Má prosím niekto z varecháčov overený recept na BOCHNÍK chleba
(čo sa používa ku konzumácii polievky) ak by bolo možné aj s
postupom, tvar, výška a gramáž je dôležitá, ďakujem
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 46 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Domáce kváskové tortilly +video
-
Tyčinky z dubajskej čokolády
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
Kvások necháme vykvasiť v 1/2 litri teplej vody, vypracujeme cesto a necháme mierny vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme ako obálku a necháme 20 min. vykysnúť. Postup s prevaľkaním a preložením opakujeme ešte raz. Po vykysnutí urobíme bochník a na vymastenom plechu necháme ešte 10 min. kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv 10 minúť veľmi sprudka (220*C), potom teplotu znížime na obvyklých 175*C a dopečieme do zlata. Hotový ešte horúci potriem vodou.
Dobrú chuť!
alebo aj tu www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=T2eIGpK0N...
tie sú ako maľované :)
1. cibuľačka s pivom: kúsok údeného mäsa pokrájame na drobno a uvaríme do mäkka. 3-4 veľké cibule nakrájame na polkolieska a na troche masti opečieme do zlatista. osolíme a okoreníme. pridáme svetlý ležiak 10° a necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. pridáme vodu a vydlabanú, rozmrvenú striedku z bosniakov. chuťovo sa viac hodí svetlé pečivo. nakoniec pridáme uvarené mäso a krátko povaríme. kto chce, môže pridať aj vodu z varenia mäsa. (táto polievka je skvelá aj s červenou cibuľou a tmavým pivom)
2. cibuľačka so syrom: asi 1 kg cibule pokrájanej na pásiky pomaly opekať na masle a olivovom oleji do svetlo-hneda. pridať vodu, soľ, čierne korenie, rozmrvenú striedku, môže ísť jemne nastrúhaný surový zemiak. krátko povariť. naplniť bosniaky a posypať hrubo strúhaným čedarom. nechať pod grilom roztopiť.
3. cesnačka: 2-3 zemiaky nahrubo nastrúhať a dať variť do vody. osoliť, okoreniť. neskôr pridať cesnak, striedku z bosniakov a polovicu tvrdého syra. krátko povariť a rozmixovať do hladka. naplniť bosniaky, vrch posypať zvyšným syrom.
4. bryndzová: opiecť cibuľu, zaliať vodou, pridať bryndzu, striedku, krátko povariť, osoliť, okoreniť
....a napchávať sa :O)))