Nápady

Torta s myšlienkou

naty - fotkanaty, 8. júna 2014

Ahojte, dostala som v škole úlohu na UKL (umenie a kultúra) a neviem si s ňou rady, tak sa obraciam na vás :) musím totižto vytvoriť akési umelecké dielo, môže to byť hocičo - video, fotografie, obrázok alebo aj koláč. Samozrejme sa mi páči najviac nápad upiecť koláč alebo tortu avšak aj v tom je háčik - nestačí že bude pekná, ale musí v sebe skrývať aj nejakú myšlienku, nápad. Niečo, čo by som mohla vysvetliť. Preto sa pýtam vás skúsenejších, nemali by ste nejaký nápad? bola by som vám veeeľmi vdačná :)

@zareaguj


Diskusia k téme

naty
To sú krásne torty, nápady len ja mám na mysli niečo asi trochu jednoduchšie :) ale dakujem, tie torty sú fakt nádherné :)
eviana
@naty , torta ak má byť s myšlienkou, tak nebude jednoduchá...
A čo tak skúsiť upiecť mafiny z kombinacie zdravých múk, použiť do nich vločky... pridať ovocie čerstvé aj sušené... nech to je šťavnaté a chutné... a zároveň prekvapením a myšlienkou bude, že sú zdravé, pretože ...
Pokukaj tu po receptoch, niektorí varecháči sú majstri v tom, ako spraviť výborný dezert, ktorý je aj zdraviu prospešný... hm?
1x zizazi
janger
Mne tak napadlo, napriklad Pavlova, alebo Tarte Tatin... Mozes si o tom vyhladat nieco z historie, ako vznikli a pod....Mozno uvazujem nespravnym smerom... Alebo to musi mat v sebe nieco symbolicke, predstavujuce nejaku ideu?
naty
@janger áno myslím že to má skôr niečo predstavovať, vystihovať, symbolizovať, možno nejaký citát alebo tak :)
kukulienka71
@naty , prvá ma napadla torta so skrytým číslom od @sonulienky  varecha.pravda.sk/recepty/torta-zo-skrytym-cislom-fotorec...
ak si na ňu trúfneš, dá sa aj s jednoduchším číslom(povedzme 1 :-) podľa mňa tam je tam aj umenie(zručnosť pri pečení a vytvorení peknej torty), ako aj kultúra ( tunajšia tradícia piecť oslávencovi tortu s vyobrazením dosiahnutého veku, konkrétne tu nie pomocou sviečok ale vo vnútri, po nakrojení torty sa vyobrazí číslica dosiahnutého veku, ktorého výročie sa vlastne oslavuje. Je to symbol našej kultúry, osláviť spolu niečie narodeniny, prekvapiť ho vlastnoručne upečeným koláčom - tortou. Ja by som to robila v takomto poňatí. Alebo potom nejakú jin - jang tortu/koláč, a o tej symbolike, kultúre sa dá tiež rozprávať dosť.
naty
No mne nakoniec napadlo spraviť jednoduchu tortu a riadiť sa citátom: Ked sa budeš smiať, bude sa s tebou smiať celý svet. Ked budeš plakať, budeš plakať sam. Tortu by som potiahla marcipánom asi bielym, na povrchu by som tortu rozdelila peknou čiarou napol, na jednu stranu by som dala veľa veselých smajlíkov a na druhú 1 smutného. čo vy nato? len neviem či to nieje príliš jednoduché. Alebo by bolo ešte lepšie spraviť muffiny, to by si každý vzal do ruky len na to by som tiež potrebovala nápad alebo myšlienku...
elixir
@naty tento posledný nápad je pekný...možno namiesto smajlíkov by si mohla spraviť niekoľko usmievajúcich sa pier a oko so slzou.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
V jednoduchých veciach sú ukryté veľké myšlienky :-)
naty
@elixir super, to je lepšie ako smajlíky :) len to budem potrebovať farebný marcipán a neviem kde ho tak narýchlo zohnať, vo štvrtok to totiž musím doniesť do školy :/
nadia56
tak ako chces spravit usmiatu a smutnu tvar, mozes spravit aj den a noc...
naty
prosím vás máte skusenosť s marcipánom od Dr. Oetkera? dneska som ho kupila ale sa mi zdá že to je málo na celú tortu, objednať z internetu už nestíham...a ešte neviete mi poradiť ako spraviť tých smajlikov ked nemám žlté farbivo...napadlo mi že to urobím z piškot - čokoládou by som im nakreslila usmevy ale to by nebolo moc pekné, som už zúfala, mám už konečne nápad ale neviem ako ho teraz uskutočniť kedže mám na to dosť máo času.
eviana
@naty , náhražku marcipánu si môžeš spraviť zo sušeného mlieka, masla a do požadovanej konzistencie si dopomôcť teplým mliekom - aby z toho bola plastelínoidná hmota. Dofarbiť potravinárskymi farbami v pohode.
smejkad
zeby si pouzila penove cukriky?
alebo nejake glazurovane pecivko?
naty
@luss44 dakujem, tento marcipán sa mi pozdáva, raz som totiž skušala taký ten z mashmallows a nepodaril sa mi tak som viac nechcela riskovať ale tento asi vyskúšam :) neviete či predávaju potr. farbivá aj niekde normálne v obchode, napr. tesco, carrefour, billa?
smejkad
predavaju , praskove urcite
a ked nie tam, tak nejaka drogeria, tam by si tiez mala najst