Ahoj varecáči! :D
Mám na vás malú otázku. Akú máte skúsenosť s používaním
sušeného droždia. Ja som ho raz použil ale cesto vôbec nevykyslo.
Ahoj varecáči! :D
Mám na vás malú otázku. Akú máte skúsenosť s používaním
sušeného droždia. Ja som ho raz použil ale cesto vôbec nevykyslo.
Odmerane dam do misky kde budem piect, pridam doporuceny cukor, zalejem trochou vody, alebo mlieka, ktore nesmie byt horuce! Vlazne az mierne teple. necham postat aspon 10 minut, medzi tym obcas zamiesam, abych narusila kolonky drozdia. Hotovo, mozem zarabat cesto.
Takže keď to zhrniem, kysnuté cesto je veda na jeho kvalitu má vplyv nielen múka, kvasnice, teplota surovín, ale aj teplota prostredia, vlhkosť vzduchu a ešte niečo čo je medzi nebom a zemou a nikto netuší čo to je :-)))
@blackwolfer týmto ťa samozrejme nechcem odradiť, len skúšaj ďalej a uvidíš akú budeš mať radosť ak sa ti cesto vydarí, a ešte veľký pozor na prievan, musíš si v byte nájsť miesto kde cesto schováš, kde bude mať kľud, bez prievanu... niekdo ho strčí do trúby, niekdo do spálne, niekdo do špajze... proste to cesto musí mať svoje miesto a kľud.
Ale zase do niektorých receptov ako chlebík bez práce je sušené najsamsuper..... recepis časom pridám