Rôzne

Sliepky a kuriatka

evaskalica - bez fotkyevaskalica, 7. marca 2016

Chcem sa spytat.mam sliepocku ,,liliputku" stratila sa mi po niekolkych dnoch som ju nasla v krabici na dvore a sedela na 12 vajickach uz je to viac ako 16 dni co som ju nasla.poctivo sedi cely den.bude stoho nieco? Mohol ju oplodnit aj normalny asi 4krat taky velky kohut?dakujem za radu :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evaskalica
@Maska10 (7.3.2016 13:37)

Dekuju za radu a ked steho neco bude jaky budu potomci? Po slepocke alebo kohutovy alebo neco medzi tyn? ;)
sovka62
To som zvedavá, ako to dopadne. Teoreticky by ju ten kohút oplodnil mohol, technicky si to pri rozdiele veľkostí predstaviť neviem. A aké bude potomstvo? Asi variabilné, zákony genetiky nepustia. V každom prípade by si mohla
založiť novú diskusii, keď budeš vedieť výsledok, ak informácie pripíšeš sem, stratí sa to.
babidka
Teoreticky aj prakticky by to bolo mozne -priroda si vzdy poradi s takymto "malickym" problemom pokial ide o zachovane rodu :-) Ak mozes , tak daj kvociacu sliepocku radsej co najskor do teplejsieho prostredia .Ved co ak sa naozaj kuriatka vyliahnu - tak nech im nie je zima . Aj ked uplynie ocakavanych 21 dni a nic sa nevyliahne /alebo iba zopar kuriatok / tak vajicka nevyberaj .Mam skusenost , ze niekedy sa za takeho chladnejsieho pocasia kuriatka liahnu aj s niekolkodnovym rozdielom.Moja znama mala maleho bantamoveho kohutika a niekolko normalnych sliepok a dva roky po sebe jedna sliepka kvocala a vyviedla po 5 kuriatok -krizencov . Vsetky prezili , kohutiky boli normalnej velkosti , sliepocky boli skor po otcovi :-)
junior
Mne sa spáril zajac s mačkou. Vyzerá to ako zajac, len to lezie po stromoch a plotoch. Volám to zajmač.