Znova sa vraciam k tejto téme, len preto, lebo opakovanie nikdy nezaškodí. Mám dojem, že veľa ľudí si myslí, že trstinový cukor = hnedý cukor. Tak to nie je. Aký iný dôvod na používanie trstinového cukru, ktorý musí prekonať tisíce kilometrov, pričom sa spotrebujú kvantá palív, existuje, neviem? Je to neznalosť? Či snobizmus?
Nie je zdravší, je úplne rovnaký ako cukor z cukrovej repy. Kúpou slovenského cukru podporujeme samych seba, našu krajinu. Pri poľnohospodárstve nejde len o produkciu, ale aj o krajinotvorbu.
Pri pestovaní cukrovej trstiny sa táto pred zberom vypaľuje, dôvody si vyguglite. Asi je jasné, že je to absolútne ekologicky nevhodné a neprípustné. Ale deje sa to. O potrebe dlhého transportu som sa zmienila. Preto trstinový cukor rozhodne nekupovať.
Zase nabudúce, niekedy, keď ho tu bude priveľa ;)
len na ukážku.
mám kamarátku, čo robila dlhé roky v miestnom cukrovare vedúcu laboratória a tá mi tiež potvrdila, že čím je cukor rafinovanejší, tým je belší a aj sladší - takže ak je ten trstinový hnedý cukor menej rafinovaný, znamená to, že tam zostala aj nejaká melasa - čo má nahorklú chuť. ale kupujte cukor, aký vám chutí. proti gustu žiadny dišputát:-)