Včera som sa rozhodla urobiť fánky, tak som kuk na stránku a podľa surovín v dome sa nachádzajúcich, mi padli do oka Fanky o pána šefkuchára A.HLISTU.
Aj keď mám už dlhodobé skúsenosti s varením a pečením, uverila som tomuto receptu, neporovnala s mojim osvedčeným a pustila sa po výroby. Už cesto sa mi zdalo, ako na strúhanky do polievky, ale ešte stále som verila šefkuchárovi. No a Výsledok? Tvrdé kúsky obalené cukrom. Potom som kukla na moj recept a bolo mi jasné, že pán ich nikdy nerobil. Slzy sa mi tlačili, ked som si spomenula, že mali prísť kamoši, no na poslednú chvíľu odriekli. Asi sa báli, že ich budem ohadzovať a ublížim im.
Nuž čo, zase sa budem spoliehať len na moje osvedčené získané od mamy a babky.
Šani, dík.
iste myslíš tento recept....neviem, či je to tlačová chyba, ale v receptúre chýba evidentne nejaký tuk, ktorý by cesto spolil....Nedivím sa tvojmu sklamaniu, ale obdivujem ťa, ako si to cesto vôbec dokázala spracovať :-)
Do cesta treba pridať tvaroh - už je pridaný aj v recepte.
Sandri, aj o tom je život. Nič sa nestalo, zožral pes.
Všetko som robil, ale fanky robia u nás baby. Vždy sú trvrdé, lebo ich nevedia robiť. Využijem radu čistinky a na budúci rok po Fašiangoch nám vyrastie nie parenobuchtový strom, ale fánkový. Budem to miesto zalievať, kým nevypučia do krásy!
Asi som to robil v strese (domov som prišiel až o pol siedmej...), vyzerá to oveľa lepšie ako chutilo. Čo už, nabudúce sa dúfam zadarí lepšie :-)
Rýchle uzdravenie.
Hej, tá ázijská zázvorová omáčka už bola asi prekombinovaná, bolo to myslené na ochutenie ryby...