Rôzne

Stretnutie australskych varechacov.

palokuchki - fotkapalokuchki, 11. novembra 2012

Mile slovenky, varechacky a varechaci!

Chcela by som vam pripomenut, alebo oznamit ze 25. 11 bude kazdorocne stretnutie slovakov v Australii na Colo River. Je to asi 35km od Windsor smerom na Singleton.
Program sa zacina o 11.00 katolickou sv. omsou. Potom sa podava obed, rozne chutne slovenske speciality a potom je volna zabava. V rieke je moznost sa kupat.
Myslela som si, ze by to bola moznost pre nas slovakov z Varechy zijucich v Sydney a v okoli sa tu stretnut a blizsie sa spoznat. Ja sice byvam trochu dalej od Sydney, ale na toto stretnutie planujeme ist aj s rodinou.
Tiez, ak by mal niekto zaujem mozem priniest domaci tvaroh a fetu syr, z ktorej sa da urobit chutna bryndza.

@zareaguj


Diskusia k téme

tricia
Pekny napad - pre mna z Qld.trosku daleko, skoda.
sovka62
Pekný návrh, dúfam, že sa podarí stretnúť aspoň niektorým, držím palce.
lusinkab
:-( skoda hned by som sa pridala,hlavne po tom co som ziadneho slovaka nestretla uz dlhsi cas,ale z Perthu je to pre mna dost daleko :-( potom aspon nas potes nejakymi peknymi fotkami :-)
marcy
Danielka,nech Vám to výjde...:))
babidka
Dam vediet kamaratkam ktorych deti ziju v Sydney alebo v blizkosti .Mozno sa im podari prist :-)
babulienka
Držím Vám palce ,aby sa Vám všetko vydarilo, nejaky čas som žila v CHicagu a bola som rada, keď bolo nejake stretnutie krajanov a mohli sme si poklebetiť a potom nezabudni napísať dojmy
medulienka122
keby som išla "okolo", určite sa stavím:-)))Lusinkab, škoda, že som nevedela, že žiješ v Perthe, teraz nedávno prišla domov /od synov/ moja super kamoška, je to fajn baba, bola pri nich celý minulý rok a nudila sa, lebo tam nikoho nepoznala, určite by ste si sadli.../prepáč Palokuchki, že som sa tak prikmotrila na tvoju diskusiu:-))), zdravím:-)
evanaaa
A ešte ich je tu viac, z Malaciek, ( @hubata , ani nevieš, kto všetko, hé), ale prišli by sme - keby to bolo bližšie.
2010
@palokuchki dakujem za pozvanie ale som out of country .V tejto krajine co je viac ako 150x vacsia ako Slovensko sa dost tazko daco organizuje, ale nech vam to vide aspon pre tych co ste na blizku okolo 500 km :-)
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za ohlasy k tomuto clanku. @tricia skoda, no mas to naozaj trochu daleko a ty @lusinkab to mas este o trochu dalej. @lusinkab , ja som si myslela, ze ty si v Sydney. Aj som dufala, ze tam mozno prides a stretneme sa. @sovka62 , @marcy , dakujem. Dufam, ze tento rok nam bude pocasie priat a ze nas zase nevyplavi. @babidka , no to by bolo dobre. @babulienka , ja som vzdy rada, ked si mozem posediet zo starymi priatelkami a pospominat si na nase Slovensko aj na spolocne emigracne zaciatky v Australii. @medulienka122 , @hubata , @evanaaa , ved to keby to bolo len za rohom. Viem si to predstavit, ako by bolo veselo, keby ste mohli prijst. @2010 , ty si taky cestovatel. Vzdy sa tulas niekde po svete.
janger
Danka, dufam, ze sa vas stretne co najviac. Prajem krasny spolocny 'slovensky' den.
bozulka
Musím sa usmiať keď si pomyslím ako "ďaleko" je napríklad pre mňa z PN do MA ako rada by som tam bola častejšie...ale žiaľ pre mňa nekonečne ďaleko...Danka dúfam a želám aby ste to nemali všetky "ďaleko"...!!! Zdravím ťa:-).
lusinkab
@palokuchki nie nie bohuzial som na druhej strane :-( ale keby som bola aspon o nieco blizsie hned by som sa k vam pridala,ale ono sa to kona kazdy rok,vsak?Ak ano,tak hadam na buduci rok to nejako zorganizujem :-)
lusinkab
@medulienka122 tak to je riadna skoda :-) mne tu tiez chyba nejaka ta zenska spolocnost :-) a tiez mam niekedy dni kedy sa idem zblaznit :-)
arasidka
na ja! Zase utrem hubu!!! :(
Ale i tak Vám všetkým prajem pekné zážitky a hlavne počasíčko nech Vám nepokazí deň.
lillibeautycentre
@lusinkab ak si este stale v Perthe, mam tam kamosku - Cesku, co zije v Perthe, najdes ju na FB nick ma Denisa Abdouni Francova, ak mas chut tak jej napis, je zlata aj ked dost busy s 3 detmi, Linda
@palokuchki , ako dopadlo vase stretnutie Slovakov?