Rôzne

Už mi tie hviezdičky lezú na nervy.......

sovka62 - fotkasovka62, 7. januára 2014

Možnosť prideliť hviezdičky receptu, ktorý sa mi páči a mať možnosť vyjadriť ako veľmi sa mi páči, som privítala. Ale tešilo ma to len dovtedy, kým som nezistila, že o počte hviezdičiek, ktoré pridám, nerozhodujem ja, ale nejaká vyššia moc!
Perfektný mandľovo - medový koláč. Pre istotu som kurzor nastavila až za piatu hviezdičku, všetkých päť sa rozsvietilo, klikla som. Výsledok: pridala som štyri hviezdičky!
Oškvarkový koláč, veľmi dobrý nápad, pekne spracovaný recept. Teraz som pre istotu kurzor nastavila do piatej hviezdičky, svietili všetky, klikla som. Výsledok? Pridala som štyri hviezdičky!
A to píšem len o skúsenostiach z dnešného dňa, stáva sa to mi to často. Tak ako to vlastne je? Kto alebo čo rozhoduje o tom koľko hviezdičiek pridám!?

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzkabluzka
@sovka62 , podla mna su Tvoje hviezdicky pridane v poriadku, ale po zahlasovani sa rozsvieti pocet hviezdiciek po spriemerovani vsetkych hlasujucich, to jest jeho aktualny stav, aspon tak to chapem ja :)
viera1
@sovka netráp sa...Ak ide o podporu dôležité je,koľko ľudí si pridá recept do KK.Vidíš ako to tu chodí...Recept perfektný a anonymní zlomyseľne pridávajú po jednej hviezdičke (žeby konkurencia?).A @ancicka určite na hviezdičkách nebazíruje,nemajú žiadnu výpovednú hodnotu. A v konečnom dôsledku o tom môže rozhodovať možno aj tvoj počítač,mne tak zaokrúhľoval faktúry,ale či je to možné aj na tomto,neviem,som počítačový analfabet.
evusik
@sovka62 myslím, že s tými hviezdičkami je to trochu ináč... ak dáš na recept za ktorý napr. hlasovalo 9 ľudí a má priemer 3* a ty dáš 5* bude mať recept nový priemer 3,2* ale vysvietené hviezdičky budú stále len 3... tie vysvietené hviezdičky neukazujú to ako sme hlasovali my ale aký má priemer daný recept...
vidno to vtedy ak má za recept hlasovalo 9 ľudí a má priemer 3,5* a ty dáš 5* potom sa zvýši priemer na 4* a aj sa vysvietia 4*
sovka62
Nie je to priemer. Pozrela som si slané pľundrové rožky, tam sa mi podarilo pridať päť, tak ako som chcela. Keď otvorím recept, svieti mojich päť, pod tým priemer 4,6. Pozrela som si aj iné recepty, nepriemeruje sa to, mne svieti toľko hviezdičiek, koľko som pridala, s priemerom to nemá nič spoločné.
evusik
@sovka62 ale priemer 4,6 nemá ako zobraziť len tak, že zobrazí celých 5* skús si nájsť recept kde je 1* a pridaj 5* a uvidíš čo to spraví
sovka62
Hľadám, ale všade sú len priemery. Priemer 1,0 sa mi nájsť nedarí.
alena45
@sovka62 , a k čomu tie hviezdičky slúžia ? Veď stačí na ten recept klikať a on sa do TOPky dňa dostane. Hviezdičky nemajú žiaden vplyv, len jednoducho sú. Asi na hranie.
sovka62
Skúsila som,vyšiel priemer tri a naozaj mi svietia tri. Nerozumiem načo sa to priemeruje a prečo mi teda nesvieti priemer aj tam, kde som nehlasovala.
methi
Hviezdicky ignorujem, nemaju pre mna ziadnu hodnotu, nepovedia mi, ci je jedlo dobre alebo zle. Funkcia o nicom.
andreac
@sovka62 , ak hviezdičky svietia, za recept ste hlasovali a zobrazuje sa priemer pomocou rozsvietených hviezdičiek. Zároveň je priemer napísaný pod tým v zátvorke. Ak hviezdičky nesvietia, za recept ste nehlasovali. Hodnotenie hviezdičkami bolo zriadené na to, aby sa užívatelia mohli vyjadriť ku kvalite receptu.
babav
Zial ,nie vsetci hviezdickuju podla kvality receptu(zavist ci zlomyselnost?).
ancicka
@viera1 ,tak to máš veľku pravdu.ja ani na hiezdičky nepozerám,koľko ich pod rcp. mám.No je to dobrý pocit ,ked mi niekto napíše,že dáva 5 *,lebo to pri čítani známena,že sa mu môj recept páči.Ale zasa aj ked nič nik nenapíše a neohviezdičkuje,tak ja viem,že pridám dobrý a kvalitný recept.
radox1
moje hodnotenie
* je to jedlé ale nejedol by som to
** da sa to zjest
*** je to dobre
**** vynikajuce
***** splenditne
elixir
Tiež som bola sprvoti zmätená, keď som použila hodnotenia prvé razy, ako to vlastne funguje a prečo mi vysvietilo hviezdičky inak, než som pridala... novinky si zaslúžia článok, kde by bol opísaný ich účel a fungovanie.
To, že niekto dá 5 hviezdičiek, niekto 3 a niekto 1 k tomu istému receptu, je predsa normálne... nemôže všetkým chutiť a páčiť sa to isté. Rôznorodosť je fajn :) Pokiaľ máme pri tvorení zábavu, a recept nakoniec pomôže čo i len jednému človeku (hoci aj anonymnému), je všetko ako má byť. :)
elka
Ospravedlnujem sa lebo zijem v Kanade a tu su nie dlzne ani makcen, ale teraz som dovarila a receptu som dala 5 hviezdiciek. Inac si myslim, ze ty co vyberaju recept podla hodnoty hviezdiciek maju dozerat ako ich ohodnotime my a nie par ludi v porote. A ak nie potom na co su tie hviezdicky? Plne suhlasim so "sovka2". Mozno si myslia , ze vedia viac ako my vsetci ktori sa zapajame do komentara.
jakr59
...kašlite na hviezdičky, podstatné je, či sa Vám podaril recept a či Vám chutil....môžte to autorovi receptu napísať a hotovo....
frezia
Tie hviezdicky sa mi zdaju detinske. Ked sa mi paci recept, tak si ho ulozim a je mi jedno kolko ma hviezdiciek. Na vyhru je aj tak dolezite len kolki si ho ulozili.