Varenie

Seknuté mlieko v polievke z kyslej kapusty

ewulka27 - fotkaewulka27, 16. novembra 2009

Prosím vás, poraďte mi nejaké "zlepšováky" , aby sa mi neseklo mlieko pri zátrepke do polievky z kyslej kapusty, alebo segedínu... Nie vždy, ale často mi sekne mlieko. proste POMÓOOC :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

18 komentáre k článku
mlieko prevar, použi ho teplé, ale keď sa mi stane, že sa predsa trošku zrazí, precedím cez sito, všetko čo zostane na site, opláchnem pod studenou tečúcou vodou a šťavu dám vymixovať, prípadne ju prihrejem a rozmixujem
do kapustovej pouzi vodu a nie mlieko.....a do segedinu musis zatrepku poriadne rozmiesat a este liat cez sitko pomaly za staleho miesania:-)
Ahoj ewulka27, aby sa mi nezrazilo mlieko alebo smotana v polievke alebo omáčke, dávam do nich /mlieko alebo smotana/ za 1-2 lyžičky cukru a za lyžičku octu alebo citrónovej šťavy, prevariť a zvyknem potom múku rozmiešať v troške letnej vody, lepšie sa múka rozpustí, nerobia sa hrčky z múky.
Nikdy nepridávaj samotné mlieko, ale mlieko zmiešané s múkou (zátrepku) , potom keď chcenapr. pridať ocot do polievky, vždy lej po tenách hrnca a pomaly miešaj - zaručene sa ti nikdy nesekne, mám to odskúšané XY krát.
Ďakujem za rady. Určite vyskúšam všetky. Často varievam "kyslé" polievky, lebo ich máme radi. Len nerozumiem, prečo keď to robím vždy rovnako, niekedy to sekne.
skus odobrat trochu polievky a zmiesat ju s mukou a pomalicky vlej naspat .nechaj pomaly prevarit a smotanu ci mlieko pridaj az do hotovej polievky a uz nevar . ja to robievam takto .aj mne sa to stavalo bezne a myslim si , ze na vine moze byt aj menej cerstve mlieko .Odkedy pouzivam iba absolutne cerstve mlieko od farmara tak sa mi to este nestalo .
No ja to robím tak, že odstavím hrniec, chvíľočku počkám a pomaly prilievam smotanu alebo mlieko, dobre premiešam a znovu položím na oheň.
Ewulka, ja to robím presne ako Milina, čiže do smotany, alebo mlieka pridám hladkú múku, rozhabarkujem a tak vlejem do kapustky, fazule, či do segedínskeho, ale predtým dám do polievky štipku cukru. Robím to tak už 30 rokov. Múka nesmie chýbať.
Veď vždy dám múku. ďakujem za všetky rady. Vyskúšam!!!!
Do mlieka daj sodabikarbonu, muku a rozhabarkuj a tak vlej do kyslej kapusty aq za staleho miesania pockaj pokial nezobrie. Mlieko sa zrazi.
Nežartujte - načo múka, načo zátrepky, cukor, sóda? A mlieko, to je veľmi zlý nápad. Stačí rozmiešať (alebo rozhabarkovať) kyslú smotanu alebo čistý jotgurt s pomaličky pridávanou šťavou toho čo varíme, naliať do hrnca zamiešať, nevariť.
Iná možnosť, ak jedlo nemá byť nakyslo: do hotového zamiešať primerané množstvo sójoveho mlieka - sušeného!
do segedinsku a do kapustnicu nikdy nedavaj mlieko len smotanu atak ze trosku vyber z toho a a pomiesaj zo smotanou daj do polievok a uz vela netreba varit
Ewulka ja si rozmiesam hladku muku so smotanou na varenie a sups cez sitko...ja mlieko nepouzivam,iba smotanu na varenie,ci do omacky,privarku,segedinskeho,do vianocnej kapustnice.
Suhlasim s kreolkou,aj my milujeme kysle polievky vsetkych moznych aj nemoznych ingrediencii./ale uplne vedie fazulova pol.s kyslou kapustou a smotanou/Je to uzasna chut mojho detstva
Ked nechcete huste kysle polievky alebo omacky - smotany predsa nemusi byt cely polliter staci 1 dcl.zmiesat s mukou,metlickou alebo vidlickou vyslahat /aby neboli hrcky,muku rozmiesavam tak ,ze si urobim kasicku a postupne pridavam tekutinu,tak sa neurobia hrcky-rucim za to!!!/Pomalicky pridavam do polievky a stale miesam .prevarat muku treba,surova muka nieje dobra ani na chut,ani na zdravie.Oprobuj dufam,ze nebudes
sklamana.Este mi napadlo-mozes zacat aj s tym,ze zacnes miesat taveny smotanovy syr s mukou a pridavat smotanu.Niekde som citala ,aj vyskusala smotanovu omacku po dovareni okyselit citronom a potom sa nezrazi.Ale niektore omacky s citronom mi nechutia. Som velmi rada,ze vznikla tato stranka,aspon sa mozeme vzdelavat.Ja to robim cely zivot.Aj moja neboha svokra sa mi raz priznala,ze vela veci odomna "odkukala" a to bola vychyrena kucharka.Nikdy mi nanapadlo,ze " bozulka" bude taka " ukecana "
Ja,keď urobím bešamalku=zásmažku,posolím ju a už sa mi hrčky nespravia.Vyskúšajte.Bozulka ja zase poznám tú fazulovicu takto,fazula,kyslá kapusta,klobáska a hrubé slíže.
Ja pokial varím kyslú polievku tak mlieko s rozhabarkovanou múkou dám pred okyselením a až keď polievka začne variť ju okyselím. Pokial varím kapusnicu tak používal zakysanú smotanu 11%.