Mám jednu,trochu zvláštnu skúsenosť z úplne novým tlakovým
hrncom, kúpeným s 50% zľavou v jednom nemenovanom
obchodnom reťazci - nemôžem mu robiť reklamu,tak len to,že je v
Banskej Bystrici v Radvani a je pri ňom Tesco benzínová pumpa.
Ide ,totiž o to,že hneď po prvom varení - varil som v ňom hovädziu
polievku - vyzeral zdnu ako keby bol hrdzavý,boli v ňom tmavé
fľaky - na dne a aj na stenách a také bodky,akokeby vyžraté do
kovu. Hrniec som bol reklamovať,bez problémov mi dali druhý,ale
tam sa mi stalo presne to isté.Polievku som ale varil kuraciu.Opäť
som to bol reklamovať,ale s tým,že ďalší hrniec už nechcem,nech mi
vrátia peniaze.Vrátili bez problémov a na moju otázku,prečo to v
tom hrnci je,mi odpovedali,že výrobca im povedal,že je to zo soli!!!
Ževraj jedlo varené v tlakovom hrnci,treba soliť už na úplny
koniec!Počuli ste niekto už o tom!Mám starý ,25 ročný "papiňák" a
tam sa mi to vôbec nestalo...A v novom hneď.
Niečo sa mi marí,že keď som asi pred tromi rokmi kúpila nerezový hrniec (český výrobca) bolo tam doporučenie,že prvýkrát treba v ňom variť nie čistú vodu (vývar),lebo sa urobia fialovo-modré fľaky.Ja som dusila mäso a v pohode.
Inak všetko je len leštené železo,ktoré sa tvári ako nerez.