Dcéra mi poslala kopuuuuu receptov zo Španielska, ale v orogináli. Ak by mal niekto záujem, poskytnem. Ja som sa naučila práve cez recepty dosť slovíčok. Teraz sa idem do toho pustiť znovu, lebo som zvedavá.
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 111 najnovší komentár dnes 16:54
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 111 najnovší komentár dnes 16:54
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 111 najnovší komentár dnes 16:54
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 51 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
Ale inak sá krásne číta, tie rady a recpty sú pre mňa niečo ako keby som vyhrala milión.....len škoda, že nie je moja !!!
Verka1, budem sa tešiť na tvoje španielske recepty na vareche :-))
ja mam zasa od dcery krasnu kucharku vo francuzstine s uzasnymi receptami a tak obcas prevetram svoju / bohuzial ubohu / francuzstinu aspon takto - ked z nej niekedy varim .
cistinka, ja mam po mojej babicke jedine dedicstvo staru kucharsku knihu z roku 1946 a je napisana takym babickovskym stylom,ze kopec veci si treba domysliet :) ale su tam take klasicke recepty, dokonca o roznych dietach pri ochoreniach a rozpisane o potravinach, tiez velmi dobre citanie. Vola sa Zlata kniha kucharska od Marie Dubravskej
Ozaj,v nedelu som robila ryzu a napadlo ze vám musím nieco poradit-ak náhodou o tom neviete.Ak pouzívate spanielsku ryzu SOS(alebo aj daku inu) tak ju pred varením NEUMÝVAJTE.Ja som ju tiez umývala az kým som nevidela dokument priamo z fabriky.Hlavne tým ryzi zachováte jej skvelú chut a nebude sa ani lepit, ani nebude mydlová,ani nebude.....proste bude ohromna!Povedala som to aj mojej mame,aj kamaratkam a odkedy ju prestali umyvat si ju velmi chvália. Ryza je mikronicky cistená a naozaj ju netreba umývat ako za starých cias, ked nasa komunistická ryza bola plná"vselijakých drobností". ))))
Napíšem aká bola.
spolahni sa ze bude vynikajuca :-)))
ja som priam závislá na ryzi(na uhlohydrátoch vseobecne) a jeden z mojich vylepsovákov je ze ked cibula v panvici zacína skolovatiet pridam zo 2-3 mrkvy nakrajané na kolieska,a ked ma vsetko peknú farbu prihodím ryzu,poobraciam ju na panvici,pridam vodu,vegetu,mleté cierne korenie a susenú bazalku,zakryjem a na malom plameni varím az kým nie je hotová a potom........mñaaaaaaaaaammmm!!!! ))) doporucujem!!
takisto uz neplatií ze ryza sa pocas varenia neodokrýva-kludne odokry a premiesaj ak treba.A vody netreba 2 pohare na 1 pohar ryze ale 1 cely a v tom druhom nech chyba asi 1-2 cm vody(vzdy sa dá doliat ak treba)a bude akurátna.
Ja takúto ryzu s mrkvou podávam ku vsetkému ako sme u nás na slovensku zvyknuti-k pecienke na stave,ku kuratu.........
dobrú chut!
čistinka-egreška to dobre odmerala !!!
dadabarcelona - potvrdzujem aj ja SOS nikdy neumývam a kupovala som ju odkedy sa u nás objavila hoci je finančne trošku náročnejšia,ale stojí to zato-nemusieť preberať ako popoluškine holubice.Ináč ryžu striedam SOS s naturálnou v BIO kvalite aj tá je výborná.
majuus164@azet.sk
forneta1995@azet.sk
forneta1995@zoznam.sk
maja1.00@azet.sk