Varenie

Robili ste už katuf slech, čo to vlastne je?

risko74 - fotkarisko74, 5. marca 2017

Diskusia k téme

mirop
masovo zeleninove sote, radoby pikant, netesi sa dobrej povesti, lebo v restauraciach sa do toho da schovat hocico... na Slovensku casto dostat pod nazvom napr. vazecka pochutka, zbojnicka pochutka, tajomstvo sefkuchara, hradnej pani, pani mlynarky atd... plnia sa s tym na SK zemiakove placky....
1x luciak
evanaaa
Pozerám, že čo to je za orientálne jedlo, že sa prihlási niekto, snáď aj @Methi alebo @Cesminaz , a ono je to Katuv šleh:), jedlo s viacerými názvami ale aj zložením, hlavné ale, že je dobre "šľahnuté" niečim štipľavým......
bubaya
Katuv šleh - vychytenú špecialitu, spomínal môj bratranec, keď za socíka robil ako kelner na horskej búde kdesi v Čechách. Boli to okrojky a zbytky z bravčového mäsa, prípadne aj hovädzieho. To sa osoteovalo na panvici, do toho sa pridala čalamáda, ešte sa to trochu poopekalo a bolo. Čalamáda bola po záruke, dostávali ju z vojenských zásob v 5 litrových pohároch. Zhora už bola čierna, to čierne sa ale vyhodilo a zbytok sa použil do katovho šlehu. Stálo to za socíka cca 50 KČs, čo bola na tie časy pekná pálka. Kuchyňa sa zároveň zbavila za veľa peňazí zbytkov mäsa, čalamáda bola zadarmo. Dobrú chuť.
lizatko
Myslim že je to keď si kat "šľahne" .... koksu. :-)))
rulik
je to česká špecialita, napriek niektorým negatívnym ohlasom celkom chutná a píše sa:"katův šleh".