Ahoj varecáči! :D
Mám na vás malú otázku. Akú máte skúsenosť s používaním
sušeného droždia. Ja som ho raz použil ale cesto vôbec nevykyslo.
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 44 najnovší komentár včera 09:41
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár včera 08:00
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 44 najnovší komentár včera 09:41
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár včera 08:00
- Kecupicek: Netradičný živý plot 27 najnovší komentár 16. apríla 2024
- Lenka46: Kam na výlet 29 najnovší komentár 15. apríla 2024
- Ivkamatko: Hovädzie na divoko 11 najnovší komentár 13. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 30 najnovší komentár včera 09:41
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Ako jednoducho vyčistiť pripálený hrniec VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Ovocné mafiny ako ovečky VIDEO
- Slaný veniec z lístkového cesta VIDEO
- Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete
- Víkendové pečenie: 10 receptov na tie najlepšie koláče zo surovín, ktoré milujeme. Také naše, jablkovo-makové...
- Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
- Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
- Príroda na plechu: Veľhory, vlny aj mraky. Zákusky z odpaľovaného cesta, neodolateľné a jednoduchšie než veterníky
- Nedeľný obed: Klasika v trojobale, v cestíčku, obrátené aj čiernohorské. 11x bravčové rezne
- Marcová TOP 13: Vďačné šunkofleky, punčová roláda aj luxusná bábovka. Varte a pečte podľa najsledovanejších videí!
Odmerane dam do misky kde budem piect, pridam doporuceny cukor, zalejem trochou vody, alebo mlieka, ktore nesmie byt horuce! Vlazne az mierne teple. necham postat aspon 10 minut, medzi tym obcas zamiesam, abych narusila kolonky drozdia. Hotovo, mozem zarabat cesto.
Takže keď to zhrniem, kysnuté cesto je veda na jeho kvalitu má vplyv nielen múka, kvasnice, teplota surovín, ale aj teplota prostredia, vlhkosť vzduchu a ešte niečo čo je medzi nebom a zemou a nikto netuší čo to je :-)))
@blackwolfer týmto ťa samozrejme nechcem odradiť, len skúšaj ďalej a uvidíš akú budeš mať radosť ak sa ti cesto vydarí, a ešte veľký pozor na prievan, musíš si v byte nájsť miesto kde cesto schováš, kde bude mať kľud, bez prievanu... niekdo ho strčí do trúby, niekdo do spálne, niekdo do špajze... proste to cesto musí mať svoje miesto a kľud.
Ale zase do niektorých receptov ako chlebík bez práce je sušené najsamsuper..... recepis časom pridám