Varechaci.
Kupil som si taku masinku /vertikalny grill/, na ktorej sa da vraj robit aj kebab....
Nema niekto "original" recept na tu marinadu na maso? Na cesnakovy dip som nasiel/ten bol na nerozoznanie od toho v obcerstveniach/, aj daco na marinadu, ale ide tam mata a tu je dost v mase citit. Skusal som aj tie hotove korenia /Gyros, Kebab/, ale je to daleko od chuti kebabu a navyse samy plast...
Dakujem.
1 čl soľ, 4 čl sladkej papriky /príp. vymeniť za štipľavú časť/, 1 čl oregano, 1 čl práškového cesnaku, 1 čl rozmarínu, 1 čl mletej rímskej rasce, sumah.
Jufku alebo pitu, do ktorej sa balí kebab treba natrieť jogurtom - jogurt, cesnak, korenie, soľ, olivový olej.
Do jogurtu sa dá cesnak, č. korenie, soľ, olivový olej, tým sa potrie jufka, alebo pita, na to mäsko a na to korenie, zelenia. Kto chce, môže si posypať chili vločkami, alebo do korenia dať časť štipľavej papriky.
Originál arabskí kebabisti používajú sumah, alebo sumak, sú to také červené kúsky - azerbajdzanska-kuchyne.wz.cz/2011/03/SUMAH-Sumach-sumak-sumac-sumaq....
Tie korenia majú všetky podobný základ - paprika, sumak, mletý kumin - rímska rasca, majorán alebo oregano,
Tam sú rôzne recepty, v tomto dáva len korenie a soľ. v ďalšom dáva cibuľu nastrúhanú, papriku, soľ, oregano a kumin.... to je ako u nás, v každom dome iný recept. Veľa zdaru. Toto sú také malé donery, nakrája sa to zmrznuté na plátky, opečie v panvici a potom sa podáva ako kebab. Normálne som dostala chuť, idem si to urobiť.
V arabskych krajinach je shawarma v grecku gyros.
en.wikipedia.org/wiki/Gyro_%28food%29...
Napriklad to co @bubay prilozila ( vyborne) v grecku je povazovane za
"klamanie" - lacny kebab, nadkladanie mletym masom.V grecku je popularny z bravcoveho .
Tento recept je na koľko kilo mäsa prosím? A ide o kuracie mäso?
Ďakujem 🙏