O Varecha.sk

Tisk receptů

remcula - fotkaremcula, 3. novembra 2011

Hezký den všem. Už jsem se chtěla zeptat vícekrát, ale vždycky jsem to vyřešila tím, že jsem si recept, který se mi líbil opsala ručně. Náhled tisku je i s obrázky. Můžu se zeptat proč? Vždyť to zbytečně žere barvy a mi by stačil opravdu jen ten recept. Možná se tady už někdo zmiňoval a já se omlouvám, že nenavážu, nějak to nemůžu najít. Nejde s tím něco udělat? děkuji moc za odpověď.

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
@remcula toto sa tu rieši už dlhšiu dobu a nič sa nevyriešilo.... ja to robím tak, že si okopírujem recept do Wordu, tam vyhádžem obrázky a upravím text a vytlačím.... je to zdĺhavé ale čo už :-)
takisto sa už strašne dlho rieši problém pri prehliadaná strán a možnosť skoku na stranu napr. 121 pretože ak sa preklikám k strane 120 a rozbalím tam nejaký recept pri návrate sa vrátim na stranu 1 a nie na stranu 120 a klikám od začiatku.... úplná hrúza.... už sa to tu spomínalo viac krát a nič.... možno teraz :-)
ernest
Mne zasa vytlací recept ak ma viac stran ,vytlací mi len prvu( teda myslím s obrazkami ) netusim ako s tím dalej Pomoooooooc......
hviezdickaz
Veru,aj ja sa pridavam,tlac receptu by bola urcite lepsia bez obrazkov.Takto miname aj toner,aj vela papiera ...
marianne69
...veru zislo by sa bez tych obrazkov,naozaj to zerie vela farby minie sa vela papiera,ja som to uz vzdala...zalozila som si pisanku: ze RECEPTY Z VARECHY a pisem a pisem a pisem.... ale dakujem @evusik za radu ohladom okopirovania do Wordu,skusim tak urobit...
remcula
Tak přece si nebudeme psát ručně recepty, když si je můžeme vytisknout? To snad.. @evusik ,, napdlo mne to dát do WORDU, ale nevím, jak odstranit obrázky. bylo by fajn, kdyby redakce nějak reagovala, na všech portálech se tiskne bez obrázků, proč by to nemělo jít na Vareše? Na co je potom náhled na tisk? To si rovnou mohu označit celý recept tak, jak je a budu na tom stejně, ne?
janger
Ked si otvorite svoju Kucharsku knihu, tak tam mate hore pri jednotlivych kolonkach "Vytlac recepty'. Kliknete si na to a takto si to mozete stiahnut ako Pdf. Tam je to potom bez obrazkov.
remcula
@evusik , klikla jsem pravým na každý obrázek zvlášť a dala vyjmout!!:-)) Huráá, mám to bez obrázků!!
@janger , omlouvám se, ale moc jsem to nějak nepochopila, ikdyž zkoušela:-))!! Takže už jsem to vyřešila. Každopádně si myslím, že tohle bychom dělat nemuseli, že tisk receptů by měl být samozřejmostí bez obrázků. Děkuji za pomoc!!
janger
@remcula , ja som to len vcera objavila, ze sa to aj tak da a je to strasne jednoduche. Len to asi neviem moc dobre vysvetlit ;-). A bleskovo mas takto ulozene vsetky kolonky z vlastnej kucharskej knihy, bez obrazkov a bez komentarov. Najprv tam budes mat zoznam jednotlivych receptov, pri kazdom recepte cislo strany (tak ako aj v normalnej knihe). A potom mas kazdu stranu ocislovanu, takze si mozes vytlacit len to, co potrebujes. Je to jednoduchy sposob :-). Ked si kliknes na to 'vytlac recepty', tak sa ti tam nic nezobrazi?
remcula
Heuréééka!!!! tak to by šlo!!! Jen já nemám uspořádanou tu moji kuchařskou knihu, tak konkrétně bych chtěla vytlačit Kelové karbanátky, nebo tak nějak se to jmenuje, tak musím zjistit, jak na to.
janger
Ja to mam ako tak zoradene, ale kazdy den mi pribuda kopu receptov (musela by som zit este aspon 200 rokov, aby som to mohla spravit), tak to este trosku upravujem. A asi si spravim (vytlacim) vsetko, podla tych jednotlivych koloniek (napr. torty, ryba, salaty....). Aby som to mala aj na papieri.
celeblith
ja som to tu uz riesila viackrat, da sa to tiez vyriesit kopirovanim do wordu alebo tlacou do pdf, ale uz sa mi stalo aj take, ze ked som dala tlacit do pdf, nejaka cast receptu sa stratila a uz sa mi stalo aj take, ze som varila s notebookom na stole ;) ved mame nejaky ten pokrok :)
marianna76
Ozaj, ja si spravím v kuch. knihe časť nevytlačené a tam si budem presúvať tie, ktoré chcem vytlačiť a potom si ich dám späť medzi napr. polievky, koláče...
remcula
Jenže já se nemůžu zorientovat právě v té kuchařské knize:-(
foska
Baby, a export do pdf sa fakt da len po jednotlivych kapitolach? Mam ich vela, a nechce sa mi kazdu exportovat zvlast...
