľko ľudí - toľko chuti!" . Pohrdla špagetami a dala si s kamarátkou Dankou klobásu a dobrého trúnku po nej.
Nie, nechcem o tejto stupídnej relácii onej televízii hovoriť, ale fakt, že každý človek má rád niečo iné , to je pravda.
Ak si prečítate od F. Malíka tú časť o Rezancoch so zemiakmi, narazíte na hrdú kritiku Presspuráka, ktorý pripúšťa len a len jedinú variantu prípravy obyčajného granatírmaršu. Bez toho, že by inú verziu vyskúšal uvariť a aj zjesť.
Ale ak komentujem niekoho recept z vlastnej skúsenosti a čosi sa mi na ňom nepozdáva, alebo som ho niečim vylepšil, to je iné kafé, a prečo nie? Moja mama robievala výborné tvarohové zavináky s hrozienkami. Myslela som si, že ich robí najlepšie na svete a ktokoľvek ich robí inak - robí ich nesprávne. Až raz - ochutnala som ich u maminej kamarátky - starej kuchárky a cukrárky, a mala som pocit, že som objavila nebeskú manu. Poradila mi a tak som mamin recept trošku zmenila. Nešlo o nič iné, iba o prípravu tvarohovej plnky, aby tvaroh bol "krájateľný" a netrúsil sa pri rezaní, alebo sa neodlepoval od cesta.
morenajea
určitému druhu vyjadrovania by sa dalo podľa mňa vyhnúť... a nie to napísať tak na "plnú hubu". Keď vyskúšam nejaký recept a výsledok stojí za to, nikdy nezabudnem autora receptu pochváliť a napísať nejaké to hodnotenie typu - bolo to super a moc nám chutilo. A keď sa náhodou nepodarí, radšej nenapíšem nič ako niekoho uraziť.
brituska
Milá redakcia myslím že už bez pardonu by mal VANDRAK z varechy preč!!!!!!!!!Ludia sa snažia dat príspevok na varechu podelit sa medzi sebou o radost a nie taký vagabund ,sopliak aby tam písal.,kritizoval
gittka
myslím si,že ked vandrák má mat takéto komentáre,tak nech radšej zmizne a nech komentuje svoju kuchynu!chcela by som vidiet jeho jedlá...
babi
myslím že @vandr ák rozhodne nepatrí na Varechu. Jedlo si treba vážiť, to ťa doma nenaučili?
arasidka
s takýmto veru u pubertiaka nepochodíme... Nezabúdajte, že on nás iba provokuje a veselo sa na nás baví.
vcelka
To ale asi nebude otázka veku. Minulký týždeň bojar (62-ročný z Mělníka, ak je to teda pravda) tiež napísal "fuj" na úžasné mrkvové haluštičky od profesionála..
alena45
myslím, že ste dosť precitlivené, ak by ste si to nevšímali, sám by prestal. Svojím spôsobom má pravdu. Podľa toho, ktoré recepty "ohodnotil", zdá sa, že sa vo varení vyzná.
frezia68
Len to vyjadrovanie pubertiacke,neslušné,netaktné,ale úprimné :-) chýba diplomacia,takt a ešte nevie recept "obísť",ak sa mu nepáči.Veď dorastie,ako tu už pár varecháčov..... a iste viete ,že už majú úroveň.
