Varenie

Rozstrapkana torta

smajliqa - fotkasmajliqa, 14. septembra 2015

Dobrý vecer... idem robiť rozstrapkanu tortu.viete mi poradit coho sa vyvarovat, aby mi nedopadla tak ako tejto pani na obrazku? Ako zabranim tomu,aby mi tie rozstrapkane casti splasli, a aby zostali pekne vystrete? Dakujem


@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
@smajliqa neviem či ti dobre poradím, lebo takúto tortu som nikdy nerobila, ale mám takú skúsenosť, že keď robím napr. lístočky a chcem aby boli prehnuté musím ich podložiť fóliou, keď uschnú a stvrdnú tak už držia tvar... tak ja by som pod tie cípy podložila nejakú ruličku napr. z bublinkovej fólie, alebo papierovú rolku, alebo malý pohárik obalený vo fólii a po uschnutí poťahovky by som ho opatrne vytiahla... to je len taká amatérska rada, či by to naozaj fungovalo netuším...
smajliqa
Vidíš, @evusik , to by ma nenapadlo.. ale je to rada nad zlato.. ked tak skúsim, dakujem pekne
ivet74
Hlavné ten poťah musí byť dostatočne hruby, nie ako na foto. A samozrejme závisí z akej poťahovky sa robí. S mäkkými sa bude robiť horšie, vhodnejšie sú tie ktoré sú dobré aj na výrobu ozdôb, schnu / tuhú rýchlejšie.
hanka56
jak píše @ivet74 potah je moc tenký proto nedrží, musí být silný a podložit.