Chcem si konečne kúpiť remosku. Čo-to som si o nej prečítala na
nete, ale nikde som sa nedočítala, či sa v tej novej teflónovej dajú
piecť aj koláče. Keďže sme už doma len dvaja, bolo by to pre mňa
fajn. Aké máte s remoskou skúsenosti?
Chcem si konečne kúpiť remosku. Čo-to som si o nej prečítala na
nete, ale nikde som sa nedočítala, či sa v tej novej teflónovej dajú
piecť aj koláče. Keďže sme už doma len dvaja, bolo by to pre mňa
fajn. Aké máte s remoskou skúsenosti?
Tu nazri na par receptov , nasla som pre teba :-)
delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/uhni-rura-vitaj-remos...
Kedysi som mala remosku a robila som v nej všetko, okrem chleba, čo ma veľmi zaujalo. A teraz chcem remosku aj ja !
www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/peceno-v-remosce/...
Na chleba mám jen dva recepty.
www.merylas.estranky.cz/clanky/chleba-a-ruzne-slane-pecivo/pece...
Třeba to někomu pomůže v rozhodování :-).Samozřejmě se tam dá péct všechno možné. Remoska je opravdu super pomocník, jen pozor na různé napodobeniny od jiných výrobců. Vybrala bych si tu pravou, léty osvědčenou.
@havino , ten chlebík je nádherný, to musím vyskúšať, keď budem mať remosku, skús pridať recept, prosím, ty máš teflónovú remosku, ako je to s tým poškriabaním, alebo používaš papier na pečenie?
@zdezda , super článok, čítala som ho, keď som na googli hľadala info o remoskách, ale dík za neho, možno zaujme aj ostatných,
@merylas , perfektné recepty, ďakujem, mám rada také už odskúšané, hneď prvú bublaninu by som si dala hoci aj hneď teraz :-)
varecha.pravda.sk/diskusie/remoska-alebo-elektricka-panvi...
www.mall.sk/specialitky-kuchyne/tefal-sk-5000:ranki...
a viac, ako pol roka som chlieb nekúpila a to z dôvodu, že manžel je začínajúci dia a musíme strážiť cukor. tie chlebíky viaczrnné, lisované mu nechutia, no chlap, ešte si aj vyberá, ale kedže on musí sacharidy jesť tak či tak a na šťastie ma to baví piecť, tak pečiem každý druhý deň. Skúste prelistovať tento link a prečítať moje komentáre, už viac menej ku koncu komentárov, tam, ako som písala, som začínala. Neskôr som už ani nemiesila na noc, ale v robote vymiesila, nechala kysnúť a dala rovno do vyhriatej rúry. Tak robím do dnes. Dnes už pečiem kváskový, ale aj s droždím, už len celozrnné a so semolinovou múkou, tá mu nedvíha cukor. Na pol kila namiešanej múky dávam kávovu lyžičku a pol soli, lyžičku cukru, niekedy citronovu šťavu PL, semiačka, ked zamiesim na noc, tak sušené droždie, ked pečiem o dve hod tak čerstvé droždie, alebo ražný kvások. Cesto musí byť husté, nesmie sa roztekať. Čo sa týka teflonovej, mala som po sobáši aj hliníkovú, viem porovnať, nebojte sa tej teflonovej, nepoškriabe sa tak ľahko, je to kvalitný teflon, nie je potrebné nič vymasťovať, nič sa nepripáli, neprichytí. Ako tam chlebík vložím, tak ho ľahko aj vyberám, remoska zostáva čistá. Krájam v nej koláče, zatial druhý rok bez škrabanca. Čas pečenia neviem, naozaj, pol hod? sledujem cez okienko farbu chlebíka. A áno upečie aj pekne a poriadne zospodu.
daniela15, Děkuji za pochvalu a doufám, že kdo zkusí, tak bude spokojený.:-) Taky mám ráda už vyzkoušené recepty.
Jinak ještě znám jednu diskuzi o pečení v remosce, na nástěnce jsou i rady,zajímavosti a recepty. Snad i to někomu pomůže. diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=24328...
Na chalupe mám sporák na pevné palivo (nový). Zatiaľ som v ňom piekla len dva razy, lekvárové buchty a ražniči v alobale. Nebol to veľký úspech, asi sa to musím naučiť, ale ak to nepôjde, budem hľadať Remosku.
www.remoska.cz/produkty/eshop/remoska-s-povrchovou-upr...
@frezia , ja si cesto na chlebík vyformujem do pecňa, preto hustejšie cesto musí byť a peceň dávam kysnúť priamo do remosky a až po vykysnutí ju zapínam. Prvý krát, toto je ten chlebík na foto, som prikryla, zapla, nič nahriaté nebolo. Neskôr som skúsila, že som vrchnák nechala nahriať,ale poviem pravdu nevidela som rozdiel.
Chlieb v remoske? Mate na to nejaky postup?
cez odkazy sa dostaneš k viac informáciám, nie je tam iba kváskový a tu www.maskrtnica.cz/kvasek-uvadi-orechovy-chleb/...
je "remoskový" postup pri konkrétnom chlebe.
@havino , chlebík určite vyskúšam
varecha.pravda.sk/diskusie/remoska-alebo-elektricka-panvi...
Ale to musíš mať remosku bez okienka,chichi...
