Varenie

Slaná náplň do šamrolí

jody - fotkajody, 6. decembra 2011

Ľudkovia, pomôžte bezradnej Jody, potrebujem pár receptov na
slanú náplň do šamrolí. Najlepšie takú, ktorá dlhšie vydrží, aspoň pár
dní. Vopred ďakujem. :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Nemám s tým dobré skúsenosti: lístkové cesto sa premočilo a nebolo to veľmi dobré ani pekné. Robila som len také mini šamrolky s klasickými syrovými náplňami - ale moc nám to nechutilo.

Takže posúvam zadanie ......
kuchticka
@jody ja bych naslahala smotanu, okorenila a osolila, primiesala bych cerstvo nastruhany chren a naplnila tie trubicky. Co ty na to?
hubata
@kuchticka - toto nie je zlý nápad! Konce by sa mohli dozdobiť šunkou, kúskom papriky, pažítky...... Fakt toto sa mi viac páči ako tie syrové plnky. Len by sa šamrole museli plniť lyžičkou, alebo chren nastrúhať úplne na jemno aby prešli cez trubičku. A dievčatá neviete je dostať kúpiť také úplne malinké šamrolové trubičky z plechu? Lebo na slané náplne sa mi zdajú tie klasické veľké.
babi
@judy , ak chceš,aby ti niekoľko dní vydržali, určite nerob, zo šlahačkou, tá ti na druhý deň stekutie a cesto budeš mať rozmočené. Ja robím tak, že s maslom /ak chceš, môžeš použiť aj nátierkové/ vyšlahám Nivu, alebo bryndzu, prípadne iný syr, či už nátierkový, alebo tvrdý, ktorý nastrúham na jemno a zmixujem s maslom, potom tam môžeš pridať nakrájanú šunku ,prípadne mladú cibuľku,alebo reďkovku. To už je len na tvojej fantázii
kuchticka
@babi , @jody - do slahacky na naplnenie trubiciek sa musi zaslahat rozpustena zelatina a potom to drzi a cesto nie je rozmacane. Ja som trubicky neplnila, ale piskotovu slanu roladu plnim takto a do slahacky tiez davam na kocky nakrajanu sunku, len som myslela, ze do trubiciek by sa to zle plnilo zo sunkou.