Varenie

Slaný koláč a sladká polievka

1tibikee - bez fotky1tibikee, 22. marca 2020

Ahojte, asi každý kto varí a pečie pozná ten pocit keď zistí, že do jedla namiesto cukru dá soľ a opačne. Prečo sa to deje aj keď
máte úplne rozdielne nádoby na soľ a cukor? Mne sa to stáva bežne a už si z toho nič nerobím. Aké máte skúsenosti vy? Prečo si
myslíte, že sa to deje? Máte nejaké úsmevné príhody? Podeľte sa o ne.

@zareaguj


Diskusia k téme

4 komentáre k článku
Je ich dosť, tuším som aj tu už písala o slanomm ryžovom nákype. Ryža v mlieku bola už dovarená, ochutnala som a rozhodla sa pridať ešte cukru. No a tak som tam šupla ešte za veľkú lyžicu soli...a nech je fajné, tak ešte jednu a dobre zamiešala, pridala ostatné prísady, zas vymiešala, vyliala do pekáča a až vtedy olízala varechu! Jaj, to bolo nechutné! Nákyp skončil v koši. Vtedy som sa ponáhľala a zrejme preto som si zamenila cukor so soľou. A vtedy som ich mala v rovnakých nádobách, pekné pri sebe.
Tak zatiaľ sa mi to nestalo, u mňa by sa soľ a cukor zameniť nedali, už ja preto, že cukor nemám, len sladidlo, ale aj keď som ho mala, tak ani vtedy.....preto nie je dobré mať ich v rovnakých nádobách a ak aj, tak ich výrazne označiť nápisom, ap.
Toto sa mi nestalo uz davno, radsej ich drzim v uplne inej nadobe a aj v inej casti kuchyne.
Ale nedavno som robila pecienku, mam rada hodne papriky na to, tak som z korenicky zlozila to sitko a svihla som tam dobré dve lyzicky. Skorice...