Ahojte, dala som si po domácky vyudiť bravčové karé aj bravčové stehno. Niečo sa nepodarilo a údeniny sú veľmi slané. Dá sa s tým niečo urobiť? Pomohlo by, keby som počas varenia viac krát vymenila vodu? Mám toho v mraziaku ešte dosť veľa neuvarené.
@zareaguj
Tam kde presolíš, tam pomôže cukor.
Davali sme do pacu na noc do bublavych malinoviek 7 Up alebo Sprite. Rano poumyvali pod tecucou vodou, a varili vo vode odsolenu sunku.
Pocul som ze aj mlieko funguje ?
Slanej sunke pomoze ked ju den pred tym namocis do studenej vody. Sunka musi byt rozmrazena. A to plati aj ked ju ides varit. Nikdy nezacni varit mrazenu sunku. Sol sa s nej nestihne vyvarit. A ostane vo vnutri slana. A tu plati, ak ju das do studenej vody a privedies k varu slanost sa vyvari viac ako ked ju hodis do horucej.
Presne tak, aj ja namáčam údené mäso cez noc do vody a varím potom v čistej, nie v tej istej.
Presne tak, aj ja tak robím.
Ale ja tieto technológie nepoznám, nemám udiareň, dala som proste zaudiť, verila som, že to bude výnimočné, a dnes som smutná, lebo mäsko ako...........................nechcem napísať šťanky, tak ako cikaninky....................................slané....,,,,,,,,
Je to možné, všetko pripúšťam, vlastne ani osobne nepoznám pána, ktorý mi to udil. Kúpila som veľa, že to použijem aj mimo sviatkov, ale som znechutená, mala som plány, ako údeninky použijem, ale prešlo ma to a rozmýšľam skôr o tom, ako sa toho zbavím. Vyhodiť mi bude ľúto, dať niekomu mi nepríde úprimné. Preto som prosila o radu.
My sme udené maso tento rok na Veľkú noc ani nemali. Veď je kancerogénne, škodlivé.
Marienka nestras