Co sa receptov tyka - netlacim ziaden, varim s notebookom :)
foska
Este doplnim - fakt by som uvitala, keby tu bola moznost exportu do pdf aj s obrazkami, aj bez, pripadne aj s diskusiou. Podla toho, ako si vyberiem. Mozno by to islo spravit...
babkamt
Budete sa mi smiať.No, bol by niekto ochotný mi vysvetliť ako žiačikovi v prvej triede kopírovanie do Wordu a tlač do Pdf
?Viem,že by to uvítalo mnoho ľudí okrem mňa.Ja keď tlačím recept,tak je na mnoho strán.Je tam s obrázkami,diskusiou.
remcula
@babkamt Nebudu..Proč myslíš, že nereaguji? Protože vůbec nevím o čem je řeč!:-)) Umím jen kopírování do WORDU. Co je to Pdf, včera jsem hledala na PC tlačítko DELETE a našla jen Del a to jsem si na to vzala brýle!:-)) A v té své kuchařce, co a jak mám kde přesunout, tak to je pro mne španělská vesnice..
foska
@babkamt - nikto sa smiat nebude. Mne je sympaticke, ako sa tu kazdy snazi nieco nove naucit :)
Skusim vysvetlit to pdf:
Idem do mojej kucharskej knihy. Recepty mam roztriedene do kategorii, mysou kliknem na tu, ktoru chcem, povedzme Natierky. V pravej casti obrazovky sa mi ukazu nahlady receptov, a nad nimi vpravo hore je zlte tlacitko "Vytlac recepty". Ked nan kliknem, pocitac sa ma spyta, ci ich chcem otvorit ako pdf, alebo ulozit. Ja ich chcem ulozit. Tak sa Ti na disk ulozi subor s nazvom napr. "varecha-babkamt-natierky.pdf"
V tomto subore budem mat krasne prehladne spravenu "kucharsku knizku" s natierkami. Na zaciatku to ma obsah, ale nie su tam ziadne obrazky ani diskusia pri receptoch.
A ked budes postupovat podobne s dalsimi kategoriami (Polievky, Maso, Zelenina, Kysnute kolace...) tak si pekne na disk poukladas postupne pdf-subory z tychto jednotlivych kategorii.
Kedze momentalne pracujem na pocitaci, kde nie je taky operacny system, ako mas Ty a teda tu nemam ani Word, poprosim niekoho nech Ti Word vysvetli niekto iny.
Snad som aspon trosku pomohla.
remcula
@foska , děkuji moc. Já včera zkoušela moožné i nemožné!:-)) Ale ta možnost uložit soubor se mi objevila. takže bych měla řekněme na ploše složku s uloženými pomazánkami? Nebo oblíbenými jídly? Jenže já vůbec nevím, jak si to uspořádat. V tom je problém"" Myslím tím kuchařskou knihu, kde mám oblíbené recepty od různých uživatelů. Musela bych si rozkliknout Varechu 2x a psát postupně...co s tím, nebo oným tlačítkem.. Ukazuje mi to rozříděné..něco, ale jinou možnost nevidím. A když bych to nechtěla třídit? Kdybych chtěla všechny oblíbené recepty, ať už maso, pomazánky a pod. v jedné složce? Je to dost složité pro trdla, jako jsem já!:-)))))
remcula
Tak ještě jednou!!! Snažila jsem se zůročit, cos tady popsala a povedlo se mi uložit si všechny oblíbené recepty do jedné složky na plochu!! A jsou opravdu bez obrázků!! Huráá, to je to, co jsem potřebovala. jen ještě nevím, pokud si uložím další recept do své kuchařské knihy, jestli ho opět nějakým způsobem musím přesunout na tu plochu a jak.
foska
@remcula - nie som si ista, ci som Ti dobre porozumela. Nevies si dat rady, ako si to usporiadat v kucharskej knihe tak, aby Ti to vyhovovalo? To som este ani ja neodladila. V jednej zlozke to nechcem, je to neprehladne. Teraz som v stave, ked mam asi 20 zloziek :)
Kazdopadne - zlozky v kuch. knihe si mozes aj dodatocne vsakovako menit, presuvat, premenovavat (to podrobne najdes v navode, ale to uz asi ovladas).
