Varenie

Sušené šupky z paradajok

magdalena30 - bez fotkymagdalena30, 29. augusta 2012

Pri nejakom recepte som čítala, že sa dajú sušiť aj šupky z paradajok. A táto pomletá zmes je vynikajúca do pokrmov.
Prosím poraďte mi ako sa majú sušiť a pri akej teplote.
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
tak ako paradajky, teplota okolo 70-90 stupňov, vo dverách na rúre zavri varešku, aby para odchádzala. Trvá to niekoľko hodín, preto rozlož na papier v jednej vrstve. Keď cítiš, že by sa už dali zomlieť tým mlynčekom na suché potraviny, pomeľ, ale ešte na pár dní nechaj na tácke a premiešavaj na vzduchu, aby poriadne vyschli, inak by mohli splesnieť.
Takto som to robila, dúfam, že som povedala všetko. Upozornila som na to, že niekoľko hodinové sušenie z cca 3 kíl rajčín vysuší šupky tak, že zomleté budú možno za pár polievkových lyžíc, tak si rozmysli, či to podstúpiš najmä po ekonomickej stránke. Ja som bola zvedavá, tak som ich urobila, a keďže niekde potrebuješ dať na ochutenie lyžicu pretlaku, tak som nahradila 2 KL tejto sušiny a splnilo účel. Zvyšok pretlaku by mi splesnel v chladničke, kým by som ho znovu potrebovala.
nadia56
@magdalena30 , supky z rajcin susim volne na tacke v kuchyni, ususene ulozim do sklenneho pohara, dobre zatvorim a ked potrebujem do varenia tak si zomeliem na kavovom mlynceku na okamzitu spotrebu, takto isto susim a meliem aj supky zo spargly:-) samozrejme mam mlyncek na kavu vyhradeny len na mletie korenin, supiek...
hahaias
@nadia56 - dobrý nápad. Chcem sa len spýtať tie šupky zo špargly používaš kde?? Alebo inak - ako chutia?
nadia56
@hahaias , chutia ako spargla, pridavam rozomlete supky najma do zeleninovych polievok, ale aj do stavy ked dusim masko, da sa z nich urobit zdravy napoj, rozpustis ich vo vode a vypijes, ak ti chut nevyhovuje, mozes pridat med a citron, pripadne troska maty-to vsak musis odskusat sama, my to pijeme ciste:-)
ubka

Špargla je veľmi prospešna pre zdravie a denne pitie napoja z nej očisťuje organizmus.V špargli je hojná aminokyselína zvaná asparagin, ktorá pomáha očistiť telo od
odpadového materiálu. Následkom toho niektorí ľudia vylučujú po jedení špargle páchnuci moč.
Nerobte si starosti, ak sa vám to stane. Buďte radi, že vaše obličky pracujú tak, ako by mali. /citát z knihy o špargle/