Varenie

Slahacka

dody - bez fotkydody, 17. novembra 2012

ahoj. potrebujem poradit.
ako dat slahacku na tortu aby tam vydrzala? keby sa zjedla v ten den, ok, ale my ju mame aj tri dni v chladnicke, takze isto nebude drzat taky tvar, ako na zaciatku.
ak pouzijem stuzovac slahacky, bude to stacit?
neroztopi sa?
dakujem za vsetky rady

@zareaguj


Diskusia k téme

trencanka
Na taketo pripady pouzivam slahacku z Lidlu, cerstvu 33 percent + pridavam stuzovac. Ale tusim v Kauflande som zahliadla trvanlivu slahacku 40 percent urcenu na torty, zakusky. Maju ju tam medzi trvanlivym mliekom.
babidka
Alebo skus dalsiu verziu - pridaj do slahacky zelatinu . Ak sa bojis pracovat so zelatinou / naozaj je to jednoduche/ v obchodoch je aj Zelatinovy stuzovac za studena vhodny do slahacky, tvarohu aj do jogurtu . Ale ak mas dobru cerstvu slahacku , staci naozaj pridat obycajny stuzovac. Ak pouzijes praskovu slahacku , tak pridaj do nej asi o 1/3 tekutiny menej ako je predpis a bude naozaj velmi tuha . Mne osobne vsak praskove velmi nechutia , bez ohladu na znacku v nich stale citim akusi praskovu pachut .
evanaaa
A ešte niečo - v Kauflande majú tortovú šľahačku, čiže takú, ktorá je na ten účel,aký ty hľadáš, určite vydrží viac ako tie ostatné, je aj viacpercentná, len je drahšia . Bude to asi aj tá, ako spomína @trencanka.
evas13
Uvariť šľahačku, nechať ju zovrieť, odstaviť, nechať v studenej vode za stáleho miešania vychladiť, potom dať cez noc chladiť a ráno ju vyšľahať, treba ju trošku dlhšie šľahať. určite sa podarí.
elian44
40% šľahačku majú aj v Tescu, vyrába ju Kunín a majú aj Parížsku, keby si chcela kakaovú.
medovnicek
výborné sú rastlinné šľahačky, tiež je veľmi dobré, keď do nej pridáš zeesan - je to ochutený stužovač šľahačky