Som rada, ze si si uspesne vytvorila pdf :) Zial, ked si do kuch, knihy na Vareche zaradis novy recept, alebo viacere recepty, tak tie pdf musis vytvarat nanovo.
tomas
Verzia pre tlač sa prerába, niekedy budúci týždeň chystáme niekoľko noviniek vrátane novej tlače.
remcula
@tomas , HEURÉKA!!! :-)) tak snad to pak bude i pro ty zabedněnce, jako jsem já!!:-))
evusik
@remcula ak si si uložila recepty na plochu ako súbor tak ten už ostane nemenný. Ak si pridáš do kuchárskej knihy na Vareche recepty, tie sa ti v tom súbore na ploche neobjavia. Po čase si to musíš uložiť znova pod tým istým menom, opýta sa ťa či chceš súbor prepísať, ty dáš že ano.... ale asi bude lepšie počkať čo @tomas vymyslí .... aj ja sa už teším na novinky :-)
babkamt
foska,ďakujem za výklad.Si veeeeeeeeľmi zlatá.No počkám ešte týždeň.Tomas ohlásil novinky.No budem skúšať.Nič iné my nezostáva.No tvoj návod som si napísala do mojej písanky,kde mám ťaháky k pc.
babkamt
remculka,ja neviem ani kopírovať do wordu.Si lepšia v ovládaní pc ako ja.Ešte sa musím veľa učiť.
remcula
@babkamt , no, v mém věku se něco učit..:-), jsem někdy terčem humoru mým dětem, ale mají se mnou docela trpělivost. Takže to málo, co umím, je jejich zásluha. Děkuji všem za pomoc, @evusik , díky, to jsem pochopila, ale i tak jsem ráda, že to, co jsem si dala do své KK mám na ploše. Přidám si to k receptům, které už mám a kdykoliv to najdu a vytisknu. Taky se budu těšit na novinky zde.
foska
baby, ja vas vazne obdivujem, ze sa taketo veci ucite, aj ked ste v takom povedzme rozumnejsom veku :) Keby sa dalo, tak k vam dobehnem a poukazujem co viem. U remculy by som si dala mnamkovu rybku, u babkamt asi kacicu a visnove gulky. :D Sklanam sa pred kucharskym umenim kazdej z vas.
mojack
.-))) už viem zasa niečo nové. Vdaka pomohli ste aj mne.Aj mne vadili obrazky pri tlači. Na moju kopu receptov z varechy miniem kooopec čiernej farby.
sovka62
Ďakujem, aj mne ste pomohli, tiež som ešte učeň.
remcula
@foska , to máš tak..:-)) Pokud něco mluví naši politici, člověče, já je vůbe nechápu. Nechápu, proč si mám už přes 20 let utahovat opasek a někdy mám pocit, že mluví jinou řečí, než ovládám. Počítač, to je jiné. Musela jsem se toho naučit hodně, abych našla takové super weby, bezva lidi, s některými jsem měla možnost poznat se osobně. Musela jsem si pořídit foťák, naučit se fotit, natahovat foto do PC, upravovat si fotku, naučit se jakož takož psát, hledat znaménka, jako je např.DELETE:-)), jak se dělá zavináč, jak přeposlat email a pod. Je toho hodně, co se ještě naučit musím, ale narozdíl od politiky, tohle má nějaký smysl.:-))
hubata
Hihihi @remcula - tak to máme aj na SK takých politikov ....

A dievčatá poviete mi načo si robíte svoje nové kuchárske knižky? Kvôli tomu že pri pečení potrebujete nakuknúť do receptu? Ja mám KK tu a teda sa mi ju vôbec nechce kopírovať. V papierovej podobe mám už len recepty na pamiatku po babke a mame.

A mojej dcére do závetu prezradím len heslo na www.varecha a zdedí všetky moje recepty pod Hubatou.
remcula
Hihihi @hubata :-)) já jsem nějak nepotřebovala KK, jen vytisknout skvělý recept bez obrázků. No a tak jsem jsem si stáhla to, co v kuchařce mám. Byl to hokus pokus, abych se nějak dostala k receptu bez obrázků..:-)
yana
@foska , Fussa, ty si neuveritelna. U nas sa kedy zastavis? Kira sa uz pytala na teba.
marianna76
Ja tiež len recept tlačím, nie celú KK, lebo nie vždy mám počítač zapatý a niektoré recepty robievam viackrát... tiež sa teším, čo spomínal Tomáš. vopred ďakujem
evanaaa
Remcula, Foska a ostatné, ja, keby som vedela aspoň to, čo vy viete, bola by som rada. Ja neviem, čo je ten Word, neviem, čo značí skratka "pdf" a ešte veľa, veľa vecí. Ale ja si nevytláčam recepty mimo PC, to nemám ani poňatia, čo k tomu treba a nemám sa od koho učiť ( len od vás tu) a som vďačná aj za to málo, čo viem. Mne musia stačiť roztriedené rcp v KK.
