Rôzne

Sterilizovaný hrášok s mrkvou

ivka1475 - fotkaivka1475, 24. júla 2020

Poprosim recept, neviem to nikde najst, dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Našla som len zvlášť - hrášok, ale aj mrkvu, daj si ten nadpis do vyhľadávača....možno nájdeš aj spôsob, ako to zavariť spolu......
tomeska
Kedysi som robievala zmes zeleniny, a každú som uvarila najskor samostatne, ptom dala do jednej flaše a zaliala nálevom, sladkokyslým ako na uhorky, len menej kyslým. Hrášok s mrkvou by som dala do slaného nálevu s + - 1 čl octa, (ak nechceš v kyslom náleve.) Takto robím aj zelenu fazulku . Uvarím v slanej vode dám do fliaš a pridám jednu menšiu lyžicu octa, aby mi nekvasila. --- rada od dobrej známej. a funguje. Na 7 dl flašu to ani nepoznat' na chuti. Vodu tú čo sa v nej faz. varila Na asi 2 l vody 1 pl soli. No a sterilovat' . je to predvarené , ale i tak aspoň 20 min. Hrášok aj fazula ma poučili , ako na ne. Hlavne ten smrad ,ked' začaly kvasit'. Ked' máš čas, tak si s tým pohraj a skús obidva sposoby. Hrášok možeš dat' do mrazáku, ak ho máš vel'a,a potom mixnút' s mrkvou ,čo sa ti osvedčí. Ja už robím len mini dávky , tak vela nevymýšlam , nenakladám, nezaváram... Dospela som k tomu , nech sa každý stará sám.
paces
Mrkvu musis uvarit (udusit) do polomakka. Hrasok staci zblansirovat. Das do poharov, na spodok hrasok, na vrch mrkvu. Do 7dcl pohara pridas jednu cajovu lyzicku kopcom soli a nalejes prevarenu vodu po zaciatok hrdla. Uzavries, sterilizujes 20 minut vo vare. A smitec.