Kuchyňa a vybavenie

Stroj na fliačky

nadija5 - bez fotkynadija5, 7. januára 2020

Zdravím. Poraďte prosím, kde nájdem strojček na výrobu cestovín, ktorý robí štvorčeky - fliačky, do polievky? Nie klasicky na tzv. vlasové rezance. Ďakujeem!!

@zareaguj


Diskusia k téme

moravanka
@nadija5
Dívala jsem se u nás, že zrovna k tomuto strojku je nástavec /"tvořítko"/
na široké nudle, asi 5 cm.
To by mohlo být ono. V ČR stojí kolem tisícovky, na zozname je taky a v podobné ceně.
Zkušenost nemám, tak posílám spíš pro inspiraci. Přikládám i odkaz na nějaké recenze na strojky.
U nás dělá nudle maminka ručně:-), ruky bychom jí měli pozlatit.

 strojky-testoviny.heureka.cz/orion-strojek-na-testoviny-s-nastavci-p...


 www.arecenze.cz/strojky-na-testoviny/...
sovka62
No áno, štorčeky by sa mali dať nakrájať tým radielkom. Píšem mali dať, lebo oni by sa aj dali, keby to radielko fungovalo. Kúpila som si ho samostatne, presne také aké je tu vyobrazené. Kolieska sa netočia v jednej línii, viklajú sa (asi to nie je spisovne, ale iný výraz mi nenapadá) a ak pritlačíte, aby boli stabilnejšie, tak sa vám ten zázrak v ruke rovno rozpadne.
Asi by bolo riešením kúpiť obyčajný strojček na tenké i široké rezance (v Lidli býva za cca 25 EUR), cesto si vyvaľkať a potom nakrájať na fliačky napr, krájačom na pizzu, krájať viac vrstiev naraz a bude to šup-šup.
nadija5
@sovka62 (8.1.2020 14:17)

Ďakujeeem. Klasický strojček máme. Mamina mala zapožičaný od známej (ona ho kúpila v 90. rokoch v Maďarsku), je maximáne spokojná. Chcela som ju potešiť s pomôckou a neviem to nikde zohnať.
45678
@nadija5

PHILIPS HR2345/19 VIVA COLLECTION Pasta mam tento strojcek /nay/ robí špagety, lasane, široké rezance a teda aj fliačky, nerobí nitovky. Som s nim veľmi spokojná.