Prečo som na tento pečiaci zázrak,neprišla skôr.
ďakujem za dobrú tému.
nadia56, potešila si ma, že aj dusiť môžem, no snáď sa za nejaký ten rok naučím, čo sa s ňou dá
zdenka1009, tak tvoj manžel je akčný typ, čo sa týka nakupovania (presne tú remosku som si kúpila aj ja) a ty šikovnica, keď si za tých pár dní toľko stihla, ja sa zatiaľ ešte len na všetko chystám, ale teším sa, že to bude dobrý pomocník do kuchyne, ušetrí nielen čas, ale aj eurička za elektrinu
@havino , aj Tvojmu Ľubomírovi prajem všetko najlepšie k dnešnému sviatku, prajem pekný večer
@daniela15 , aby ti cesto-kolacik zvrchu neprihorel mozes ho pred dopecenim zakryt papierom na pecenie, ja to tak bezne robievam, vystrihnem si dopredu kruh a ked treba tak kolacik zakryjem a priklopim vyhrievacim telesom, cesto sa dopecie a vrch zostane pekny, nespaleny, mozno sa ti tato informacia hodi , robievam to aj ked peciem masko alebo zemlovku, nech sa ti aj nadalej dari s remoskou:-)
sklamaná z remosky zase nie som, v nedeľu sme v nej piekli kuracie nožky na zemiakoch a musím povedať, že boli výborné,
ani tie koláče nevzdám, hádam mi to najbližšie dopadne dobre, len škoda, že to nebolo pri tej návšteve, no čo už, naučím sa,
si veľmi zlatá, že sa podujmeš upiecť buchty cez víkend, možno sa tvoja rodina z nich poteší a ja sa zase budem tešiť na fotky, aby som videla, ako to vyzerá z tvojej remosky, ešte raz vďaka,
zdá sa mi, že tá moja remoska pečie z jednej strany trochu viac, tak občas otočím misku, aby sa pieklo rovnomernejšie
Cez týždeň chcem robiť francúzske zemiaky. Aj tie mám na začiatku prikryť papierom, aby sa aspoň trochu pripiekli zospodu?
Alebo taký ryžový nákyp, či žemľovku, tiež prikrývaš?
S mäsom nemám žiaden problém, to sa mi zatiaľ vždy podarilo, fašírka trochu iná ako z rúry, ale dobrá.
Ďakujem za pomoc, dúfam, že to sú už posledné otázky na Teba, hádam to už potom pôjde bez problémov.
ja neprikrývam, nikdy som nič neprikrývala, farbu buchiet, vianočky, chlebíka z hora nechám tak riadne zafarbiť, tiež záleží čo je vajíčkom potreté a čo nie, vtedy sa rýchlo zafarbí
žemľovku netreba, ani ryžový nákyp prikrývať tiež, zajtra určite aj ja upečiem a pofotim ti, držím ti silno palce, len teda nerátaj, že zo spodu bude farba, ako navrchu, to nikdy nebude, vždy bude bledšia, ale upečené musí byť
pofotila som ti vyslovene stredné buchty, tá v ľavo hore je tá najstrednejšia.
Som zvedavá, ako sa podarili tebe. Žltkom som normálne zabudla potrieť a potom som si aj povedala, že nevadí, by rýchlejšie boli tmavli. Už som ich pár rokov v remoske nepiekla,ale vedela som, lebo nie raz som ich piekla v inej, hliníkovej, čo som mala pred rokmi ked boli deti malé, že sa dajú. Od žemľovky, francuzskych, ja už ani neviem čo všetko, som v nej piekla jedna radosť, pretože som vtedy v paneláku mala veľmi nepodarenú plynovú rúru, v tej mi skôr vtedy zhorelo,ako v remoske a vtedy som mala tu menšiu a tá nám pri dvoch malých deťoch bohate stačila na množstvo jedla a vtedy to je 20 rokov dozadu, nebolo na výber a ani peňazí nebolo na nákup foriem a mis na zapekanie, pečenie, ako mám teraz, že neviem pomaly ktorú použiť. Mne remoska vtedy bola pravá ruka. Dnes mi tiež pomohla, kedže v rúre som piekla pečené mäso a takto zvlášť som si upiekla buchty. Dúfam, že som ti pomohla aspoň takto, že dá sa v nej.
ja som nakoniec nepiekla, zdravie sa mi nejako pokazilo, všetko sa odkladá zatiaľ na neurčito, ale verím, že najbližšie budú moje buchty také, ako Tvoje,
keď som naposledy piekla, tak boli zo spodu asi ešte svetlejšie, možno aj preto boli nedopečené, ale zvrchu boli dosť tmavé, preto som si myslela, že už sú hotové, ešte by som chcela vedieť, či po skončení pečenia ich vyberáš na nejakú dosku, alebo nechávaš v mise,
nestopla si náhodou, ako dlho sa asi piekli?
aj Ty máš teflónovú remosku?
mam vyhliadnutu konkretne tuto: www.nay.sk/tefal-sk500538-uniflex/d-302159-c-1978/...
cital som o nej nieco,aj videjko pozrel,ale ozaj sa len zacinam ucit varit piect atd...
chcel by som nieco v com sa da aj piect masko :)
vopred vam dakujem za rady,nazory
varecha.pravda.sk/diskusie/remoska-alebo-elektricka-panvi...