Má prosím niekto z varecháčov overený recept na BOCHNÍK chleba
(čo sa používa ku konzumácii polievky) ak by bolo možné aj s
postupom, tvar, výška a gramáž je dôležitá, ďakujem
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 621 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Kvások necháme vykvasiť v 1/2 litri teplej vody, vypracujeme cesto a necháme mierny vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme ako obálku a necháme 20 min. vykysnúť. Postup s prevaľkaním a preložením opakujeme ešte raz. Po vykysnutí urobíme bochník a na vymastenom plechu necháme ešte 10 min. kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv 10 minúť veľmi sprudka (220*C), potom teplotu znížime na obvyklých 175*C a dopečieme do zlata. Hotový ešte horúci potriem vodou.
Dobrú chuť!
alebo aj tu www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=T2eIGpK0N...
tie sú ako maľované :)
1. cibuľačka s pivom: kúsok údeného mäsa pokrájame na drobno a uvaríme do mäkka. 3-4 veľké cibule nakrájame na polkolieska a na troche masti opečieme do zlatista. osolíme a okoreníme. pridáme svetlý ležiak 10° a necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. pridáme vodu a vydlabanú, rozmrvenú striedku z bosniakov. chuťovo sa viac hodí svetlé pečivo. nakoniec pridáme uvarené mäso a krátko povaríme. kto chce, môže pridať aj vodu z varenia mäsa. (táto polievka je skvelá aj s červenou cibuľou a tmavým pivom)
2. cibuľačka so syrom: asi 1 kg cibule pokrájanej na pásiky pomaly opekať na masle a olivovom oleji do svetlo-hneda. pridať vodu, soľ, čierne korenie, rozmrvenú striedku, môže ísť jemne nastrúhaný surový zemiak. krátko povariť. naplniť bosniaky a posypať hrubo strúhaným čedarom. nechať pod grilom roztopiť.
3. cesnačka: 2-3 zemiaky nahrubo nastrúhať a dať variť do vody. osoliť, okoreniť. neskôr pridať cesnak, striedku z bosniakov a polovicu tvrdého syra. krátko povariť a rozmixovať do hladka. naplniť bosniaky, vrch posypať zvyšným syrom.
4. bryndzová: opiecť cibuľu, zaliať vodou, pridať bryndzu, striedku, krátko povariť, osoliť, okoreniť
....a napchávať sa :O)))