Polenta s kuriatkovým glacé

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
Polenta s kuriatkovým glacé
Foto: Pravda: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
0,5 l
4 g
20 g
100 g
200 g
250  g
4 ks
Kuriatkové glacé:
10 g
10 g
20 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, osolíme, zľahka prisýpame polentu a zvaríme na požadovanú hustotu.

  2. 2

    Vychladnutú polentu nanesieme na namočený ryžový papier, zrolujeme, opečieme na olivovom oleji a zapečieme so syrom. Cherry paradajky potrieme olivovým olejom, posolíme morskou soľou, naprudko upečieme v rúre.

  3. 3

    Kuriatkové glacé: Najemno nasekané kuriatka orestujeme na olivovom oleji, pridáme strúčik cesnaku, teľací extrakt a zjemníme maslom, šťavu redukujeme na požadovanú hustotu.

Diskusia k receptu

Vymazať
nielaik
Varecha, prestaň žartovať!
Pre koľkých čitateľov Pravdy(!) sú tieto suroviny dostupné?!? Predovšetkým finnančne! Koľko by stáli suroviny len na tento recept, ak sa varí pre štvorčlennú rodinu?
Ak sa varí v domácnosti čo napríklad s týmto: 4 g čerstvého tymiánu, mäkký kozí syr, cherry paradajky, 20 g kuriatka, teľací vývar, ryžový papier ??
Vymazať
elbulli
Dostupnost surovin podla mna vobec nie je problemom z hladiska vyberu v supermarketoch (teda vo vacsich mestach), mozno poukazujes na cenovu dostupnost, v tom pripade si vyber iny recept, je ich tu dostatok. Kto hovori, ze vsetko musi byt dostupne pre vsetkych? Ti, co si mozu dovolit varit aj z takychto surovin, taketo recepty naopak vitaju, takze len tak dalej...nebavi ma pozerat sa na stranky kde sa opakuje 36 verzii sosovicoveho privarku a ziadne ine zaujimave jedla..
Vymazať
nielaik
Milý éjbuli, čistý mesačný príjem našej domácnosti presahuje 4 a za tým štyri nuly eur. Takže, vieš čo ma ... My si môžeme dovoliť zájsť do ktorejkoľvek reštaurácie doma či v zahraničí a objednať si tam aj čo nie je na jedálnom lístku. Ale poznáme aj iné radosti ako snobstvo a ukájanie sa "my na to máme". Tebe želám, aby si úspešne trávil čas na internete počítaním šošovicových receptov HOWGH!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia