V záhradke pestujem rôzne bylinky,ktoré aj dosť využívam v kuchyni, ale rozmarín mám prvý krát.Privítala by som vaše rady ako ho využiť pretože ja s ním nemám žiadne skúsenosti.Je dosť aromatický a neviem kde by bol vhodný.
@zareagujV záhradke pestujem rôzne bylinky,ktoré aj dosť využívam v kuchyni, ale rozmarín mám prvý krát.Privítala by som vaše rady ako ho využiť pretože ja s ním nemám žiadne skúsenosti.Je dosť aromatický a neviem kde by bol vhodný.
@zareaguj
Rozmarínové víno je vhodné pri srdcovej neuróze, ktorá je typickým neduhom našej hektickej doby. Okrem toho pomáha aj pri nízkom krvnom tlaku. Víno nie je vhodné pre tehotné ženy. Pije sa 2-3 krát denne 1dl.
Príprava: 10 až 20 g nasekaných rozmarínových vetvičiek zalejeme 3/4 litra bieleho vína. Zmes necháme odstáť 5 dní a scedíme. Uchovávame na chlanmom a tmavom mieste.
www.magazinluna.sk/default.aspx?p=magazinearticlepage&...