Nápoje

Trnkové víno

kubo - bez fotkykubo, 5. októbra 2012

Ahoj nazberal som tri litre trniek , zalial 9 litrov vody , z tromi kg rozpusteného cukru pridal vinné kvasinky spolu zo živnou soľou a víno mi nekvasí môže mi niekto poradiť čo s tým ??? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
ja som robila vlani, musi byt v teple, ja som demizon na zaciatku zabalila do deky, zacalo to kvasit asi na treti den, potom sa to rozbehlo
ubka
@kubo , myslím, že si dal veľa cukru, prilej vody aspoň 2 lit /teplej/, vinne kvasinky sa majú najskôr "zobudiť" nechať nakvasiť v troške roztoku a potom vlať.Odporúčam Ti, odober aspoň liter a prenes do tepla, pridaj na špic noža kyseliny citronovej a vyčkaj, kým sa rozbúri, potom vlej do celku, malo by to pomôcť:-)
rulik
asi bude problém chlad, my sme oberali pred týždňom a v pivnici je chladno a nejako pomaly štartuje kvasný proces, aj keď sme mu pomohli
turistka
Trnkové víno je dobré na črevnú flóru, no osobne som nikdy nedávala vínne kvasinky, len cukor, vodu a trnky a nerobilo mi nikdy problémy kvasenie, je pravda, že som demižón okrútila dekou, aby malo tmu a stálu teplotu.
sovka62
Chladné počasie v čase kvasenia vína môže byť problémom. Chcem len upozorniť, že na trhu sú aj chladnomilné vínne kvasinky, ktoré mušt rozkvasia i pri nízkych teplotách.
kubo
nemôže byť problém v tom že to mám 25 litrovom demižóne a celkový obsah mám len do polovice??? minulý rok som skúšal prvý krát z litra trniek, cukru a troch litrov vody a mal som to v 5 litrovom súdku od vína a začalo kvasiť okamžite...
noja
Počujte,ľudkovia chcem sa spýtať musia sa dávať tie kvasinky a tá soľ do trnkového vína?