Rôzne

Svadobný zákusok

brmbolka - bez fotkybrmbolka, 7. mája 2012

Ahojte varecháči. Nemá niekto z Vás recept na makový zákasok poliatý citonovou polevou? Tieto zákusky bývajú na svadbách. Ďakujem za pomoc :) pri hľadaní

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
Ja robím toto,len miesto ovocia pridám 1PL kakaa a 3PL nemletého maku.A na to už len citrónovú polevu (2-3 citróny a cca 25dg práškového cukru).
margaretka28
Neviem ktorý máš na mysli,ja robievam tento.Cesto:6 vajec,250 g cukru,5 lyžíc vody,200g pomletého maku,150g polohrubej múky,1 kl prášku do pečiva,bielky šľahať zvlášť na sne,rozdeliť na polovicu a upiecť 2 pláty. Plnka: 500ml mlieka,2 zlaté klasy,250 g masla,1 vanilkový cukor,rum,100g práškového cukru, mlieko a zlaty klas uvariť,nechať vychladnúť,maslo vymiešať s cukrom a spojiť. Poleva:250g práškového cukru,1 pl vody,2 pl citronovej šťavy vymiešať,Upečené cestá spojiť plnkou,navrch dať polevu.
brmbolka
Dievčatá skôr mám na mysli taký s pomletým makom, skôr taká maková plnka. Tieto bublaninky sú super ale iné hľadám. Ďakujem Vám weľmi pekne
klobaska
To bol recept z casopisu Zivot.Tenke cesto na spodok,potom makova plnka-mak,sneh zo 6 bielkov,cukor,este nieco a na vrch zase cesto.Pieklo sa to spolu a bolo toho vela .Ja som robila aj orechovy a taktiez pudinkovy,ale makovy bol nalepsi.Skoda,recept uz nemam.