Ahojte varechári!
Chcela by som sa s vami poradiť. V noci som robila kysnuté cesto na knedľu. Dala som ho do mikroténového sáčku do chladničky. Chcela som robiť k mäsu knedľu, no nakoniec bola na obed ryža... Ako dlho môžem uskladniť v chladničke kysnuté cesto? Ako dlho mi tam vydrží do ďalšieho spracovania?
Už som aj tak rozmýšľala, že zajtra spravím tú knedľu a zo zvyšnej ryže spravím šampiňónové rizoto... radšej sa však s vami poradím. Viem, že kysnuté cesto na langoše vydrží v chladničke 3 dni... ale ako je to s cestom na knedľu, to neviem...
Je ešte jedna možnosť, že spravím knedľu a šupnem ju do mrazničky a nabudúce ju už len rozmrazím zohrejem... len neviem, či už bude taká rozmrazená a zohriata nad parou "tá pravá" ako keď sa spraví načerstvo...
@marianne69 a @sladkacokolada , ďakujem za tip na mrazenú knedľu. Aspoň som sa v tom utvrdila... Skladujem bežne aj koláče, zákusky, pečivo, chlebík a iné potraviny v mraziaku a nič im nie je po rozmrazení a príp. zohriatí, ak ide o omáčku, polievku atď...
Uvarena knedla z mraznicky je dobra, ked sa zamrazi dobre zabalena a potom zohrieva nad parou.