Seknuté mlieko v polievke z kyslej kapusty

ewulka27 - fotkaewulka27 16. novembra 2009 o 14:05

Prosím vás, poraďte mi nejaké "zlepšováky" , aby sa mi neseklo mlieko pri zátrepke do polievky z kyslej kapusty, alebo segedínu... Nie vždy, ale často mi sekne mlieko. proste POMÓOOC :-)

@zareaguj


18 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarmakovicka 16. novembra 2009 o 14:42

    mlieko prevar, použi ho teplé, ale keď sa mi stane, že sa predsa trošku zrazí, precedím cez sito, všetko čo zostane na site, opláchnem pod studenou tečúcou vodou a šťavu dám vymixovať, prípadne ju prihrejem a rozmixujem
    @zareaguj
  • dajci - fotkadajci 16. novembra 2009 o 23:29

    do kapustovej pouzi vodu a nie mlieko.....a do segedinu musis zatrepku poriadne rozmiesat a este liat cez sitko pomaly za staleho miesania:-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar58vlasta 17. novembra 2009 o 14:38

    Ahoj ewulka27, aby sa mi nezrazilo mlieko alebo smotana v polievke alebo omáčke, dávam do nich /mlieko alebo smotana/ za 1-2 lyžičky cukru a za lyžičku octu alebo citrónovej šťavy, prevariť a zvyknem potom múku rozmiešať v troške letnej vody, lepšie sa múka rozpustí, nerobia sa hrčky z múky.
    @zareaguj
  • milina - fotkamilina 17. novembra 2009 o 16:57

    Nikdy nepridávaj samotné mlieko, ale mlieko zmiešané s múkou (zátrepku) , potom keď chcenapr. pridať ocot do polievky, vždy lej po tenách hrnca a pomaly miešaj - zaručene sa ti nikdy nesekne, mám to odskúšané XY krát.
    @zareaguj
  • ewulka27 - fotkaewulka27 17. novembra 2009 o 17:05

    Ďakujem za rady. Určite vyskúšam všetky. Často varievam "kyslé" polievky, lebo ich máme radi. Len nerozumiem, prečo keď to robím vždy rovnako, niekedy to sekne.
    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 18. novembra 2009 o 18:44

    skus odobrat trochu polievky a zmiesat ju s mukou a pomalicky vlej naspat .nechaj pomaly prevarit a smotanu ci mlieko pridaj az do hotovej polievky a uz nevar . ja to robievam takto .aj mne sa to stavalo bezne a myslim si , ze na vine moze byt aj menej cerstve mlieko .Odkedy pouzivam iba absolutne cerstve mlieko od farmara tak sa mi to este nestalo .
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 19. novembra 2009 o 08:28

    No ja to robím tak, že odstavím hrniec, chvíľočku počkám a pomaly prilievam smotanu alebo mlieko, dobre premiešam a znovu položím na oheň.
    @zareaguj
  • hefi - fotkahefi 19. novembra 2009 o 10:25

    Ewulka, ja to robím presne ako Milina, čiže do smotany, alebo mlieka pridám hladkú múku, rozhabarkujem a tak vlejem do kapustky, fazule, či do segedínskeho, ale predtým dám do polievky štipku cukru. Robím to tak už 30 rokov. Múka nesmie chýbať.
    @zareaguj
  • ewulka27 - fotkaewulka27 19. novembra 2009 o 15:13

    Veď vždy dám múku. ďakujem za všetky rady. Vyskúšam!!!!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarprezyvka 22. novembra 2009 o 08:33

    Do mlieka daj sodabikarbonu, muku a rozhabarkuj a tak vlej do kyslej kapusty aq za staleho miesania pockaj pokial nezobrie. Mlieko sa zrazi.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarlaikcenzorom 28. novembra 2009 o 12:02

    Nežartujte - načo múka, načo zátrepky, cukor, sóda? A mlieko, to je veľmi zlý nápad. Stačí rozmiešať (alebo rozhabarkovať) kyslú smotanu alebo čistý jotgurt s pomaličky pridávanou šťavou toho čo varíme, naliať do hrnca zamiešať, nevariť.
    Iná možnosť, ak jedlo nemá byť nakyslo: do hotového zamiešať primerané množstvo sójoveho mlieka - sušeného!
    @zareaguj
  • ewulka27 - fotkaewulka27 28. novembra 2009 o 12:32

    laikcenzorom. Určite to vyskúšam. Dík.
    @zareaguj
  • marusko - fotkamarusko 28. novembra 2009 o 14:14

    do segedinsku a do kapustnicu nikdy nedavaj mlieko len smotanu atak ze trosku vyber z toho a a pomiesaj zo smotanou daj do polievok a uz vela netreba varit
    @zareaguj
  • marusko - fotkamarusko 28. novembra 2009 o 14:21

    aj ja davam trosku muku aby bola hustejsia
    @zareaguj
  • kreolka - fotkakreolka 15. decembra 2009 o 19:29

    Ewulka ja si rozmiesam hladku muku so smotanou na varenie a sups cez sitko...ja mlieko nepouzivam,iba smotanu na varenie,ci do omacky,privarku,segedinskeho,do vianocnej kapustnice.
    @zareaguj
  • bozulka - fotkabozulka 10. januára 2010 o 15:17

    Suhlasim s kreolkou,aj my milujeme kysle polievky vsetkych moznych aj nemoznych ingrediencii./ale uplne vedie fazulova pol.s kyslou kapustou a smotanou/Je to uzasna chut mojho detstva
    Ked nechcete huste kysle polievky alebo omacky - smotany predsa nemusi byt cely polliter staci 1 dcl.zmiesat s mukou,metlickou alebo vidlickou vyslahat /aby neboli hrcky,muku rozmiesavam tak ,ze si urobim kasicku a postupne pridavam tekutinu,tak sa neurobia hrcky-rucim za to!!!/Pomalicky pridavam do polievky a stale miesam .prevarat muku treba,surova muka nieje dobra ani na chut,ani na zdravie.Oprobuj dufam,ze nebudes
    sklamana.Este mi napadlo-mozes zacat aj s tym,ze zacnes miesat taveny smotanovy syr s mukou a pridavat smotanu.Niekde som citala ,aj vyskusala smotanovu omacku po dovareni okyselit citronom a potom sa nezrazi.Ale niektore omacky s citronom mi nechutia. Som velmi rada,ze vznikla tato stranka,aspon sa mozeme vzdelavat.Ja to robim cely zivot.Aj moja neboha svokra sa mi raz priznala,ze vela veci odomna "odkukala" a to bola vychyrena kucharka.Nikdy mi nanapadlo,ze " bozulka" bude taka " ukecana "
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbambulka51 12. marca 2010 o 21:02

    Ja,keď urobím bešamalku=zásmažku,posolím ju a už sa mi hrčky nespravia.Vyskúšajte.Bozulka ja zase poznám tú fazulovicu takto,fazula,kyslá kapusta,klobáska a hrubé slíže.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjac37 27. júla 2011 o 15:45

    Ja pokial varím kyslú polievku tak mlieko s rozhabarkovanou múkou dám pred okyselením a až keď polievka začne variť ju okyselím. Pokial varím kapusnicu tak používal zakysanú smotanu 11%.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist