Ľudia moji, musím sa s vami podeliť o nový (pre mňa) poznatok. Už som skúšala všelijako uchovávať uhorky na šalát. Zavárala som postrúhané uhorky-fuj-nič moc. Mrazila som uhorky- fuj-nič moc po rozmrazení. A to som rozmrazovala aj po pridaní octu,soli,cukru.... Pred pár dňami mi zostal zarobený uhorkový šalát(uhorky pokrájané na kolieska, soľ, cukor, korenie, ocot), každý podľa svojej chuti. Tak som ho dala do dózy a dala som ho na skúšku zamraziť. Veď keď to nebude dobré, tak to vyhodím....bolo toho len trošku. Na druhý deň som vybrala dózu z mrazničky a nechala šalát pomaly rozmraziť. No moji milí....celkom ako čerstvý. Konečne viem, ako uskladniť uhorky na šalát, ktorý použijem aj v zime.
@zareaguj
Lenže naši šľachtitelia sa pochlapili, zamerali sa na odstránenie horkosti z uhoriek a podarilo sa. Takže šťavu je zbytočné vytláčať a hlavne je to škoda, keď vegetačnú vodu vyhodíte a nahradíte ju vodou z vodovodu. Takže žiadne vytláčanie, ak si chcete byť úplne isté, že šalát nebude horký, odrežte plátok uhorky pod stopkou (nie na opačnom konci, tam horká nie je nikdy), reznú stranu na odrezanom plátku obliznite (a plátok zahoďte, načo by vám bol). Ak uhorka nie je horká pod stopkou, nie je horká nikde.
A do šalátu vôbec nemusíte pridávať vodu. Osoľte, oslaďte, pridajte niečo kyslé, každá podľa seba a uhorky pustia toľko šťavy, že žiadnu vodu pridať netreba.
A určite šťavu z uhoriek nevylievať @sovka 62 aj @honestka majú pravdu.
varecha.pravda.sk/recepty/uhorkovy-salat/19537-recept.htm...