Dcéra mi poslala kopuuuuu receptov zo Španielska, ale v orogináli. Ak by mal niekto záujem, poskytnem. Ja som sa naučila práve cez recepty dosť slovíčok. Teraz sa idem do toho pustiť znovu, lebo som zvedavá.
@zareagujDcéra mi poslala kopuuuuu receptov zo Španielska, ale v orogináli. Ak by mal niekto záujem, poskytnem. Ja som sa naučila práve cez recepty dosť slovíčok. Teraz sa idem do toho pustiť znovu, lebo som zvedavá.
@zareaguj
Ale inak sá krásne číta, tie rady a recpty sú pre mňa niečo ako keby som vyhrala milión.....len škoda, že nie je moja !!!
Verka1, budem sa tešiť na tvoje španielske recepty na vareche :-))
ja mam zasa od dcery krasnu kucharku vo francuzstine s uzasnymi receptami a tak obcas prevetram svoju / bohuzial ubohu / francuzstinu aspon takto - ked z nej niekedy varim .
cistinka, ja mam po mojej babicke jedine dedicstvo staru kucharsku knihu z roku 1946 a je napisana takym babickovskym stylom,ze kopec veci si treba domysliet :) ale su tam take klasicke recepty, dokonca o roznych dietach pri ochoreniach a rozpisane o potravinach, tiez velmi dobre citanie. Vola sa Zlata kniha kucharska od Marie Dubravskej
Ozaj,v nedelu som robila ryzu a napadlo ze vám musím nieco poradit-ak náhodou o tom neviete.Ak pouzívate spanielsku ryzu SOS(alebo aj daku inu) tak ju pred varením NEUMÝVAJTE.Ja som ju tiez umývala az kým som nevidela dokument priamo z fabriky.Hlavne tým ryzi zachováte jej skvelú chut a nebude sa ani lepit, ani nebude mydlová,ani nebude.....proste bude ohromna!Povedala som to aj mojej mame,aj kamaratkam a odkedy ju prestali umyvat si ju velmi chvália. Ryza je mikronicky cistená a naozaj ju netreba umývat ako za starých cias, ked nasa komunistická ryza bola plná"vselijakých drobností". ))))
Napíšem aká bola.
spolahni sa ze bude vynikajuca :-)))
ja som priam závislá na ryzi(na uhlohydrátoch vseobecne) a jeden z mojich vylepsovákov je ze ked cibula v panvici zacína skolovatiet pridam zo 2-3 mrkvy nakrajané na kolieska,a ked ma vsetko peknú farbu prihodím ryzu,poobraciam ju na panvici,pridam vodu,vegetu,mleté cierne korenie a susenú bazalku,zakryjem a na malom plameni varím az kým nie je hotová a potom........mñaaaaaaaaaammmm!!!! ))) doporucujem!!
takisto uz neplatií ze ryza sa pocas varenia neodokrýva-kludne odokry a premiesaj ak treba.A vody netreba 2 pohare na 1 pohar ryze ale 1 cely a v tom druhom nech chyba asi 1-2 cm vody(vzdy sa dá doliat ak treba)a bude akurátna.
Ja takúto ryzu s mrkvou podávam ku vsetkému ako sme u nás na slovensku zvyknuti-k pecienke na stave,ku kuratu.........
dobrú chut!
čistinka-egreška to dobre odmerala !!!
dadabarcelona - potvrdzujem aj ja SOS nikdy neumývam a kupovala som ju odkedy sa u nás objavila hoci je finančne trošku náročnejšia,ale stojí to zato-nemusieť preberať ako popoluškine holubice.Ináč ryžu striedam SOS s naturálnou v BIO kvalite aj tá je výborná.
majuus164@azet.sk
forneta1995@azet.sk
forneta1995@zoznam.sk
maja1.00@azet.sk