Rôzne

Tukova blana/cipka/na pecenie mesa

receptarka - bez fotkyreceptarka, 28. januára 2014

ZHANAM TUKOVU BLANU NA PECENIE MESA,DOMA SME TO MALI
PK ZABIJACKE,TERAZ BY SOM TO CHCELA KUPIT.PORADTE KDE
SA TO DA KUPIT ALEBO OBJEDNAT.DAKUJEM VELMI PEKNE.

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
mne to nosí môj zať od nejakých známych z bitúnku... ale dá sa kúpiť aj v mäsiarstve a vraj aj v Tescu...
izabella929
Priniesol mi v nedeľu môj mäsiar, tiež pečiem v tom mäso...mám to v mrazáku vždy po ruke, ale vraj sa dá kúpiť v niektorých mäsiarstvach..
evanaaa
V nedeľu som robila mäsový bochník - sekanú, obalenú bravč. sieťkou. Ja som ju nejako ani nehľadala, považovala som to za zbytočné, ale u nás v Kauflande majú v podnájme firmu z Trenčína, aspoň tak je to na doklade, predajný pult je ešte pred vstupom do predajne , asi viete, ako to myslím, a predávajú mäso a mäsové výrobky, mávajú aj sieťku, ani ju ľudia nejak nekupujú, lebo možno o nej nevedia alebo nepoznajú, stojí pár centíkov, kúpila som dve ale ak pôjdem nabudúce ešte si pár kusov - klbiek prikúpim. Iste majú pobočky aj inde, je to firma Makovec, možno budú aj na int. mať stránku.
hujerko
v tescu trencine to mavaju v regali z hovedzim masom
weronikaxxx
Presne ako píše evanaaa - u nás ju majú v mäsiarstve naboku v kauflande..... takmer vždy ju tam vidím...
evanaaa
Práve dnes, 31.1 som si znovu kúpila v Kauflande čipku - bránicu, aj keď tu bolo, že to nie je bránica, ale myslím si, že je.....
receptarka
U nas v kauflande to ani nepoznaju.pozeralinamna ako na zjavenie co ja o nich chcem.skusim tesco
zdenkaa
Chcem sa opýtať, že ako potom postupujete pred prípravou či len bežne umyjete.Pýtam sa preto lebo ja som mala túto čipku- bránicu z vlastnej zabíjačky , použila na zabalenie mäsa a dala piecť. Ako vieme je to blana ktorá sa nachádza blízko pri črevách, podotýkam, že pri rozoberaní prasiatka sa nič z čriev neuvoľnilo, všetko bolo čisté, ale aj tak pri pečení a následne aj pri konzumácii mi tam vadil ten pach. Takže ako postupujete pred prípravou, napadlo ma , že nabudúce ju umyjem v octovej vode.
receptarka
Ja ju na dva dni dam dostudenejvody troska soli,a sup do chladnicky.ono ten chlad vytaha ten pach.,a jedno koliesko citronu.