Prosím, ktorá viete, ako sa varí kapusta..NIE hlávková!! ale kyslá, skaramelizovaná ku "knedlo, vepřo, zelí"....jedla som to raz v živote, asi najlepšie čo doteraz moje chuťové poháriky okúsili, no neviem sa k receptu dostať. Prosím o svižné reakcie, chcela by som to variť ešte dnes, pokiaľ sa dá. Veľké ďakujem!:-)
@zareaguj
Musím vyskúšať aj kyslu.Dobrý nápad.
Na olej do kastróla dám kryštál cukor, miešam, nechám zhnendúť na karamel a pridám nastrúhanú čerstvú kapustu / vynikajúca je z červenej kapusty/, ktorú som jemne osolila, posypala mletou rascou a trošíčku pridala mletého korenia, a potom do toho, keď to pustí šťavu a kapusta o jednu tretinu padne mäkká dole, pridám trošíčku octu a dusím pod pokrievkou. Červená kapusta sa dusí troškudlhšie, je akási tuhšia ako tá bleduľa. Medzitým ochutnávam a podľa toho, čo mi povedia chuťové poháriky, pridávam čo tam treba. No a aby som nezabudla, do nastrúhanej kapusty nakrájam trošíčku čerstvej cibule a to všetko premiešam ešte pred dusením. No a keď ste neochutnali lokše plnené touto kapustou, ochutnajte, jaj, zaseky som hladnáááááááááá....
varecha.pravda.sk/recepty/dusena-kapusta-fotorecept/9416-...