Pokiaľ chceš robiť len ružičky, tak ja robím takto, 2 KL suš. mlieka, 1 KL práš. cukru, kvapku vody- vodu treba veľmi opatrne, toto zmiešame v tanieriku lyžičkou, aby sa to spojilo. Vznikne ti plastelínová hmota. Ak chceš farebné, tak pridáš potravinársku farbu. Mikroténové vrecko, rozstrihnem na boku a zospodu, mám akoby zošit. Potom si trochu naolejujem mikroténové vrecko, to aby sa nelepilo, preložím, ako zošit to vrecko a gúľam vaľčekom alebo decovým pohárikom marcipán, vlastne medzi tou fóliou. Vykrajujem ružičky a lístočky.
ja som robila takýto:
# 200 g sušeného mlieka,
# 200 g práškového cukru,
# 4 lyžice oleja,
# mandľová aróma,
# trochu vody - to len tak po troškách. Hlavne treba naozaj dobre vypracovať.
Mne vyšiel veľmi dobre. Naozaj fajn sa mi s ním pracovalo. Ale robila som len raz. Tak skôr náhoda než grif. Stačilo to v pohode na potiahnutie okrúhlej torty s priemerom 23 cm. Ešte aj ostalo dosť na pár ozdôb.
Ja som potrebovala recept na falošný marcipán na potiehnutie torty.Recept som vyskúšala z internetu, ale vôbec sa mi hmota nedala rozvaľkať, tým že sa hmota mrvila.Ako ingrediencie som dala sušené mlieko 250g, Ceru a prášk. cukor rovnako po 300g.Nakoniec som na tortu musela spraviť čokoládovú polevu.
ja robievam tento 300g pr.cukru,300gLaktino-zelené,90g cera,2-3PL medu,2-3 bielka,trošku Amareta-dostať v Lidli.Bielka a med pridávam postupne.
Obalujem nim gulky zo zbytkov.
je fajn,len keby nebolo také drahé-robila som z neho male ozdoby na zákusky
potom som objavila recept na WWW.minibazar recept na Gaštanovo-orechové guľky v marcipáne je super....
dík @babiacka , za info...u nás je marcipán výnimočnou záležitosťou (my sme čokoládoví), tak sa mi zdá, že môžem aj za takú cenu ... ale kto má rád a využíva často, je to naozaj trošku nákladné...
ešte pridám... marcipán, ktorý som ti napísala, som robila podľa receptu zo stránok www.mamincinyrecepty.cz ... je tam viac receptov na rôzne náhrady marcipánu... skús to preštudovať, ak si tak ešte neurobila...
no tému marcipán môžem písať ódy.Pracujem v Írsku a používam cukríky Marshmallow alebo hotovú hmotu Roll iceing.Iba raz sa to podarilo.Teraz budem robiť kamarátke svadobnú poschodovú tortu, mám z toho nočnú moru ,lebo kamarádka je z Nigérie a ja nechcem mať hanbu.potrebovala bi som ozaj dobrý recept .Používam original Marshmallow cukríky
Ake mate skusenosti so skladovanim falosneho marcipanu? Ja som zatial skusala len fondant a ten sa do chladnicky neodporuca davat, pretoze vlhke prostredie mu vraj neprospieva.
Da sa falosny marcipan nachystat vopred, skladavat niekolko dni v chladnicke, pripadne mraznicke a nasledne pouzit?
ja som dnes použila ten marcipán od Dr.Oetkera. a ozdobila som nim svoju prvu tortu v zivote :D
bolo tam pisane ze staci na 26cm tortu ale musela som pouzit 2balenia, lebo nejak sa mi to trhala a nedalo sa mi to dobre rozvalkat...
ale neda sa to porovnat chutovo s tymi falosnymi marcipanmi...
takze vrelo odporucam marcipan od Dr.Oetkera.
Ked nepeciete kazdy den tak to nie je az tak nakladne :D
# 200 g sušeného mlieka,
# 200 g práškového cukru,
# 4 lyžice oleja,
# mandľová aróma,
# trochu vody - to len tak po troškách. Hlavne treba naozaj dobre vypracovať.
Mne vyšiel veľmi dobre. Naozaj fajn sa mi s ním pracovalo. Ale robila som len raz. Tak skôr náhoda než grif. Stačilo to v pohode na potiahnutie okrúhlej torty s priemerom 23 cm. Ešte aj ostalo dosť na pár ozdôb.
Obalujem nim gulky zo zbytkov.
potom som objavila recept na WWW.minibazar recept na Gaštanovo-orechové guľky v marcipáne je super....
Da sa falosny marcipan nachystat vopred, skladavat niekolko dni v chladnicke, pripadne mraznicke a nasledne pouzit?
bolo tam pisane ze staci na 26cm tortu ale musela som pouzit 2balenia, lebo nejak sa mi to trhala a nedalo sa mi to dobre rozvalkat...
ale neda sa to porovnat chutovo s tymi falosnymi marcipanmi...
takze vrelo odporucam marcipan od Dr.Oetkera.
Ked nepeciete kazdy den tak to nie je az tak nakladne :D