Rôzne

Uskladnenie susenych jablk

krondu - fotkakrondu, 23. júla 2012

zdravim vsetkych...chcem sa opytat ako uskladnujete take susene
jablcka.Totiz ja som ich raz dala do umelohmotnej nadoby a splesli
mi :P ...dakujem za odpoved :)

@zareaguj


Diskusia k téme

huck
Skúsenosti s uskladneném sušených jablk sice nemám, ale spomínam si ako sušené ovocie skladovala moja babinka... Malé drevené debničky vystlala pergamenovým papierom (tak ho volala) a možno to bol obyčajný papier na pečenie pri použití ktorého nešetrila. Sušené ovocie - hrušky, jablka, višne a slivky sušila v stavanej peci na dvore, v ktorej sa piekol hlavne chlieb. Jedávali sme ih celú zimu.
Z višien bol super čajik a o hruškách som si ako dieťa dlho myslela, že sú to fígy. Ale k tomu uskladneniu - tie drevené debničky dnes asi ťažko zoženieš, ona ich dostavala v obchode ako využitý odhodený obal. Skús sa po nich poobzerať :)
margaretka28
Ja skladujem v plátenných vrecúškach,vyvarených,vyžehlených,zviazaných šnúrkou a voľne zavesených.Vydržia a nesplesnejú,lebo majú vzduch.:-)
vini55
Ja skladujem sušené jabĺčka, ale aj bylinky v mikroténe, vysajem vzduch vysávačom a zaviažem, ešte aj dnes sú v pohode. Odporúčam väčšie vrecká a zo silnejšieho mikroténu /kupujem v Lídli- inde som sa s nimi nestretol/. Zatiaľ sa mi nikdy nič nepokazilo. Nech sa všetkým darí.
lulyna
My si jablčka sušíme doma na krbe a potom ich uskladňujeme do sklenených pohárov alebo plechových dóz. Ešte sa nestalo, že by v nich chytili pleseň a vydržia aj do jari.
rea1
moje skusenosti a vedomosti pozbierane po rodine: ja davam jablcka, šípky a cierne ríbezle do sklenených flias, ktore maju na vrchnaku gumicku a zatvaraju sa takym tym drotenym divnym čudom, bylinky do papierovych sackov. babka 1 - kedysi, papierove vrecka, babka 2 - tiez uz davno, platenne vrecka volne zavesene. nikdy nic nevyslo navnivoc. takze asi mame pravdu vsetci, ktori sme ti sem prispeli. :-)) len je potrebne mat ovocie dokladne vysusene a uskladnene na suchom mieste.
eva53
bežne dávam do sklenených pohárov so skrutkovacím viečkom,tento rok nás ale napadla nejaká maškrtná pliaga,lebo všetko čo bolo nasušené sa nedočkalo ani uloženia do fliaš a zmizlo, takže otázky okolo skladovania neriešim:-) nie je čo uskladniť zatiaľ a uvidím ako to dopadne,keď dozrejú jabľčka
lianka
Dobre vysušené dávam do sklenených pohárov, zaviečkujem a vysterilizujem, aby chytili viečka. Sú OK.