Rôzne

Test .

stefanm - fotkastefanm, 30. augusta 2013

Pripravil so pre vás test pretože v každom časopise býva test a tu som sa s nim nestretol . Ak máte päť minút čas - otestujte sa a pokorne zverejnite ako ste dopadli .

1 . pred varením alebo pečením si
A / skontroluješ , či máš všetko čo potrebuješ na prípravu jedla doma .................................. 10b.
B / začneš variť a priebežne hľadáš potrebne suroviny ......................................................... 5b.
C / začneš variť ale jedlo nedovaríš pretože zistíš , že ti polovica surovín doma chýba ............ 0b.
2 . použitý riad a náradie
A / odmývaš = každú časť riadu hneď po použití umyješ , utrieš a odložíš ................................. 10b.
B / kopíš = použitý riad ukladáš na jedno miesto a po ukončení varenie všetko naraz umyješ , utrieš a odložíš ........................................................... 5b.
C / zapájaš = všetko nechávaš kde príde a po dovarení rozkážeš členom rodiny aby všetko umyli , utreli a odložili ........................................................... 0b.
3 . najradšej varíš
A / podľa vyskúšaných , overených receptov od známych ............................................................10b.
B / podľa receptov ktoré sa ti páčia v knihách alebo časopisoch ............................................ 5b.
C / bez receptu , podľa vlastnej fantázie , improvizuješ .............................................................. 0b.
4 . pri varení nedeľného obeda spotrebuješ
A / jednu utierku .............................. 10b.
B / dva až päť utierok ....................... 5b.
C / päť a viac utierok ........................ 0b.
5 . pri varení
A / dodržiavaš presnú gramáž a počty kusov podľa receptu ....................................................... 10b.
B / suroviny ktoré nepoznáš vážiš presne ostatné približne ........................................................ 5b.
C / recept ťa len inšpiruje , všetko pridávaš len tak od oka ......................................................... 0b.
6. máš rad/rada keď po konzumácií tvojho obeda partner
A / vydáva mrmlavé zvuky blaženého pocitu dokonalej chuti ? ...................................................... 10b.
B / chrčí od prejedenia ale aj tak tanier vylíže dočista ? ............................................................ 5b.
C / vstane od stola , odgrgne si , zamrmle niečo podobné ako „ďakujem“ a odíde ? ...................... 0b.
7 . pred začatím varenie si
A / predstavuješ ako jedlo naaranžuješ na tanier ............................................................ 10b.
B/ pri nakladaní jedla na tanier ukladáš čo kde vojde .............................................................. 5b.
C / nechávaš nech si každý naloží ako chce .................................................................0b.

V y h o d n o t e n i e :
0b – 5b :
tvoj prístup k vareniu , stolovaniu a celkovému vyžitiu sa , z hľadiska ametérskej gastronomie je laxný , nedôsledný a práca v kuchyni sa ti zdá ako nutnosť bez toho aby ťa obšťastňovala . Dávaš prednosť poflakovaniu sa po podradných staničných bufetoch , využívaniu donáškovej služby a ohriatie mrazenej pizze v mikrovlnej rúre a jej následne posýpanie strúhaným syrom , je vrcholom tvojho umenia . Odporúčam ti denne aspoň pol hodiny obetovať prehľadávaniu mojich receptov , ktoré som zverejnil na tejto stránke a k ním pridaných komentárov a podľa nich sa v práci v kuchyni zdokonaľovať !
5b – 70b :
vidno , že máš moje recepty , pridané na tejto stránke naštudované , riadiš sa nimi a to ťa obohacuje pri tvojej tvorbe jedál a ich servírovaní pre spolustolovníkov . Patrí ti môj obdiv a prajem ti aby sa ti darilo aj naďalej podľa nich pracovať a tým obšťastňovať okruh tvojich známych . Odporúčam ti upozorniť na moje recepty všetkých tvojich kolegov , priateľov ale aj náhodných ľudí ktorých stretávaš v krčme alebo cukrárni .
70b a viac :
Dokázal/a si nemožné a varíš lepšie ako autor tohto testu . Prosím ťa kúp si novú sadu nožov , komplet kuchárske oblečenie a zamestnaj sa v honosnej reštaurácií päť hviezdičkového gastronomického zariadenia . Tvoje umenie obohatí svet o výtvory o akých zatiaľ iba sníva . A už tu nepridávaj žiadne recepty lebo budeš najlepší/šia . A povedané je : prvý budú poslednými a posledný prvý (alebo tak nejak) .

Tento test som spracoval sám , bez nátlaku a pridávam ho tu pre pobavenie a relax po ťažkej práci nás amatérskych kuchárov .

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
ty nám dávaš zabrať.... ja 45 b. a som sama zo sebou spokojná... ba vlastne nie - oprava, musím popracovať na zlepšení a dôslednejšie si naštudovať tvoje recepty :-)))))
torticka
V teste som obstála v zlatom strede. Veľmi dobre som sa pobavila. Skonštatovala som, že aj ja si musím lepšie naštudovať Tvoje recepty.
salinka
Tiež to mám za 50 bodov. Chcem to ešte "vybrúsiť" aspon na 6O, ale neviem ako na to. Lebo keď budem priebežne umývať a utierať riad, tak zase zvýšim spotrebu utierok:-))))
Pobavil si ma:-))))))
laurisia
Odhliadnuc od počtu bodov, najviac ma pobavilo vyhodnotenie :-) Gratulujem T, že máš okolo seba takých dokonalých ľudí, ktorí k dokonalosti priviedli i Teba :-)
sovka62
Iba len 55 bodov, takže idem vytlačiť všetky tvoje recepty a idem sa zdokonaľovať. A to som si o sebe myslela niečo iné.......
radost
..aj ja som so sebou spokojná...
hoci tvoju náročnosť ani zdaleka nesplňam..
sľubujem:
budem študovať..učiť sa..zlepšovať...a bude mi chutiť...:-)
poznámka:
ja ked nechcem banovať-nesmiem sa dať testovať...
ked v kuchyni som sama-som numero uno s vareškou dáma..
aaale..prednosť dám VARECHE pred varechou...:-)
aroooo
no len 40,aj keď v niektorých prípadoch tam pasovali aj 2 alternatívy tak som sa musela prikloniť k menej bodovanej, idem študovať recepty....
babidka
@stefanm , keby som bola chvalenkarka tak napisem rovno tych 70 a viac bodov :-)Ale ! :-))) Su dni ked by som dosiahla iba takych 10 bodov a su dni ked by mi bolo malo aj tych maximalne dosiahnutelnych 70 bodov :-) Takze pokorne pocuvnem tvoje odporucania....
hannah22
len 55 bodov ale budem sa učit a učit a učit..... aj ked som občas lajdák a nechce sa mi.... :D