mata3636
@alena45 , môže sa vyznať vo varení, ale to neznamená, že má urážať a hodnodiť, čo kto má jesť, ako to má chutiť. někdo má rád holky, někdo vdolky - hovoria bratia Česi. každý si do života nesie z detstva nejaké chute, jedlá, ktoré varila babka, potom mama a nakoniec to varíme svojim rodinám my, myslíme si, že je to dobré, tak to má byť a ako napísala arasidka, nepripúšťame, že iné bude lepšie. alebo že to, čo pokladáme za dobré, niekomu pripadá šialené, nikdy by to neskombinoval a tobôž nejedol. ale ak mi to chutí, čo je na tom zlé a hodné kritiky? a ak v dobrej viere, že sa to bude páčiť aj iným, to hodíme napr.sem, prečo by to mal niekto kritizovať takýmto spôsobom. ak sa mi recept nepáči, neskúšam. ak vyskúšam a nechutilo, dá sa to napísať aj slušne. ale darmo sa my budeme nad ním pohoršovať, on sa doma z nás len nasprostasto smeje. keby tak vedel, aký je ...hlúpučký :))
alena45
mata3636, prečítaj si tie komentáre, on len vyjadruje svoj dojem z receptu ako všetci ostatní. Spôsob je iný, ale pokiaľ sa nevyjadruje vulgárne, nemyslím, že sa tu treba hrať na jeho vychovávateľov.
evusik
ak sa hlboko zamyslím musím konštatovať, že čo sa týka lístkového cesta a orechových rožkov má ten chlapec pravdu... povedal to čo by som ja nikdy nepovedala, pretože som staršia, nie som drzá a rešpektujem to, že každý máme svoje chute... ale tak isto by som nikdy nenapísala, že niekto sa tu nasprostasto smeje a je hlúpučký.... to zase mne znie povýšenecky
sladkacokolada
mozno vandrak ani neni 20 ročný muž, ten keby dostal toto na tanier, tak to zblajzne s velkou chutou, ani by sa nepýtal co v tom bolo... ktovie, či sa tam nesmeje dáma v rokoch:-)
vcelka
@alena45 ; nemáš hádam na mysli, že nazvať pizzové rožky sračkou je len vyjadrením dojmu z receptu... :-)) Ak je to dáma v rokoch, tlieskam.
julica
Prezrela som si tie odkazy, a to slovo sračka si mohol odpustiť. Ináč s ním v niečom súhlasím, dokonca bol aj vtipný - babka by ti dala za rožky z lístkového :) Buďte trošku nad vecou, veď svet nie je ani čierno-biely, ani šeherezáda. Aj v kuchárskom umení treba kritikov, ak sa chceme niekam posunúť. Je to mladý chalan, no tak má iné maniere, nemôže byť každý taký ako sladučký rony :)
julica
že sa vôbec púštate do mladého chlapca a pritom taká hubatá vám neprekáža (tá tiež nikdy nič neuverejnila), ozaj, kde je, už som ju dávno nezaregistrovala. a janka, na tvoj recept som tiež nezavadila, hádam odkedy som tu, ale že si čistinkina sestra, to čítam kade-tade. Prestaňte riešiť pletky a bude pokoj aj bez cenzúry
viera1
Niektorí ani nepoužívajú vulgarizmy a rafinovane rania ...
vcelka
Do akého mladého chlapca? Ja som prijala tézu, že je to dáma v rokoch a tej odpúšťam aj fekality. Veď "babka by Ti dala za rožky z lístkového" - to je jasná životná skúsenosť, to žiaden ovyčajný vandrák nemôže byť.
vcelka
Tvoja prababka by ti pada panvicou po kokose keby videla, že orechové rohlíčky robíš z lístkového cesta. - takto to bolo formulované a nie tak, ako nám to pretlmočila @julica... :-))
julica
@vcelka :) aj tak musela byť najlepšia taká žena v čiernom, blondína, už je zablokovaná, len niekedy narazím na jej komenty typu: my máme príjem do domácnosti 4 000 eur, my si môžeme dovoliť objednať aj v zahraničí... :DD
vcelka
No toto je vlastne humoristický portál... Na takú si nepamätám., ale čo má vlastne spoločné s vandráčkou v rokoch?
vcelka
Pozrela som, no ale tá mala len 4000 eur na rodinu a keď pozriem, že býva v UK, tak tam to je niečo medzi životným minimom a sociálnou dávkou... :-))
alena45
a to som si kládla otázku načo nám bude súkromná pošta.
