Foto: janadelfi
Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento Zobraziť celý popisDoma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento recept a udomácnil sa. Ako rýchly obed je to fajn jedlo. Môže sa použiť pečeň kuracia, jahňacia aj bravčová.
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
troška |
|
troška |
|
troška |
|
troška |
|
trošla |
|
troška |
|
troška |
|
2-3 PL |
|
1-3 strúčiky |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Pečeň podľa toho akú máte radi nakrájame na rezančeky a dáme do misky. Pridáme worchetrovú omáčku, maggi a sójovú omáčku a necháme odstáť. Medzitým si nakrájame cibuľu buď na rezančeky, alebo na kúsky. Dáme do hlbšej panvice trochu oleja, vložíme cibuľu a orestujeme, prihodíme rozpučený, alebo nakrájaný cesnak, pridáme "len" štipku soli a čierne mleté korenie.
- 2
Do panvice pridáme odstátu pečeň a restujeme približne 5 min. pridáme horčicu - dobre premiešame a zalejeme približne 1/2 l horúcej vody z rýchlovarnej kanvice. Nemusíme dusiť priveľmi dlho približne po 5 min. pripravíme solamyl na zahustenie asi 2 ČL solamylu rozmiešame v trošku studenej vody a vlejeme do panvice a zahustíme. Necháme prejsť varom a pridáme trošku rozdrvenej majoránky.
- 3
Ako prílohu môžeme dať zemiaky uvarené na slano s rascou, alebo dusenú ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jani, naposledy som takto robil kuraciu pečeň s ryžou....Mňam.....
Zahustil hotovou jíškou svetlou .....
FUJ - sa nehovorí pri jedle, FUJ sa robí do inej misy a potom sa to spláchne.
Pozri sa, ak máš problémy primerané k tvojmu veku, zavandroval si do zlej lokality, nájdi si nejaké iné fórum, a tam môžeš perliť jedna radosť. Nájdeš si tam aj rovnocenných spoludebatníkov a môžete si to tam rozdať naplno.
Zajtra robím restovanú pečeň na cibuľke. Je fakt, že mnoho detí nemá v obľube toto jedlo ani len na šťave, pre chuť a arómu pečene. Preto sa niektorí snažia arómu vylepšiť ingredienciami, a možno im to tak chutí. Preto napíšem i ja recept na pečienku, ktorú si "vymyslela" moja mama ešte v čase, keď sme aj my hovorili na to, čo nám nechutilo FUJ. Ale mamka nás rýchlo od toho odnaučila. Stačilo povedať FUJ len raz, bez slova nám vzala tanier od huby a povedala:"Nepáči sa ti, nikto ťa nenúti aby si to zjedla, keď vyhladneš, dostaneš to k večeri".
Arašidka, ty si to fakt pekne za nás vyjadrila tomu " vandráčkovi", čo ešte veľa o živote asi nevie, len kritizuje staršie panie.
Pečienka s horčicou, Worchesterom, nejakým maggy, Sójovou omáčkou a zabustené solamilom.. je to zabiják čo vás buď preženie, alebo sa z toho nevyseriete týždeň. A dávať to jesť vlastným deťom..
evanaaa: "Vandrák ešte veľa o živote nevie" - nie je podľa mňa argument na zlý recept. A moju mamu prosím ťa nechaj napokoji.
jegor: Tým si chcel povedať, že kuchár = človek čo vie dobre variť? :)))