Varenie

Recept na falošný marcipán

jeny65 - fotkajeny65, 19. apríla 2011

Viete mi niekto poradiť dobrý vyskúšaný recept na falošný marcipán z 25Og sušeného mlieka?

@zareaguj


Diskusia k téme

mariaklara
Pokiaľ chceš robiť len ružičky, tak ja robím takto, 2 KL suš. mlieka, 1 KL práš. cukru, kvapku vody- vodu treba veľmi opatrne, toto zmiešame v tanieriku lyžičkou, aby sa to spojilo. Vznikne ti plastelínová hmota. Ak chceš farebné, tak pridáš potravinársku farbu. Mikroténové vrecko, rozstrihnem na boku a zospodu, mám akoby zošit. Potom si trochu naolejujem mikroténové vrecko, to aby sa nelepilo, preložím, ako zošit to vrecko a gúľam vaľčekom alebo decovým pohárikom marcipán, vlastne medzi tou fóliou. Vykrajujem ružičky a lístočky.
jatanika
ja som robila takýto:
# 200 g sušeného mlieka,
# 200 g práškového cukru,
# 4 lyžice oleja,
# mandľová aróma,
# trochu vody - to len tak po troškách. Hlavne treba naozaj dobre vypracovať.
Mne vyšiel veľmi dobre. Naozaj fajn sa mi s ním pracovalo. Ale robila som len raz. Tak skôr náhoda než grif. Stačilo to v pohode na potiahnutie okrúhlej torty s priemerom 23 cm. Ešte aj ostalo dosť na pár ozdôb.
evanaaa
Tá mandlová aróma je tam správne, ak to má mať chuť ako marcipán.Ešte som neskúšala, ako by to dopadlo so sladidlom miesto cukru, to by ma zaujímalo.
jeny65
Ja som potrebovala recept na falošný marcipán na potiehnutie torty.Recept som vyskúšala z internetu, ale vôbec sa mi hmota nedala rozvaľkať, tým že sa hmota mrvila.Ako ingrediencie som dala sušené mlieko 250g, Ceru a prášk. cukor rovnako po 300g.Nakoniec som na tortu musela spraviť čokoládovú polevu.
babiacka
ja robievam tento 300g pr.cukru,300gLaktino-zelené,90g cera,2-3PL medu,2-3 bielka,trošku Amareta-dostať v Lidli.Bielka a med pridávam postupne.
Obalujem nim gulky zo zbytkov.
jatanika
ja keď som zisťovala recepty na falošný marcipán, často som sa stretla s tým, že ten s cerou je problematický...
jatanika
ale najnovšie existuje aj malé, jednorázové balenie marcipánu od dr. Oetker .... zaujímalo by ma či má s ním niekto skúsenosti... a aké...
babiacka
je fajn,len keby nebolo také drahé-robila som z neho male ozdoby na zákusky
potom som objavila recept na WWW.minibazar recept na Gaštanovo-orechové guľky v marcipáne je super....
jatanika
dík @babiacka , za info...u nás je marcipán výnimočnou záležitosťou (my sme čokoládoví), tak sa mi zdá, že môžem aj za takú cenu ... ale kto má rád a využíva často, je to naozaj trošku nákladné...
letisia
Dnes som v Kauflande videla bielu modelovaciu hmotu. Asi náhrada marcipánu. Ktovie ako chutí.
jeny65
Ďakujem Vám všetkým za Vaše poznatky a skúsenosti a hurá do marcipánu!!!
jatanika
ešte pridám... marcipán, ktorý som ti napísala, som robila podľa receptu zo stránok www.mamincinyrecepty.cz ... je tam viac receptov na rôzne náhrady marcipánu... skús to preštudovať, ak si tak ešte neurobila...
marikasu
jeny65 prosím Ťa prečo si vymazala môj recept, nepáčil sa Ti?
bici
no tému marcipán môžem písať ódy.Pracujem v Írsku a používam cukríky Marshmallow alebo hotovú hmotu Roll iceing.Iba raz sa to podarilo.Teraz budem robiť kamarátke svadobnú poschodovú tortu, mám z toho nočnú moru ,lebo kamarádka je z Nigérie a ja nechcem mať hanbu.potrebovala bi som ozaj dobrý recept .Používam original Marshmallow cukríky
inspirovana
Baby nejaké výborné ale hlavne overené krémy hocijaké ovocné aj iné do tort máte? A dáte?
lihi
Ake mate skusenosti so skladovanim falosneho marcipanu? Ja som zatial skusala len fondant a ten sa do chladnicky neodporuca davat, pretoze vlhke prostredie mu vraj neprospieva.
Da sa falosny marcipan nachystat vopred, skladavat niekolko dni v chladnicke, pripadne mraznicke a nasledne pouzit?
bublinka86
ja som dnes použila ten marcipán od Dr.Oetkera. a ozdobila som nim svoju prvu tortu v zivote :D
bolo tam pisane ze staci na 26cm tortu ale musela som pouzit 2balenia, lebo nejak sa mi to trhala a nedalo sa mi to dobre rozvalkat...
ale neda sa to porovnat chutovo s tymi falosnymi marcipanmi...
takze vrelo odporucam marcipan od Dr.Oetkera.
Ked nepeciete kazdy den tak to nie je az tak nakladne :D