marianne69
...byvam v UK 6 rokov,ale zivotne minimum a socialnu davku 4000 eur tu nikto nema,to vas mozem ubezpecit.....socialna davka je 65£ tyzdenne,brala som ju 1/2 roka,kym som sa neza mestanala,a potom nedostanete uz nic.pokial mate partera ... ..niekedy citam take bludy,ze sa na to neda nereagovat...
marianne69
....a aby som sa vratila k teme ...vyraz sracka by som nepouzila o ziadom jedle...mozno by bolo treba zjest skutocnu sracku,aby bolo vidiet rozdiel ....rozdiel je jedlo skritizovat,co je normalne a je rozdiel sa o jedle vyjadrovat znevazujuco.Keby mali takych sraciek v Afrike viac,nezomierali by tam ludia od hladu....(alebo koncentacne tabory)
arasidka
mňa zase zaujíma, prečo by z lístkového cesta neboli dobré tie rohlíčky. Bez veľkých rečí - ja to vyskúšam. Keď môžem robiť z lístkového cesta všelijaké taštičky s lekvárom,a iné rôzne spôsoby i na slano, prečo by neboli dobré aj tieto? A veru, vyskúšam a ochutnám.
2010
Jedina skoda ze zrusili vojnu lebo na takuto pubertacku sracku to bol najlepsi liek.
vcelka
@arasidka ; to som si aj vravela ja, však nikto pri tých rožkoch netvrdil, že sú to tzv. bratislavské (a teda kysnuté) rožky. Toto boli rožteky urobené z lístkového cesta, aby boli aj rýchle.
@marianne69 ; evidentne si nepochopila, o čom to s julicou píšeme...
sjuz
No - ja som sa teda zasmiala na jeho komentoch - chlapec si ale zrejme pomýlil portál - čo sa týka jeho spôsobu vyjadrovania - s nejakým iným určeným pre jeho vekovú skupinu, ale zasa je úprimný, to sa musí nechať:)) a to sa dnes cení:)) no nie?
Mám podobné názory aj na iné recepty, ale keď sa mi nepáči, nekritizujem.
kadely
Milé dámy, jsem tu s vámi rád, ale je taky nutné se pousmát.
Neberte se, prosím, zas až tolik vážně. Dejte prostor i takovému, podle vás nevychovanci. On do vás - poplatně svému jménu - trochu "vandruje" a způsobil tím málem revoluci. Má svůj názor a slovník, třeba to jinak neumí. Ale nevyhazujte jej proto. Třeba ještě příjemně překvapí. Já vařím hodně, většinou improvizuji, a teprve když je jídlo hotové, s pochvalami zkonzumované, tak mi dojde, že jsem mohl přípravu zdokumentovat a přidat sem. Jenomže se nerad vytahuju. Ale slibuju, že se polepším. Fakt.
lucylee
ja by som povedala, že on ešte nemá vypestovaný takt, ako niečo povedať slušne, aby som neurazil, čo na srdci, to na jazyku...mne sa tiež niektoré recepty nepáčia, pomyslím si svoje, ale nekomentujem ich...iná vec je, keď recept vyskúšam a slušne napíšem kritiku, recepty, ktoré nevyskúšam a nepáčia sa mi, nekomentujem
aja1616
@janadelfi ja tieto komentáre vidím prvý raz. Komentovať recepty má právo každý člen varechy, nie len priatelia. Žiaľ, žijeme v dobe internetu a ten prináša aj pozitíva, aj negatíva. Na "našu" varechu sa má právo prihlásiť každý a potom je už len na redakcii, čo s ním spraví, dokedy ho tu bude trpieť. Taká je realita. Ku komentárom od @vandrak toľko: ja ako majiteľ receptu môžem upozorniť redakciu na nevhodný komentár a tá môže konať podľa svojho uváženia. Pri jednom ho aj varovala. Myslím si, že jeho spôsob vyjadrovania nestojí za žiadny komentár a vôbec nie za diskusiu. Zbytočne v nás vyvoláva negatívnu energiu. Stačilo upozorniť redakciu. Ale ja mám celkovo taký pocit, že tu na vareche nie je v "móde" prijímať negatívne komentáre. Niektorí členovia s tým majú problémy, ale aj také komentáre sú potrebné, samozrejme v miere slušnosti. Hlavne keď mal niekto zlú skúsenosť s receptom, veď aj k tomu komentáre slúžia a tým sú prospešné pre ostatných. To by sa však nemali dať vymazať.
