Varenie

Sklamanie

verka1 - fotkaverka1, 17. februára 2010

Včera som sa rozhodla urobiť fánky, tak som kuk na stránku a podľa surovín v dome sa nachádzajúcich, mi padli do oka Fanky o pána šefkuchára A.HLISTU.
Aj keď mám už dlhodobé skúsenosti s varením a pečením, uverila som tomuto receptu, neporovnala s mojim osvedčeným a pustila sa po výroby. Už cesto sa mi zdalo, ako na strúhanky do polievky, ale ešte stále som verila šefkuchárovi. No a Výsledok? Tvrdé kúsky obalené cukrom. Potom som kukla na moj recept a bolo mi jasné, že pán ich nikdy nerobil. Slzy sa mi tlačili, ked som si spomenula, že mali prísť kamoši, no na poslednú chvíľu odriekli. Asi sa báli, že ich budem ohadzovať a ublížim im.
Nuž čo, zase sa budem spoliehať len na moje osvedčené získané od mamy a babky.
Šani, dík.

@zareaguj


Diskusia k téme

26 komentáre k článku
Ospravedlňujeme sa, chyba bola na našej strane (nie u šéfkuchára pána Alexandra Hlístu) v surovinách.
Do cesta treba pridať tvaroh - už je pridaný aj v recepte.
čistinka, to cesto išlo spracovať, lebo ani do rezancového nedávaš tuk. Som myslela, že sú už pôstne, tak som sa potešila.
Sandri, aj o tom je život. Nič sa nestalo, zožral pes.
verka1, aj ja som pokazila v živote kopu jedál. Napríklad moje prvé parené buchty som zakopala v záhrade pod čerešňu, aby sa mi nesmiali...To neboli buchty, ale delobuchy! :-)) zle som si opísala recept zo života a zabudla som dať droždie...ale spomínam na to dodnes...
verka1, každá z nás má svojho černoška alebo kostlivca v komore, ale aspoň je na čo spomínať aj keď sa nám deti smejú... :))
Keď vás čítam, zabudnem na stres a škaredú stredu. Ste milé!
Všetko som robil, ale fanky robia u nás baby. Vždy sú trvrdé, lebo ich nevedia robiť. Využijem radu čistinky a na budúci rok po Fašiangoch nám vyrastie nie parenobuchtový strom, ale fánkový. Budem to miesto zalievať, kým nevypučia do krásy!
Zemo, myslíš, že keď ich naša Mojka preženie útrobami a vyloží pod strom, mám aj ja nádej? Ale naskytla sa otázka, budú tvrdé alebo zmutujú na hebučké fánky?
Ja som v utorok použila na fánky recept z Varechy a boli to fánky pečené na plechu. Veľmi som im nedôverovala, ale povedala som si, že keď aj nebudú najlepšie, aspoň si ušetríme zdravie. Ale veeeľmi milo ma prekvapili. Nakoniec som sa tešila, že som zamiesila rovno dve dávky, aby som mohla aj porozdávať. Boli výborné, v recepte akurát chýba údaj na akú hrúbku rozvaľkať, ja som vaľkala asi na tri milimetre. Boli by ešte lepšie, keby boli tenšie, ale veď nabudúce.
Ja som tiež robila tie pečené ,boli dobré a pridala som trocha nastrúhanej .citronovej kôre.
Fánky som nerobila,ale tie pečené šišky boli výborné.Autorke vďaka!
Ja som dnes vyskúšala tie fánky pečené na plechu a môžem povedať že sú skutočne dobré...Na radu Sovky som spravila z dvojitej dávky a utekám zaniesť aj sestre...
Je to divné, ale nemám rúru, takže môžem papaničky len na vrchu sporáka robiť.
používateľ nemá avatar
isa
a ja by som aj,ale sa mi nechce
Ja som dnes robil pečeného morského úhora a k tomu špenátovú ryžu a zázvorovú omáčku. Získal som len zlú náladu. Normálne som tú drahú rybu pokazil. A to som sa chystal dať recept aj na Varechu, dokonca som jedlo aj nafotil:





Asi som to robil v strese (domov som prišiel až o pol siedmej...), vyzerá to oveľa lepšie ako chutilo. Čo už, nabudúce sa dúfam zadarí lepšie :-)
Jarco, kto nič nerobí, ten nič nepokazí...Aj ja som sa chystala predvčerom uvariť moju špecialitku a nafotiť s tým, že to dám na varechu...Mäso sa mi rozvarilo a aj keď chutilo celkom dobre, na fotke to vyzeralo hrozne...
No ja som robila fánky ,recept bol dobrý,bol tam aj tvaroh ale nemohla som sa dočkať,tak mi išli strašne na chuť a zjedla som ich také čerstvé niektoré neboli ešte vychladené a dostala som také žalúdočne problémy,že už druhý deň môžem jesť len suchý rožok a čaj.No tak mi treba keď sa neviem ovládať.
stefani, tomu sa vraj hovorí, že sa ti prilepili na žalúdok.
Rýchle uzdravenie.
Jarco, čo si na tom pokazil? Mne sa skôr zdá divná tá kombinácia.
Ryža bola sladká (asi preto že som špenát a ryžu dusil spolu), ryba tvrdá a neochutená (mal som ju piecť zakrytú a s nejakým korením či bylinkami, nie len tak nasucho).

Hej, tá ázijská zázvorová omáčka už bola asi prekombinovaná, bolo to myslené na ochutenie ryby...
Niekedy je menej viac, ale ja by som ryby s ryžou nerobila. Nejak mi to nepasuje. No a potom by tá zázvorka na tej rybe vynikla. A zjedli ste? Ak hej tak nemusíš pod strom sadiť.
To je ten najspoľahlivejší zákon - zákon schválnosti, keď sa veľmi snažím, aby jedlo bolo naj... skoro vždy to zbabrem, naozaj je niekedy menej viac a v jednoduchosti je krása, ako sa hovorí. Na vianoce som sa snažila urobiť kapra na nejaký super spôsob, nakoniec som ho jedla len ja, horko-ťažko týždeň, druhého sme odložili do mrazničky a minulý týždeň som ho upiekla len s pridaním morskej soli a pár kvapkami citrónovej šťavy. Zjedli sme ho s manželom skoro na posedenie a mysleli sme si, že jeme najlepšieho kapra na svete.
Ale Jarco vyzerá to skvele. Úhor je tá najlepšia ryba,ktorú poznám. Urob ju na prírodno, nešpekuluj. Ja ju napr. aj vyprážam v trojobale ako kapra. Nemá chybu.
Ale Jarco vyzerá to skvele. Úhor je tá najlepšia ryba,ktorú poznám. Urob ju na prírodno, nešpekuluj. Ja ju napr. aj vyprážam v trojobale ako kapra. Nemá chybu.