remcula
@evanaaa , WORD je program, ve kterém si například napíšeš dopis a on ti ihned podtrhne chyby, které ihned můžeš opravit, když se překlepneš. Nebo si někde-třeba i tady, proto se o tom bavíme zamodříš-označíš recept , klikneš na něj pravým tlačítkem na myši-zadáš kopírovat a vložíš ho zase do programu WORD a dáš tisknout. Proto je fajn, když je možnost tisknout bez obrázů, protože jinak to máš i s těmi obrázky, které žerou zbytečně barvy. Vím, že WORD umí mnohem více věcí. Jde tam zvětšit písmo a mám dojem i nějak upravit fotky, ale to ještě nevím jak. Já si zase neumím ty recepty roztřídit..nějak na to neumím přijít, ale to nevadí, nemám kupu pomazánek, nebo polévek, nebo moučníků. Mám od všeho něco a to už mám uloženo díky holek zde bez obrázků. No, učíme se celý život!:-))
evanaaa
Remcula, ako vidím, na vytlačenie hocčoho odtiaľto by som potrebovala aj tlačiareň a farby ( vraj sú pomerne drahé), na fotorecepty zasa foťák a disketa a neviem, čo všeličo a tým by sa predražila moja záľuba. Ak by bolo na mne, by som riskla a zaobstarala si, čo k tomu potrebujem ale sú isté prekážky ( napr. aj môj muž, ktorý by povedal, že také blbosti nepotrebujem.....). Ja som skromná, zatiaľ. A to triedenie, ak pôjdeš podľa uvedeného postupu, zistíš, že je to jednoduché, treba skúsiť. Aj ja som myslela, že mi to nepôjde a potom som sa divila, že to ide.
remcula
@evanaaa , máš pravdu, není to levná záležitost a já bych ji nikdy nemohla realizovat s mým ID 6000 kč, nebýt mého přítele. Foťák se už sice dá koupit kolem 2000 kč, tiskárnu i s barvama-EPSON za 1000kč. Barvy pak samostatně zhruba 2x do roka, podle toho, kolik toho tisknu do této tiskárky 780 kč. Takže levné to není, ale můj přítel-díky Bohu za něj:-)) by pro mne udělal cokoliv. Druhý foťák jsem dostala vloni na 50 narozeniny, protože ten první-KODAK jsem u posledního záběru v Bulharsku utopila. Spadl mi, přejela přes něj vlna a měla jsem štěstí, že karta nebyla porušená, jinak bych neměla ani fotky. Tiskárna KANON, co jsem měla začala stávkovat jen proto, že jsem šetřila barvy. Ty stály hodně peněz a stejně to nepomohlo. Takže jsem ji dala synovi, ten si ji v rámci možností opravil a my jsme si koupili EPSON za 1000 kč i s barvami. Já jsem taky hodně skromná. Nosím věci tak dlouho, dokud do nich nepřiberu!:-)) Po doma v teplákách, do obchodu v šusťákách, na nějaké šminky mne neužije a tak si můžu dovolit aspoň něco.:-))NE? :-)))
bugrislansky
Vidím že nikdo není dokonalý a to mě trochu uklidnilo alespoň už si nepřipadám jako debil.Nebýt mé dcery tak bych se do takového dobrodružství jako počítač ani nepouštěl.Ještě dnes když se jí na něco zeptám tak mi někdy připadá že mi odpovídá švédsky.Ale dělám pokroky a snad to bude lepší.
45678
@remcula , pobavila som sa na všetkých Tvojich príspevkoch v tejto diskusii, chvíľami som mala pocit, že sedíš pri mne a ja Ti diktujem, čo máš písať :-))
Ja mám taký systém, že uložím si recepty do KK, mám roztiredené podľa mäsa, kysnuté, polievky atď. Mám jednu preferenčnú kolónku s označením vyskúšaj a keď vyskúšam prepíšem do zošita. Aj keď to môže pripadať niekomu staromódne, možno raz niekto rád prelistuje zošit s pripálenými, či umastenými listami a odovzdá "naše" recepty ďalším generáciám.
Ja som už prišla aj na takú nemodernú vec, že radšej prezerám fotografie v albume ako na monitory, neviem prečo, ale akosi mi to pripadá také bližšie a keď na niektorej objavím zahnednutý okraj zaspomínam na obdobie, kedy fotografia bola urobená..