Varenie

Recept na dobrú fondantovú polevu

liptov - bez fotkyliptov, 26. mája 2011

Milí varecháči , nemá niekto osvedčený recept na dobrý fondant. Chcem skúsiť upiecť punčové rezy , ale v recepte je len poleva - zmiešaný cukor s vodou a farbivom.
Ak niekto máte súsenosti s dobrou fondántovou polevou prosím poraďte.
Vopred ďakujem za každú radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharka100
Postup robím rovnako....a už z hotového fondánu odoberiem približné množstvo do kastrólika, pridám farbivo a ohrejem za stáleho miešania asi na 35°C (teplota ruky). Ak je fondán prihustý riedim ho vodou na potrebnú hustotu a hneď polievam....múčnik.
janger
Je to popisane v komentaroch, nie v samotnom recepte.
sovka62
Áno, aj ja varím fondán tak ako je v tomto recepte a ako píše @honestka. Pravé punčové bez fondánu, to nie je ono.
liptov
Veľmi pekne ďakujem za všetky rady, tak súsim podľa receptu @honestka.
@sovka62 fondant z akého množstva cukru zhruba potrebujem na 1 veľký plech punčových rezov????
Ďakujem všetkým
ancicka
@liptov ,Podľa toho čo píšeš v poslednom komentári tak nepotrebuješ fondan,ale polevu a to je veľký rozdiel.Na punčové rezy sa dáva poleva a fondan je v linku od @pivonky.Na takýto plech ako popisuješ,tak ti treba približne pol kila praškového cukru.Alebo najlepšie a najľahšie je si kúpiť hotovu,ktorú dostať v každých potravinách.(2 KS)
sovka62
Nikdy som fondant nevážila, ale z toho, čo urobím z kila cukru, miniem na jeden plech približne polovicu. Nepolievam celý plech. Najprv orežem okraje po dĺžke, zvyšok rozmeriam a rozkrojím na tri pásy a tie polievam zvrchu i z bokov. Vtedy vyzerajú naozaj ako originál z cukrárne (ale chutia oveľa lepšie, dovolím si tvrdiť).
liptov
Milá sovka62, ďakujem za odpoveď a ak budeš niekedy robiť fondant a z neho potom polevu na punčové rezy myslím, že by si potešila pridaným fotoreceptom viacero varecháčov.
Vopred ďakujem.
zuzanka29
a ako pripravujete fondánové ozdoby? myslím ružičky na tortu a podobne? ja som nejak nevedela vytvoriť tú správnu konzistenciu, aby sa s formou dalo pracovať, ale zas aby sa neroztiekla. vďaka.