Varenie

Trochu iné ... recept

eostra - fotkaeostra, 23. marca 2013

Chcem sa vás niečo spýtať...

@zareaguj


Diskusia k téme

eostra
Myslíte, že by vadilo keby, že dám nejaký recept po anglicky zo starej knižky z Ameriky???
tiginko
@eostra myslím, že hovorím aj za ostatných, keď poviem, že nám veľmi vadí, že kopíruješ recepty z knižiek bez toho, aby si ich sama pripravila a uverejnila vlastnú fotku a postup. To sa tu nerobí a rada by som ťa poprosila, aby si s tým radšej prestala. Skús niečo urobiť sama, zdokumentuj to a pochváľ sa. Takto to tu chodí a o tom táto stránka je. A anglický recept už vôbec nie, toto je slovenská stránka...
lusinkab
...ako bolo spomenute toto je slovenska stranka .....nadpis zalezi podla toho ci sa da alebo neda prelozit ... no a recept jednoducho preloz do slovenciny ... priprav si ho ... hafot ho ... a potom ho sem pridaj :-)
abdul
Pokiaľ anglicky, tak isto existujú varešky aj v anglicky hovoriacich krajinách . Skús tam.
hubata
Tak ako píše @tiginko aj ja som zvedavá na starý anglický recept, ale ho upeč, odfoť postup a popis prelož do slovenčiny alebo češtiny.
evanaaa
Veru, tak ako @hubata a aj ostatné, nie som proti anglickému - americkému receptu v slovenčine.
lianka
To už nemáš ani toľko úcty k materinskému jazyku, aby si to preložila do slovenčiny? Či nemáme dosť anglických pesničiek, ktoré nám starším nič nehovoria. Treba si ctiť dedičstvo svojich predkov/do ktorého patrí aj rodná reč/, inak sa stratíme zo zemského povrchu.
evanaaa
@lianka , veď ona sa práve preto pýta, či by nám to vadilo, a dostala odpoveď, nie? Tak vie, že musí postupovať ináč. Ja sa receptu nebránim, ale anglicky neviem a aj tomu, kto vie, by to vadilo. Ale musí byť ňou aj vyskúšaný, to asi vie aj sama.
veve
Mne by nevadilo pozrieť si recept aj v pôvodnom znení, odfotený z knižky ako "relikviu". Ale ak ho chceš pridať ako nový recept medzi všetky ostatné, mala by si ho preložiť, uvariť a odfotiť svoj výsledok. Neoverený recept nemá veľkú hodnotu pre čitateľov - varecháčov, veď stránka je o tom, pridávať recepty, ktoré sa varia, fungujú, kolujú, inovujú, ale vždy ich minimálne jeden človek naozaj uvarí.
veve
Ale ak je ten recept niečím zaujímavý, naozaj veľmi starý, používa nedostupné suroviny, alebo trebárs vtipný (a nejdeš/nechceš ho variť), tak ho pridaj aj sem do diskusie, nech z toho aj my niečo máme ;-)
ericka
Súhlasím s @veve ,možnože by sa viac hodil sem do diskusie,kde ho môžeme viacerí posúdiť,či nebude problém so surovinami a či daný recept stojí aj za jeho pripravenie. Veď nenadarmo sa vraví:,,viac hláv,viac rozumu.."
huck
@lianka , ved ona sa iba spýtala...Nič strašného sa predsa nestalo! Pýtam sa, načo "na vrabca " strieľať raketami, ked je dostatočná obyčajná detská praka , alebo gumipuška, ako ju niektorí volajú. Súhlasím s @veve , a @ericka.
gordonko
@eostra ....ked ho preložíš pridaj ho sem ak budem môcť urobím ho ako fotorecept ked aj suroviny budú ,,dostupné,,