Slané žemličky s nátierkou z tekvicových jadierok fotorecept
Foto: vavan
slaná chuťovka vhodná na sviatočné príležitosti alebo len tak na večeru
na 210 °C
Suroviny
1 |
|
440 g |
|
1 |
|
2 KL |
|
60 g |
|
150 ml vlažné |
|
90 ml |
|
1 na potretie cesta |
|
150 g na posypanie strúhaný |
|
Nátierka: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
50 g opražené |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so soľou, droždím .Mlieko mierne zohrejeme pridáme bielok,kyslú smotanu a olej všetko spolu metličkou rozhabarkujeme a vlejeme do múky vypracujeme hladké cesto Necháme 30 minút kysnúť.
-
2
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 18 častí vypracujeme guľky ktoré potom na plechu ktorý si vyložíme papierom na pečenie trochu sploštíme a opäť necháme prikryté kysnúť 15 minút.
-
3
Potrieme žĺtkom posypeme strúhaným syrom a dáme piecť pri teplote 210°C 15-18minút
-
4
Nátierka: Zmeknuté maslo vymiešame so syrom,strúhanou fetou,popučeným cesnakom,s 2/3tekv. jadierok opražených pomletých
-
5
ostatné posekáme,trochou čierneho korenia a nakoniec rozriedime kyslou smotanou podľa potreby
-
6
Dobrú chuť
Diskusia k receptu