Varenie

Tlakový hrniec

pacun110 - fotkapacun110, 9. apríla 2012

Mám jednu,trochu zvláštnu skúsenosť z úplne novým tlakovým
hrncom, kúpeným s 50% zľavou v jednom nemenovanom
obchodnom reťazci - nemôžem mu robiť reklamu,tak len to,že je v
Banskej Bystrici v Radvani a je pri ňom Tesco benzínová pumpa.
Ide ,totiž o to,že hneď po prvom varení - varil som v ňom hovädziu
polievku - vyzeral zdnu ako keby bol hrdzavý,boli v ňom tmavé
fľaky - na dne a aj na stenách a také bodky,akokeby vyžraté do
kovu. Hrniec som bol reklamovať,bez problémov mi dali druhý,ale
tam sa mi stalo presne to isté.Polievku som ale varil kuraciu.Opäť
som to bol reklamovať,ale s tým,že ďalší hrniec už nechcem,nech mi
vrátia peniaze.Vrátili bez problémov a na moju otázku,prečo to v
tom hrnci je,mi odpovedali,že výrobca im povedal,že je to zo soli!!!
Ževraj jedlo varené v tlakovom hrnci,treba soliť už na úplny
koniec!Počuli ste niekto už o tom!Mám starý ,25 ročný "papiňák" a
tam sa mi to vôbec nestalo...A v novom hneď.

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
Podla mna je to riadna haluz,skor by som tipovala,ze je vyrobeny z nekvalitneho materialu,(ocele).Ale je mozne ,ze sa mylim,tak-ci tak som o tom este nepocula.Ja mam sice tiez lacny papinak,lebo 40 rocny po mame dosluzil,kupila som lacny,ale vydaril sa .Mam ho treti rok,ziadne flaky nie su,solim,kedy povazujem za potrebne a som s nim navysost spokojna.Stal okolo 30 libier,kupil moj muz,najskor som mu koli cene velku sancu nedavala,ale fachci dobre:-)
marcy
je to nekvalitou materiálu,to nie je nerez...je to špecialita poľských trhov :-( z jedného hrnca mám kvetináč,lebo inak v kuchyni nepoužiteľný ( mne bolo vytknuté,že som nechala dlho vrieť vodu cháááááá,cháááááá ).....zásadne do Poľska nechodievam na nákupy,lebo je to šmejdový tovar a nekorektný prístup k zákaznikovi....aká cena ,taká kvalita..... riad,musí byť ťažký, sendvičový a overená značka
marianne69
Malo by tam byt napisane: made of stainless steel ,(vyrobene z nehrdzavejucej ocele) ak si ho kupoval v Lidli.Nekupim ziaden hrniec,ktory to nema.
viera1
Ak si chcem kúpiť nerezový hrniec,vezmem si do obchodu malý magnet,ak sa na hrniec nechytá,je to nerez.
Niečo sa mi marí,že keď som asi pred tromi rokmi kúpila nerezový hrniec (český výrobca) bolo tam doporučenie,že prvýkrát treba v ňom variť nie čistú vodu (vývar),lebo sa urobia fialovo-modré fľaky.Ja som dusila mäso a v pohode.
Inak všetko je len leštené železo,ktoré sa tvári ako nerez.
daniela1
...a preto, kupovať len kvalitné tlakáče. Radšej 50 € a mať ho 20 rokov ako hrdzavejúce železo. Nie sme predsa takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci.
evkalibka
ja som dostala asi taký istý hrniec pod stromček ale ten bol pre zmenu z jednej nemenovanej kuchynky z B.Bystrice, Radvane. Varila som v ňom slepačiu polievku a mám taký istý problém. Už ho idem zajtra reklamovať.
viera1
@daniela1 ,bolo by to jednoduché,keby to fungovalo,že drahšie je kvalitnejšie.Bohužiaľ,nemusí to byť pravda.
irenaw
mám tlakáč vyše 20 rokov, na tie časy bol aj poriadne drahý. nijak extra ho neleštím a stále je ako nový, varím všetko možné a solím ako uznám za vhodné. jednoznačne zlý materiál, otrieskať im to o hlavu. a to ani nechcem myslieť na to, čo sa vyvarilo do tej polievky. chudáci zákazníci :-(
hubata
Ja mám tiež ešte socialistický kvetinkový a zatiaľ je super: ušetrím kopec elektriny a času. A hovädzia polievka má úplne inú chuť.
paveva
aj ja mám ešte socialistický tlakáč, vymenila som v pokrievke tesnenie a slúži dalej, mám aj novší, bola to sada 2 hrniec a kastrol, kúpila som ich v akcii, na tom menšom sa mi odlepil ten spevnený spodok, ale až asi po 3 rokoch, asi však mojou vinou, lebo som ho umývala v myčke.
hannah22
mám ten istý problém, škvrny a bodky, bránili sa že je to od soli...vraj moja chyba, jednoducho nieje to kvalitný nerez.... :(
jucika
Ja používam tlakové hrnce už 30 rokov, varenie bez nich si vôbec neviem predstaviť. Mám klasické socialistické maďarské, tie už používam len na chalupe, ale pri správnej údržbe sú stále ako nové. Treba v nich len vymieňať tesnenie a občas aj poistku. Doma mám už asi 8 rokov nerezové bio tlakové hrnce českej výroby a doteraz som s nimi nemala žiadny problém, len som menila tesnenie. Varím v nich všetko a solím podľa potreby. Boli síce dosť drahé, ale vyplatilo sa to.
evanaaa
Ja mám starý, ešte keď sa otvorili hranice ( z Rakúska), ale taký obyčajný, vnútro hliník, jeden vysoký, druhý kastról, ale ten menší používam, len zdnuka stmavol, jasné, hliník zoxyduje, vraj nie je dobré v ňom robiť paradajky, ale ani nerobím, len ak som dusila mäso, že som doň dala jednu, alebo trochu pretlaku, kečupu.....a mám aj úplne nový, no, asi dva roky ale ešte som ho nepoužila, neviem ho zavrieť.
vini55
Počkal som si na iné komentáre, už len preto, aby som nebol veľmi múdry aj keď som túto skúšku opakoval /metarulgia- valcovanie a formovanie ocele-nezabudnem do smrti!/. Všetko je to spôsobené tavbou a jej prímesami solí /lepšia formovateľnosť kovu/. Niekedy sa stane, že niekedy zmesy nie sú dostatočne roztavené v tavbe a vznikajú malé "bubliny" danej soli, pri valcovaní sa tento defekt stratí a pri lisovaní ešte viac a celý defekt je vidieť až u spotrebiteľa, keď dá variť a jedno čo, podstatné je že vzniknú "kozmetické" defekty na nádobe. Voľakedy sa to nestávalo, pretože tavba bola trikrát rafinovaná /akoby destilovaná/ a dnes sú normy 1x Čína, 2x Európa, takže nečakajte zázraky. Podobne som dopadol s hrncami z Lídla i Tesca, ale od Fisllera sú super a o nožoch ani nehovorím.
tetuska
ja mám od Tescomy, takže v pohode... lepšie dať viac a je to v poriadku...