Rôzne

Školská jedáleň

denyany - fotkadenyany, 23. septembra 2016

Predo mnou tu bola v diskusii spomenutá školská jedáleň. A tak som si zaspomínala na časy dávno minulé.....
Mala som šťastie, aj na ZŠ aj na internáte nám varili výborne (moja mama je skvelá kuchárka, aby ste si nemysleli, že doma bola strava zlá a preto sa mi jedlo v jedálni zdalo chutné

@zareaguj


Diskusia k téme

denyany
Napísala som oho viac, neviem, prečo sa zobrazila le malá časť z príspevku. Skúsim to doplniť.
denyany
Takže, išlo o to, že práve v šk.jedálni som si obľúbila tarhoňu a môj muž, naopak, práve po skúsenostiach z jedálne ju neje vôbec. A čo vy, spomínate v dobrom na školskú jedáleň?
gabriele
u nas v skole bola taka veduca kuchyne, ze vraj prave kvoli nej bol najvacsi naval deti do tejto skoly...to jedlo "spievalo"...aj taky obycajny granadir...a vychyrecny bol jej mrkvovo-citronovy salat s marhulami...
moj vnucik je skolkar a som milo prekvapena ako sa u nich dobre vyvara...pestro, chutne a hlavne s laskou...pan kuchar im pred obedom pride vzdy popriat dobru chut :)
torticka
Ja sa nemozem sťažovať na skolsku jedalen. Mali sme tam dobre kucharky, varili skvele. Toto bolo na zakladnej skole. Na ekonomickej to bolo troska horsie, ale nie moc.
daanoo
Ja tiež milujem tarhoňu. A som nevedel ako sa robí ale naučil som sa to v školskej jedálni kde som praxoval pred rokmi :)
mariamka
ani neslo o to, ci bola dobra skolska /drzali normy/, ale skor o navyky z domu a vztah k jedlu, nutenie, atd,,, nikdy som to u deti nepraktizovala, nastastie ziju a nevyberaju
wera1
ja mam na skolsku jedalen velmi dobre spomienky mile pani kucharky, ktore sa usmievali hned ako sme vosli do jedalne ci uz na zakladnej alebo strednej skole chybaju mi casi ked som kazdy den nemusela vymyslat co navarit :)
hubata
Aj ja mám pekné spomienky na školskú jedáleň. Vedúca bola istá pani Nováková a tá varila fantasticky. Vychýrené bolo jej pečené filé na rasci /filé bolo naozaj ešte filé a nie bordel pozametaný z paluby lode/, pyré a cviklový šalát. Až tu na www.varecha.sk som sa dozvedela že môj milovaný maslový rezeň zo školskej jedálne nemá nič spoločné s maslom. Darmo som sa ja doma snažila, ničila maslo, chuť maslového rezňa pani Novákovej som nikdy nedosiahla. Piekla tak po domácky, dodnes spomínam na jej dukátové buchtičky, béleše a parené buchty. Som z generácie ktorá mala to šťastie že sme mali mliečne desiate zadarmo a tak spomínam aj na skvelé pomazánky, bielu kávu a čaj s mliekom. Pani Nováková už nežije, ale jej kuchárske umenie ju prežilo.
denyany
Som rada, že nielen je nám dobrú skúsenosť zo školského stravovania. Ale mi je ľúto, že moje deti to už povedať nemôžu, ak nemuseli, v škole sa nestravovali.