janazjarku
Nuž ja si myslím, že autorovi receptu tento komentár asi nevadí, lebo ak áno môže ho predsa vymazať :-) stačí kliknúť na červený krížik vpravo hore :-) krížik som použila v jednej mojej diskusií, keď tam niekomu dalo príspevok dva krát. V receptoch to nerobím, lebo ja mám tie komentáre veľmi rada a keď sa mi niečo zdá prepísknuté ako napríklad tá "sračka" tak si vravím : Vtáka poznáš po perí a človeka podľa reči :-D
ankad
Chyba tomu cloveku @vandrak , inteligencia. Jedneho dna takymto ludom co sa voci jedlu takto vyslovuju, moze byt aj "sracka" dobra. Potom nech si spomenie na jeho/jej komentare. Neinteligentnych ludi je na svete vela, treba ich ignorovat.
ankad
Pozrela som si jeho profil .......nuz co od takeho 20-rocneho pubertaka mozete ocakavat ... rozum nedozrety, a ked cita kazdeho rozhorcovanie, ma v tom zabavu. Ignorovat ho.
janadelfi
Pre @ julicu - je mi ľúto, že si nezavadila o žiadny môj recept vložila som zo dva - tri..... bohužiaľ od mája 2010 som na 100% pripútaná k ťažko zdravotne postihnutému členovi rodiny. @ čistinka je moja sesternica nie sestra - som po tragickej udalosti jedináčik. A hlavne ma mrzí, že nemôžem prísť na VARECHU častejšie a pridať nejaký receptík. Niečo mám aj nafotené ale čas je môj nepriateľ.....
vcelka
Ani nepridávaj. Nie je najhoršie, že Ti niekto "šmahom enteru" jedlo a recept zhovadí, ako by si s ním šla na medziplanetárnu olympiádu, ale že sa ho ešte toľko ľudí zastane... Každý tu raz za čas niečo pokritizuje - názory, ktoré sa mu nepáčia a tak..., ale ja osobne som ani raz nehanila žiadne jedlo. Niektoré by som nielen neurobila, ale ani nezjedla, ale to by bol predsa čisto môj osobný problém.
arasidka
Ech.... puberta... keby puberta bolela, to by sa všetci najojkali!
palokuchki
@janazjarku si ma predbehla. Presne toto stare slovenske porekadlo som aj ja chcela napisat. Su tu recepty, ktore sa ani mne nepacia a nikdy by som ich nerobila, ale zato nebudem autorku receptu zhadzovat a vysmievat. To sem naozaj nepatri. Nehovorim, ze recepty sa musia len chvalit, ale kto chce napisat pripomienku, mal by sa snazit ju napisat tak aby toho druheho nezhadzoval. Ved na co sme tu? Aby sme sa jeden pred druhym ukazovali, ponizovali a zosmiesnovali toho druheho, alebo aby sme si v priatelskom ovzdusi navzajom vymienali svoje kucharske skusenosti. @vandrakove komenty som predtym nevidela, ale urcite tu nemaju co robit. @janadelfi , je mi toho luto, urcite ta to velmi pichlo.
janger
Mlady-nemlady, trochu taktu, citu a respektu by nezaskodilo nikomu. Take podryvanie v komentaroch nie je dobre k nicomu.
vandrak
Veľmi dlho som tu nebol a náhodou som zistil, že sa tu rozvinula veľmi živá a urážlivá diskusia na moju osobu.
Keďže som dlhoročný vášnivý blogger[:-)] napísal som o tom krátky článok:  bit.ly/jfoOjN...