Varenie

Riedky krém

iset15 - bez fotkyiset15, 10. marca 2011

Prosím poradte mi čo urobiť ak krém na tortu zostal dosť riedky aj po pridaní masla. Viac
masla tam už dávať nechcem, pretože je čokoládový a chcem aby si svoju chuť ktorú má
teraz aj zachoval. Už som ho skúšala aj chladiť ale nič. Existuje nejaký stužovač krémov
alebo mám doňho skúsiť pridať želatínu? Prosím poradte čo robiť.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubarka35
ja by som ešte raz uvarila puding ale fest hustý jak kamen a primiešala aj kakao pridala,alebo piškotové omrviny a zahustila tým....
straka1
Keďže torta je čokoládová-stačí ak ešte uvaríš sylný čokoládový puding,ak ho nemáš doma-náhrada je aj ZLATÝ KLAS s pridaním kakaa.Mám to už odskúšané.
iset15
ďakujem za rady......ja som doňho nakoniec skúsila dať želatínu, lebo je to veľká torta a nevedela som koľko by tam trebalo stužovača.......ale krém nakoniec stuhol :)
babav
@iset15 , ja pri slahani kremu vzdy zacnem maslom,vyslaham
do peny s troskou praskoveho cukru a potom pomaly prislaham
vychladnuty puding.Mam tak kontrolu nad zlozenim kremu
(nezriedi sa, ani nezrazi ).
danielas
ja by som skusila zohriat cistu cokoladu a zaslahat ju opatrne do kremu-tak 4-5dg. To uvidis,kolko bude akurat do kremu. Do tort pouzivam krem ktory robim takto:vajcia,kakao a praskovy cukor slaham nad parou tak 10-15 min.Ak je redsi,pridam horku cokoladu. Do vychladnuteho pridam o rovnakej teplote naslahane maslo.
alexdidi
Neuviedla si o aký krém ide...pudingový...varený nad parou....a to je potom rozdiel prečo nestuhol...problém si však už vyriešila....