Rôzne

Stužková

zdenkas - fotkazdenkas, 15. novembra 2011

Tuho rozmýšľam,čo upiecť na stužkovú.Každý má doniesť jeden druh koláčika.Poradíte mi prosím???

@zareaguj


Diskusia k téme

jelenik
ma to byt kolacik sladky, alebo aj slane pecivko? Ja som piekla "Slane mandlove pecivo", ktore robievam na kazde sviatky /a nielen sviatky/ uz roky a stale sa velmi rychlo zje.
A RP? 30 Dg hladkej muky, cela hera, 20Dg nastruhaneho eidamu, 1 KL prasku do peciva, sol. Zmiesit, na tenko rozvalkat, vykrajovat napr. kolieska, potriet rozslahanym vajcom, polozit kusok olupanej mandle a posypat eidamom /odlozit si z tych 20Dg/. Nenechat upiect do tmava, len trochu /hladam vhodny vyraz, ale dako mi to nepali.Skratka nechat len trochu zhnednut./
zdenkas
jelenik,ďakujem,ano má tam byť aj slané pečivko a aspoň za plech nejakých koláčikov,zákuskov.
sovka62
Pozri si tento recept, je to rýchlo, nestojí veľa, je toho spústa a napriek jednoduchým surovinám sú prekvapujúco dobré. Výhodou je, že sa dajú vziať do ruky a zjesť, na stužkových sa zvyčajne tanieriky na dezert neprestierajú, zákusky bývajú namiešané na miskách a každý si vezme podľa chuti. Čas, ktorý ušetríš tým, že nebudeš musieť polievať, krájať, môžeš venovať sebe, aby si bola na stužkovej najkrajšia mamina.
 varecha.pravda.sk/recepty/snehove-lopticky/5007-recept.ht...
veronika353
Já jsem pekla medové řezy a šátečky z lístkového těsta.Slané jsem nepekla,syn chtěl,abych napekla jen sladké.To slané pečivo od @jelenik je velmi dobré a je toho hodně.
zdenkas
@sovka62 ,Tak toto nepoznám a vypadá to celkom zaujímavo,môže to byť aj pekné medzi ostatnými koláčikami aj dobručké .Vidíš,koľko je tu na vareche receptov a mám problém čo upiecť,ale to preto aby sa vydaril,lebo čím viac sa snažíš ,tým to môže horšie dopadnúť.
dorisa
Ja som mojim dcéra, na stužkovú robila nepečenú kokosovú roládu a potom syrovú roládu. Vtedy to nebolo ešte tak zvykom, ale určite by som nerobila nejaké krémové koláče. Teraz je naozaj veĺký výber receptov a inšpirácií na takéto príležitosti.
marcy
patrím medzi tie maškrtnice,ktoré ľúbia jeden sviatočnejší rez ku káve,ako nejaké drobné keksíky na zobkanie :-) doniesla by som pech medových rezov,alebo metrový ...*-*
laurisia
Piekla som pred dvomi týždňami synovi - teda pečením sa to nazvať nedá - urobila som šuhajdy z ľadových gaštanov a kávové zrná z BB puding. Tie mala ešte jedna mamička urobené. Jedlo sa to ľahko, lebo to máš ako jednohubky ....
laurisia
My sme si to rozdelili, kto napečie sladké a kto slané. Zo slaného sa mi veľmi páčili rolády z lístkového cesta plnené plesnivým syrom a šunkou a ochutnala som aj plnené kapustou - tie boli tiež mňam, ale netuším, kde by sa dal nájsť recept.
rennatte
ja som piekla slane a sezamové tycinky z listkoveho cesta 1. jednoduche, 2. lahko prenosne v krabici, 3. da sa jest rukami, netreba tanierik a uchyta sa zo stola medzi prvymi,,,,, najviac na stoloch ostavali kremove kolace
nadia56
@zdenkas , najidealnejsie je suche sladke a slane pecivo, rodicia by sa mali dohodnut na rodicovskom zdruzeni co kto upecie alebo da upiect, mozno by si uspela s trdelnikom, na vareche je niekolko receptov, kremove zakusky by ste mali dat upiect len profesionalnemu cukrarovi:-)
zdenkas
@sovka62 ,ďakujem za receptík snehové loptičky,vydaril sa a slané som piekla pizzový závin.Ďakujem Vám všetkým