Varenie

Štefánska roláda

jody - fotkajody, 20. decembra 2010

Ahoj, varecháči. Potrebujem poradiť, dnes sme mali rodinnú debatu o tom, že si spravíme
Štefanskú roládu ako ju voľakedy robievala Stará mama, ale akosi si nikto poriadne
nepamätá, čo tam vlastne ísť malo a nemalo. Takže poprosím, nejaké tipy. Vopred
ďakujem. :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

ellinka51
U nas v rodine bola Stefanska z mletej bravcoviny - naplnena celymi vajickami ,uvarenymi na tvrdo.
olga11
Neviem, ale doma sme robievali čtefánsku tak, že do hovädzieho stehna sa urobila nožom v strede diera, do ktorej sa vložili vajíčka uvarené na tvrdo. Uzatvorili sme to špáradlom a mäso prudko opiekli na panvici a nakoniec sme ho piekli v rúre. Keď sa krájalo, tak v strede vynikli vajíčka. Je to chutné, ale každý to robí inak.
viera1
Ako píše @olga11 ,toto je štefánska pečienka a toto dostanete aj reštaurácii,keď si objednáte štefánsku pečienku.Výborné s ryžou.
violetacamorova
Doma sme robili štefánsku roládu z hovädzieho mäsa, neviem aký druh, lebo doteraz tým druhom nerozumiem a do toho sa spravila diera do nej mama vložila vajíčka uvarené natvrdo to sa na prudkom oleji orestovalo , aby sa mäso uzavrelo potom sa pridala pokrájaná cibuľa, veľa, aby sa zahustila omáčka, podusilo sa to, podliali vodou, soľ, čierne korenie a varilo sa to domäka. Veľmi dobré jedlo, taká klasika a tieč som to veľmi dávno nejedla.
violetacamorova
Doma sme robili štefánsku roládu z hovädzieho mäsa, neviem aký druh, lebo doteraz tým druhom nerozumiem a do toho sa spravila diera do nej mama vložila vajíčka uvarené natvrdo to sa na prudkom oleji orestovalo , aby sa mäso uzavrelo potom sa pridala pokrájaná cibuľa, veľa, aby sa zahustila omáčka, podusilo sa to, podliali vodou, soľ, čierne korenie a varilo sa to domäka. Veľmi dobré jedlo, taká klasika a tiež som to veľmi dávno nejedla.
sovka62
olga11 a violetacamorová ti to napísali presne. Len nedodali, že to naplnené mäso treba zvrchu osoliť a okoreniť a až potom opekať pekne do červena. Do výpeku prilej trochu vody, môžeš pridať aj pol lyžičky horčice (ak máte radi), nádobu zakry a šupni do vyhriatej rúry. Bude to chcieť asi hodinku a pol, vyskúšaj, či je mäkké. Po upečení môžeš šťavu na sporáku vydusiť až na tuk, trošku zasypať múkou, priliať vodu a rozvariť. Ak treba, dosoľ.
jody
Super, velmi pekne Vam vsetkym dakujem. :-)