Má prosím niekto z varecháčov overený recept na BOCHNÍK chleba
(čo sa používa ku konzumácii polievky) ak by bolo možné aj s
postupom, tvar, výška a gramáž je dôležitá, ďakujem
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 14 najnovší komentár dnes 18:26
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 723 najnovší komentár dnes 11:16
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 14 najnovší komentár dnes 18:26
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 723 najnovší komentár dnes 11:16
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 380 najnovší komentár dnes 11:16
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 14 najnovší komentár dnes 18:26
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou +fotopostup
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Minislimáčiky s olivami
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
Kvások necháme vykvasiť v 1/2 litri teplej vody, vypracujeme cesto a necháme mierny vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme ako obálku a necháme 20 min. vykysnúť. Postup s prevaľkaním a preložením opakujeme ešte raz. Po vykysnutí urobíme bochník a na vymastenom plechu necháme ešte 10 min. kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv 10 minúť veľmi sprudka (220*C), potom teplotu znížime na obvyklých 175*C a dopečieme do zlata. Hotový ešte horúci potriem vodou.
Dobrú chuť!
alebo aj tu www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=T2eIGpK0N...
tie sú ako maľované :)
1. cibuľačka s pivom: kúsok údeného mäsa pokrájame na drobno a uvaríme do mäkka. 3-4 veľké cibule nakrájame na polkolieska a na troche masti opečieme do zlatista. osolíme a okoreníme. pridáme svetlý ležiak 10° a necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. pridáme vodu a vydlabanú, rozmrvenú striedku z bosniakov. chuťovo sa viac hodí svetlé pečivo. nakoniec pridáme uvarené mäso a krátko povaríme. kto chce, môže pridať aj vodu z varenia mäsa. (táto polievka je skvelá aj s červenou cibuľou a tmavým pivom)
2. cibuľačka so syrom: asi 1 kg cibule pokrájanej na pásiky pomaly opekať na masle a olivovom oleji do svetlo-hneda. pridať vodu, soľ, čierne korenie, rozmrvenú striedku, môže ísť jemne nastrúhaný surový zemiak. krátko povariť. naplniť bosniaky a posypať hrubo strúhaným čedarom. nechať pod grilom roztopiť.
3. cesnačka: 2-3 zemiaky nahrubo nastrúhať a dať variť do vody. osoliť, okoreniť. neskôr pridať cesnak, striedku z bosniakov a polovicu tvrdého syra. krátko povariť a rozmixovať do hladka. naplniť bosniaky, vrch posypať zvyšným syrom.
4. bryndzová: opiecť cibuľu, zaliať vodou, pridať bryndzu, striedku, krátko povariť, osoliť, okoreniť
....a napchávať sa :O)))